שתף קטע נבחר

12 ק"ג זהב נמכרו לכיסוי חובות חברת תכשיטים

רגע לפני שנכנסה חברת "סיוון תכשיטים" לפירוק, הועברו כמויות גדולות של סחורה לספקית המרכזית שלה "פז פרימיום". בתגובה הנושים עתרו לעליון והיום תתבצע מכירה מיוחדת של הסחורה שאמורה להשיב לנושים חלק מכספם

בשעות הצהריים (א') התבצעה מכירת 12 ק"ג של זהב, בהם טבעות ועגילים, כדי לכסות חובות של חברת 'סיוון תכשיטים' שקרסה. בפסק דין אושר למנהל המיוחד שמונה לחברה לבצע את המכירה המיוחדת שהתקיימה כמכרז, ובה נמכרו תכשיטים בשווי של 940 אלף שקל + מע"מ, סכום שאמור להגיע לקופת הנושים באישור בית המשפט. במכירה

השתתפו 6 סוחרי זהב שישבו בחדרים שונים והציעו הצעות כאשר הגבוהה ביותר זכתה. הם גם נדרשו להפקיד ערבות כספית בסכום של 150 אלף שקל.

 

חברת תכשיטים בפירוק: של מי 12 ק"ג הזהב?

 

המכירה המיוחדת שתתקיים במשרד המנהל המיוחד שמונה לחברה אושרה על ידי בית המשפט המחוזי בתל אביב, וכן בבקשת ערעור לביהמ"ש העליון שהתקבלה. זאת במסגרת בקשת פירוק שהגישו חברות תכשיטים נגד חברת 'סיוון תכשיטים' שקרסה. בבקשה שהוגשה לבית המשפט המחוזי בשנת 2013 נכתב כי מנהל חברת 'סיוון תכשיטים', ובעל המניות בה, מאיר בובליל, עשה בחברה מעשי מרמה, הבריח נכסים, ואף גנב סחורה שאיננה בבעלותו.

 

עם זאת, במהלך הדיונים המשפטיים נקבע כי העסקאות בין החברות היו חוקיות, לא נמצא פסול או התנהגות פלילית, אך הליך הפירוק בחברה נמשך.

 

עוד עולה מהבקשה כי החל משנת 2011 החל בובליל לרכוש תכשיטים בשם 'סיון תכשיטים' בכמות שאיננה תואמת את היקף פעילותה של החברה. לאחר שצ'קים חזרו בחודש יוני 2013, החלו חברות התכשיטים, בהן זו של בכור צבאן, ליזום הליך לפירוק החברה ולדרוש את כספם. בהמשך אף ציינו המבקשים כי בובליל ואחיו שמעון, בעל חברת שיווק תכשיטים בשם 'פז פרימיום', הגיעו לדוכני החברה ברשת חנויות H&M ואספו מהדוכנים את תכשיטי הזהב, מלבד תכשיטים זולים יחסית העשויים בזהב גולדפילד. 

הזהב שיימכר היום בצהריים ()
הזהב שיימכר היום בצהריים

 

על פי שיטת העבודה בין שתי החברות, חלק מהתכשיטים שסופקו ל'סיוון' נעשו בעסקת קונסיגנציה, כלומר התשלום לספק התבצע לאחר מכירת התכשיטים בפועל, בעוד תכשיטים אחרים נרכשו בעסקת מכר רגילה, בה 'סיוון' רכשה את התכשיטים מידי הספקית 'פז פרימיום'.

 

לדברי עורכי הדין איתן ארז ורז מנגל, שמונו כמנהלים המיוחדים, "ב-16.6.13 חוללו צ'קים שמשכה 'סיוון' לטובת נושיה בסכום כולל של כשני מיליון שקלים, ויומיים לאחר מכן הועברו לחברת 'פז' כל תכשיטי הזהב והיהלומים בשווי 4.6 מיליון שקלים, שהיו במרבית סניפי החברה בארץ. תכשיטים הועברו בטענה שמדובר בקונסיגנציה. מספר ימים לאחר מכן הוגשה הבקשה לפירוק נגד סיוון וכיום היא נמצאת תחת צו פירוק קבוע".

 

לטענת עו"ד ארז, העסקה בין שתי החברות הייתה מלאכותית ומטרתה הייתה לשנות סדרי נושים למקרה בו תיקלע החברה לחדלות פירעון. לאחר דיון הוכחות, בית המשפט המחוזי קיבל חלקית את בקשת המנהל המיוחד והורה כי חלק מתכשיטי הזהב שנלקחו, יוחזרו לחברת סיוון, בהם טבעות ועגילים, הנאמדים ב-11.7 ק"ג זהב, ולא את שווים הכספי כפי שביקש המנהל.

 


פורסם לראשונה 06/03/2016 11:51

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים