שתף קטע נבחר

דיווח: צפון קוריאה דחתה הצעה אמריקנית לשיחות שלום

העיתון "וול סטריט ג'ורנל" מסר כי ארה"ב התפשרה וקראה לפתוח בשיחות שלום עם צפון קוריאה, למרות שזו לא ויתרה על יכולותיה הגרעיניות. ארה"ב מיהרה להכחיש: "שיהיה ברור, צפון קוריאה היא זו שהציעה, שקלנו בזהירות, וסירבנו"

קים ג'ונג און, מנהיג צפון קוריאה (צילום: AFP / KCNA VIA KNS) (צילום: AFP / KCNA VIA KNS)
קים ג'ונג און, מנהיג צפון קוריאה(צילום: AFP / KCNA VIA KNS)
בכיר אמריקני דיווח כי צפון קוריאה דחתה הצעה אמריקנית לפתוח בשיחות שלום עמה. מיד לאחר הדיווח, הבהירה מחלקת המדינה האמריקנית כי הדיווח אינו נכון, וכי הייתה זו קוריאה הצפונית שהציעה את ההצעה, ולא להיפך.

 

לעוד כתבות מרתקות מהעולם היכנסו לדף הפייסבוק של דסק חוץ


עיתון "וול סטריט ג'ורנל" דיווח אמש (א') כי הבית הלבן הסכים בחשאי לפתוח בשיחות שלום עם צפון קוריאה, זמן קצר לפני הניסוי הגרעיני האחרון מצד פיונגיאנג, אולם צפון קוריאה סירבה להצעה.

 

 

 

העיתון, שציטט בכיר אמריקני המעורה באירועים, דיווח כי הממשל האמריקני ויתר על תנאי הסף שהציב לעצמו, לפיו צפון קוריאה חייבת לצמצם את הארסנל הגרעיני שלה טרם פתיחה בשיחות שלום עמה. המאמצים הדיפלומטיים, לדבריו, הופסקו באחת עם הסירוב הקוריאני ולאחר ניסוי הטילים שביצעה צפון קוריאה בתחילת השנה.

 

בתגובה לדיווח, מיהר דובר מחלקת המדינה האמריקנית ג'ון קירבי להכחיש את הדברים, ואמר כי ארה"ב היא זו שסירבה להצעה מצד צפון קוריאה, ולא להיפך. לדבריו, האמריקנים סרבו משזו לא כללה התפרקות מנשק גרעיני. "שיהיה ברור, זו הייתה צפון קוריאה שהציעה לדון בהסכם שלום", אמר קירבי בהצהרה כתובה. "שקלנו בזהירות את הצעתה, והבהרנו כי אי-התחמשות גרעינית חייבת להיות חלק מכל דיון שכזה ו'הצפון' דחה את תגובתנו".

למרות הסנקציות, שיגרה טיל ארוך טווח (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
למרות הסנקציות, שיגרה טיל ארוך טווח(צילום: רויטרס)

 

צפון קוריאה נרגשת לאחר הדיווח על הניסוי בפצצת מימן (צילום: EPA) (צילום: EPA)
צפון קוריאה נרגשת לאחר הדיווח על הניסוי בפצצת מימן(צילום: EPA)
 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

מאז המלחמה בין הקוריאות בשנים 1953-1950, שהסתיימה בהפסקת אש ולא בהסכם שלום, פיונגיאנג וסיאול החליפו ביניהן איומים ועשרות חיילים נהרגו. המדינה המבודדת, שסובלת מסנקציות בינלאומיות, תרה מזה זמן מה אחר הסכם שלום שיוביל להפסקה רשמית של המלחמה ולביטול הנוכחות הצבאית האמריקנית בשטחי שכנתה מדרום. 

 

ב-6 בינואר, כאמור, טענה צפון קוריאה כי היא ביצעה ניסוי מוצלח בפצצת מימן וגררה ביקורות נרחבות מצד שכנותיה ומצד ארה"ב. שבועות לאחר מכן, היא שיגרה טיל ארוך טווח, שלטענתה שיגר לווין לחלל. ב-16 בינואר דרשה פיונגיאנג לחתום על הסכם שלום עם ארה"ב וקראה להפסקת האימונים המשותפים בין הצבא האמריקני לדרום קוריאה, אך ארה"ב מסרה אז כי סרבה לכל דיאלוג בנושא כל עוד צפון קוריאה ממשיכה את פעילותיה הגרעיניות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
קים ג'ונג און
צילום: רויטרס
מומלצים