שתף קטע נבחר

אקזיט ענק לחברה הסודית מקיסריה

ליבה סמיקונדקטור הישראלית, שפיתחה שבבי תקשורת מתקדמים, נמכרת לסיסקו האמריקאית ב־380 מיליון דולר. ליבה הוקמה על ידי היזמים הוותיקים אייל דגן ועופר עיני, שמכרו בעבר את חברת דיון נטוורקס לברודקום

ענקית ציוד התקשורת סיסקו רוכשת את הסטארט־אפ הישראלי ליבה סמיקונדקטור (Leaba Semiconductor) מקיסריה ב־380 מיליון דולר, כך נודע ל"ממון". הרכישה צפויה להיסגר בקרוב.

 

מדובר באחד האקזיטים החשאיים שנרשמו אי פעם בישראל: "ליבה" הוקמה רק ב־2014 תחת השם "ארנה סמיקונדוקטור" ופעלה עד כה מתחת לרדאר התקשורתי, ופעילותה טרם נחשפה רשמית. לפי גורם בענף, החברה פיתחה שבבים המאפשרים לבצע ניתוב מושכל ויעיל יותר של תעבורת רשת, בין שרתים ומערכות תקשורת. מסיסקו ומליבה לא התקבלה אתמול תגובה.

 

מי שהקימו את ליבה הם יזמי ההיי־טק הוותיקים אייל דגן ועופר עיני. שניהם כבר חתומים על אקזיט ענקי אחד: חברת דיון נטוורקס, שאותה הקימו בשנת 2000, נמכרה ב־2009 לברודקום בכ־200 מיליון דולר. לפי ההערכות, השניים קיבלו יחד 50 מיליון דולר מהעסקה. הם המשיכו בתפקידים בכירים בברודקום ישראל עד יוני 2014, אז עזבו כדי להקים את ליבה. עיני הוא סמנכ"ל הטכנולוגיות ואילו דגן הוא המנכ"ל.

 

"עופר עיני, שרבים בענף מתבלבלים בינו לבין יו"ר התאחדות הכדורגל ויו"ר ההסתדרות לשעבר, הוא האיש הטכני: מהנדס יוצא מהכלל, מוכשר ויצירתי מאוד. אייל דגן הוא המנהל, מוכשר ושקט, הוא מבין בעסקים ומביא את המשקיעים", מספר גורם בענף המכיר את השניים.

אייל דגן ועופר עיני (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
אייל דגן ועופר עיני(צילום: צביקה טישלר)

 

מאחורי ליבה סמיקונדקטור עומדים משקיעים בולטים בעלי רקורד מרשים בהיי־טק הישראלי: קרן בסמר, שהשקיעה גם בחברת "ראבלו" שנמכרה רק בשבוע שעבר לאורקל, וקרן ההון סיכון פיטנגו, שהשקיעה גם בדיון נטוורקס של דגן ועיני; משקיע נוסף בחברה הוא אביגדור וילנץ, בעצמו יזם ותיק בענף השבבים הישראלי שחתום על כמה עסקאות ענק שנחתמו כאן לאורך השנים. בינואר 2015 הוא מכר את חברת אנאפורנה לאמזון ובשנת 2001 מכר את גלילאו למארוול ב־1.7 מיליארד דולר.

 

לפי נתוני רשם החברות, שתי הקרנות מחזיקות כ־13%־15% מהחברה. דגן ועיני מחזיקים ישירות ב־2% כל אחד בלבד; עם זאת, כ־53% מהחברה מוחזקים בנאמנות, ולא ידוע בשלב זה למי משויכות המניות הללו, וסביר להניח שלפחות חלקן משויכות לשני המייסדים ולעובדים.

 

ליבה, אף שפעלה מתחת לרדאר והייתה צעירה מאוד, הפכה במהירות להבטחה גדולה. היא עוסקת בתחום רותח כיום בענף הטכנולוגיה, בגלל הגידול האדיר בתעבורת הרשת והכמויות העצומות של המידע המתאחסן בשירותי ענן וזורם בין מרכזי אחסון המידע (דאטה־סנטר) לבין רשתות הסלולר והרשתות הקוויות. את המידע הזה צריך לנתב בצורה חכמה ויעילה, וליבה פיתחה טכנולוגיה שעושה זאת אשר משכה את תשומת הלב של סיסקו.

 

זו לא הרכישה הראשונה של סיסקו בישראל. הרכישה המשמעותית האחרונה הייתה ב־2013 כאשר רכשה את אינטוסל ב־475 מיליון דולר. מתחילת השנה כבר נרשמו 3 אקזיטים משמעותיים בישראל בשווי כולל של מעל מיליארד דולר, לאחר שסוני רכשה את אלטייר ב־212 מיליון דולר, ואורקל רכשה את ראבלו תמורת כ־450 מיליון דולר.

 

הכתבה פורסמה הבוקר במוסף "ממון" של ידיעות אחרונות

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים