שתף קטע נבחר

הפשע של עיתון בירדן: מודעת דרושים מישראל

העיתון הנפוץ "אל-רד" נאלץ להתנצל היום בפומבי על שהעז לפרסם מודעת דרושים לעובדים ירדנים שיבואו לעבוד באילת. "זו טעות מנהלתית, כולכם יודעים שאנחנו מתנגדים לנורמליזציה עם ישראל", הרגיע את הקוראים

אחד העיתונים הפופולריים ביותר בירדן, העיתון "אל-רד", פרסם היום (ג') התנצלות על כך שהעז - לא פחות ולא יותר - לפרסם מודעת דרושים שקראה לאזרחים ירדנים לעבוד באילת.

 

כמו במצרים, שם היכה השבוע חבר פרלמנט בנעל חבר פרלמנט אחר משום שהעז להיפגש עם שגריר ישראל, גם בירדן - חרף הסכם השלום עם ישראל - כל גילוי של נורמליזציה ביחסים עם ישראל גורר ביקורת רבה וביטויי שטנה.

 

פרסום מודעת הדרושים ב"אל-רד" אתמול עורר ביקורת מצד גולשים ירדנים ברשתות החברתיות, והיום מיהר העיתון לפרסם התנצלות: "טעות אדמיניסטרטיבית גרמה לפרסום המודעה שבעליה מחפש עובדים ירדניים שיבואו לאילת", נכתב בהתנצלות. העיתון מדגיש כי המודעה פורסמה ללא כוונה, וכי היא אינה עולה בקנה אחד עם המדיניות של העיתון והשקפותיו, "הידועות לכולם ככאלה המתנגדות לנורמליזציה עם ישראל".

מודעת הדרושים האילתית בעיתון הירדני ()
מודעת הדרושים האילתית בעיתון הירדני

עבור מבקרי העיתון, אפילו העובדה שההתנצלות פורסמה במקום לא בולט בעיתון הייתה היום סיבה לביקורת. "העיתון צריך היה לפרסם את ההתנצלות בדף הראשי", אמרה היום העיתונאית הירדנית למיס אנדוני, המשמשת עורכת העיתון "אל-ערבי אל-ג'דיד" בשפה האנגלית.

מודעת ההתנצלות, היום ()
מודעת ההתנצלות, היום
לפי כלי תקשורת ערביים, השבוע הוא השבוע השני ברציפות שבו מתפרסמת מודעת הדרושים ה"אילתית" במדור הדרושים בעיתון. בהודעה, שבה לא מוזכרים החברה או הגורם שעומד מאחוריה, נכתב כי דרושים 45 עובדים לעבודות בנייה מסוגים שונים. הקריטריונים לקבלה שהוזכרו במודעה: מגורים קבועים בעיר עקבה הסמוכה לאילת, היעדר דרישת הגעה לבית משפט בגין עבירה כלשהי - ותעודת זהות מקומית.

 

בעיתון הירדני "א-סביל", המזוהה עם האחים המוסלמים בממלכה ההאשמית וידוע באיבתו לשלטון, פרסמו אתמול שלל תגובות של ירדנים ברשתות החברתיות בעקבות מודעת הדרושים. "מי שעובד אצלם, אין לו כבוד", כתבה כיפאח מראריבה. "מי שלא מקשיב לצו המוסלמים לא משתייך אליהם". לפי העיתון היו גולשים שטענו כי מדובר בניצול של הקושי שחווים צעירים רבים בירדן בשל שיעור האבטלה הגבוה והמחסור במקומות עבודה, שמורגש היטב בעקבות זרם הפליטים הסוריים שהגיעו לממלכה.

 

"תשלחו לנו את מספר הטלפון", כתב מחמוד עובייד - כנראה בבדיחות הדעת, והוסיף: "בירדן לא רוצים עובדים ירדנים - רוצים עובדים מסוריה או ממצרים, אז אנחנו הולכים לעבוד בישראל. המדינה שלנו הפכה לצרה עבורנו. הפכנו למיעוט ולזרים בתוך המולדת שלנו". ראדה ג'אבר כתבה: "העבודה איתם אסורה בתכלית האיסור, כי את השכר משלמים מהדם של בני פלסטין".

פגישת המחוקק המצרי עם שגריר ישראל שעוררה סערה במצרים ()
פגישת המחוקק המצרי עם שגריר ישראל שעוררה סערה במצרים

באתרי חדשות מקומיים בירדן נטען כי גם במסדרונות העיתון "אל-רד" הייתה תרעומת רבה על רקע פרסום המודעה וכי עורכת

העיתון, ג'מאנה רנימאת, רתחה על העניין ושיגרה אזהרה לכל מי שגרם לפרסום המודעה. היא הדגישה בפניהם כי מדובר ב"דבר שאינו מתקבל על הדעת" וכי לא תרשה שהוא יחזור על עצמו.

 

אחד התחומים שבהם ירדן וישראל משתפות לאחרונה פעולה יותר ויותר הוא העסקת עובדים ירדניים בענף המלונאות באילת. זאת על חשבונם של המסתננים הבלתי חוקיים. בחודשים האחרונים הגיעו מאות עובדים מעקבה לאילת במסגרת הסיכום בין שתי המדינות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים