שתף קטע נבחר

משפטו של בן אליעזר נפתח בהיעדרו: כפר באשמה

שר הביטחון לשעבר ומי שהציג את מועמדותו לנשיאות קיבל פטור חד-פעמי מהדיון נוכח מצבו הבריאותי. עורך דינו כפר בשמו באשמה, וכך עשו גם שני הנאשמים האחרים בפרשה

 

 

 

משפטו של בנימין בן אליעזר נפתח היום (ב') בלעדיו בבית משפט המחוזי תל אביב. בן אליעזר נאשם בשוחד, הלבנת הון והפרת אמונים. שני נאשמים נוספים בפרשה הם איש העסקים אברהם נניקשווילי ומקורבו של בן אליעזר צ'רלי יהודה. שלושת הנאשמים הודיעו כי הם כופרים באשמה. בפרשה ישנם שישה נאשמים, בהם גם איילת אזולאי שהייתה מנהלת הלשכה של בן אליעזר ואנשי העסקים ג'קי בן זקן ורוי מוצפי, אך הדיון בעניינים התקיים במועד אחר.

 

אתמול העניק השופט ג'ורג' קרא לשר הביטחון לשעבר פטור מהדיון היום. עורך דינו יעקב וינרוט פנה לפרקליטות מיסוי וכלכלה בבקשה לעיכוב הליכים, בטענה כי הוא אינו כשיר להליך פלילי נוכח מצבו הבריאותי. בסוגיה זו יכריע היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט. 

בנימין בן אליעזר ואברהם נניקשווילי ()
בנימין בן אליעזר ואברהם נניקשווילי
 

אחד הנאשמים בפרשה. אברהם נניקשווילי, היום בבית המשפט (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
אחד הנאשמים בפרשה. אברהם נניקשווילי, היום בבית המשפט(צילום: מוטי קמחי)

עו"ד וינרוט אמר בתום הדיון: "כפרנו היום בכתב האישום ואנחנו טוענים לחפותו של בן אליעזר. הגשנו בקשה לעיכוב הליכים בגלל מצבו הבריאותי שלדאבוני הולך ומחמיר". לטענה של פרקליטות מיסוי וכלכלה, שלפיה מצבו של בן אליעזר לא השתנה משמעותית מאז שהודיע על מועמדותו לנשיאות, אמר וינרוט לתקשורת: "התעודות הרפואיות מוכיחות את ההיפך".

 

עורך דינו של נניקשווילי, נתי שמחוני, מסר כי גם מרשו כפר בכתב האישום, וכך עשה גם עורך דינו של צ'רלי יהודה, גיל דחוח. לדבריו, "נציג את הראיות שלנו והעדויות בפני בית המשפט. אנחנו סומכים על בית המשפט שיעשה צדק ויבחן את כל הטענות שלנו ויגיע לתוצאה הנכונה".

 

עורכי הדין וינרוט ודחוח (צילום: שאול גולן, גיל יוחנן) (צילום: שאול גולן, גיל יוחנן)
עורכי הדין וינרוט ודחוח(צילום: שאול גולן, גיל יוחנן)

בכתב האישום, שהוגש לפני כחודשיים וחצי, נטען כי בן אליעזר המיר ללא דיווח ותוך נקיטת פעולות הסוואה והסתרה, מט"ח בשווי מאות אלפי דולרים, והחזיק אותו במזומן בכספות בביתו ובבנק. כמו כן, בן אליעזר מסר הצהרות הון כוזבות ליו"ר הכנסת בכך שלא כלל דיווחים בדבר הון ונכסים שצבר, ולא הגיש דו"חות לרשות המסים, תוך שהוא מעלים ממנה הכנסות חייבות במס הנובעות מניצול מעמדו כעובד ציבור בכיר.

 

בנוגע לסעיף לקיחת שוחד צוין בכתב האישום כי בשנת 2011 פנה בן אליעזר לאיש העסקים נניקשוילי, ביקש וקיבל ממנו 400 אלף דולרים, וזאת תמורת פעולות שביצע בן אליעזר מתוקף תפקידו כשר התמ"ת לטובתם של איש העסקים נניקשווילי ושותפו ג'קי בן זקן.

 

בן אליעזר הפעיל, בין היתר, את קשריו כשר שהיה הממונה על מועצת הנפט יחד עם ראש לשכתו דאז איילת אזולאי, לשיפור סיכוייה של חברת שמן שבבעלות נניקשווילי ובן זקן לעמוד בתנאים לקבלת רישיון קידוח באתר "מד אשדוד". רישיון הקידוח ניתן לחברת שמן לאחר לחצים שונים שהופעלו על ידי בן אליעזר, בעזרת אזולאי, ובאמצעותה, על חברי מועצת הנפט.

 

עוד על פי האישום, החזיק בן אליעזר בין ינואר 2011 ליוני 2012 סכומי מט"ח במזומן העולים במצטבר ליותר מ-2 מיליון שקלים, וביקש לרכוש בהם נכסי נדל"ן מבלי להפקיד אותם בחשבונות הבנק שלו, כדי שלא להזדהות כמי שמחזיק ברשותו סכומים גבוהים במזומן. לצורך כך, פנה בן אליעזר כמה פעמים למכרו צ'רלי יהודה, וביקש ממנו לבצע עבורו שירותי המרה ולהזדהות במרמה כמבקש השירות, במטרה לגרום לזיהוי ודיווח לא נכון. בסעיף זה הואשמו בן אליעזר ויהודה באיסור הלבנת הון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים