"פסטה" קישואים ברוטב עגבניות

מתחשק לכם לרדת על קערת פסטה, אבל הקלוריות מייסרות אתכם? קבלו פתרון דיאטטי, בריא ודל בפחמימות: ספגטי מרצועות קישואים עם רוטב עגבניות מפנק

פסטה מרצועות קיושאים ברוטב עגבניות (צילום: נטע-חן ליבנה)
פסטה מרצועות קיושאים ברוטב עגבניות (צילום: נטע-חן ליבנה)

 

 

החומרים (2 מנות)

לפסטה:

  • 2 זוקיני בינוניים

 

לרוטב:

  • 1 חופן אגוזי מלך
  • 3 עגבניות, חצויות
  • 1 פלפל אדום, חתוך לרצועות 
  • 1/2 פלפל צהוב, חתוך לרצועות 
  • 3 שיני שום, קלופות 
  • מיץ מ-1 לימון שלם
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 חופן עלי כוסברה
  • 1 כפית צ'ילי מיובש
  • מלח ופלפל

 

ההכנה

  1. משרים את האגוזים במים רותחים לרבע שעה, מסננים ומצננים.
  2. מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  3. מניחים את העגבניות והפלפלים בתבנית, מרססים בשמן זית, מפזרים מעט מלח מעל, ומכניסים לתנור כעשרים דקות.
  4. טוחנים בבלנדר את העגבניות והפלפלים הצלויים ויתר מרכיבי הרוטב עד לקבלת מרקם אחיד.  
  5. הכנת הפסטה: חותכים את הזוקיני לרצועות פסטה בעזרת מכשיר לחיתוך ספיראלי או קולפן ג'וליאנים.
  6. ההגשה: יוצקים את הרוטב מעל "פסטת הזוקיני ומגישים.

 

  • נטע-חן ליבנה היא דיאטנית קלינית ומאמנת כושר אישית. מתמחה בירידה במשקל ושינוי אורח חיים

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
צמחוני
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג