שתף קטע נבחר

צבע לבית: הטרנדים החמים לשנה הקרובה

מעוניינים לרענן את מראה הבית? אתם יכולים לצבוע את הקירות באפור בטון ולגוון באלמנטים של כחול מחשמל או כתום אש, לבחור בטקסטורות חוליות עדינות, או להחליף גימורים מבריקים בגימורי מט ומשי. נציגי חברות צבע נפגשו בלונדון וקבעו מה יהיו המגמות שישלטו בעולמות הצבע בשנתיים הקרובות

מתכוננים לשיפוצים? גם השנה ימשיך הצבע הלבן להיות אחד מהצבעים הטרנדיים המובילים בצביעת הבית, אבל לא חייבים להסתפק בו. בסדנת טרנדים שנערכה לאחרונה בבריטניה בהשתתפות טמבור וחברות צבע מובילות ממדינות נוספות, נקבעו מגמות נוספות שישלטו השנה בעולם העיצוב בכלל והצבע בפרט, בהן גוונים של בטון, צבעים נועזים טקסטורות עדינות וגימורי מט.

 

בסדנה השתתפו גם חברות צבע מובילות מפורטוגל ומקולומביה - כולן חברות במועדון חברות הצבע הבינלאומי נובה (Nuva). על הסדנה ניצחה חברת הייעוץ הבריטית Global color research-MIX. הסדנה מתקיימת אחת לשנה מאז שנת 2005 במטרה לגבש את התחזיות והמגמות שישפיעו על תחומי העיצוב בכלל ועולמות הצבע בפרט. צפו בביקור שערכנו שם:

 

 

הקשר שבין המצב הכלכלי לצבע

הסדנא התקיימה במשך יומיים בחלל עבודה בעיר, כאשר כל משתתף הציג במסגרתה תחזית גוונים וטקסטורות המתכתבים עם מגמות בחברה, בפוליטיקה, בכלכלה ועוד. לאחר מכן החל סיעור מוחות בסופו גיבשו המשתתפים 4 מגמות שיובילו בשנתיים הקרובות את עולמות הצבע והעיצוב בכלל לבית, לאופנה ולרכב.

 

עם המסקנות הללו חוזרים המשתתפים אל חברות הצבע במדינתם ומבצעים את ההתאמות הנדרשות לשוק המקומי. את ישראל ייצגה ניבה יחיאב, מנהלת תחום אדירכלים ועיצוב בחברת טמבור. “תהליך העבודה מתחיל בזה שכל אחת מחברות הצבע שנמצאות כאן מכינה שיעורי בית, שזה אומר לחפש את הנושאים שנמצאים כרגע על סדר היום מבחינה חברתית”, היא מסבירה.

 

תהליך העבודה בסדנה (צילום: באדיבות טמבור) (צילום: באדיבות טמבור)
תהליך העבודה בסדנה(צילום: באדיבות טמבור)

 

"אנחנו עובדים על בין שלושה לארבעה סיפורים, אז כל אחד מביא איתו כיוונים של מגמה מסוימת", היא מוסיפה. "אחרי הסיעור מוחות אנחנו מנסים למצוא את המכנה המשותף ולראות לאיפה המגמה הזו תיקח. בסוף התהליך יצאו מכאן 4 סיפורים של המגמות העדכניות של 2016-2017, לכל סיפור יהיו 10 גוונים שמספרים את הסיפור של הגוון ועוד הצמדה של טקסטורה שמבטאת אותו בצורה מוחשית".

 

כך למשל, אחד הטרנדים שהציגה יחיאב בסדנה היה הצבע הלבן לעומת צבעים עזים, במטרה לבטא את הניגודיות שבין המצב הכלכלי המקרטע לבין בועת הנדל”ן. מגמה נוספת שכינתה בשם fade - כללה צבעים שמתכתבים עם בטון וגווני חלודה, כחלק מהמגמה של מחזור חומרים והחזרתם לחיים.


אחד הסיפורים שגוברו בגוונה,המתואמים לו 10 גוונים (צילום: באדיבות טמבור) (צילום: באדיבות טמבור)
אחד הסיפורים שגוברו בגוונה,המתואמים לו 10 גוונים(צילום: באדיבות טמבור)

 

בביקור בסטודיו Material Lab, המשמש אדריכלים ומעצבים, ניתן לפגוש באינספור דוגמאות לצבעים וטקסטורות. סמנכ"ל השיווק בטמבור רחלי ירקוני גולדשטיין, סיפרה כי המקום מהווה עבורם מקור השראה. "צבע הוא עולם תוכן שיכול להיות הרבה יותר מרק חיפוי לקיר", אמרה. "מדובר על אפשרות לעצב את כל הבית בקיר אחד ולהכניס טרנדיות מדהימה יחסית בעלות נמוכה, בצורה מהירה ובעולמות הכי מגניבים שיש. אפשר לראות המון טקסטורות מהממות שיכולות להכניס לבית עולם תוכן מרשים".

 

מגמת האיפוק גוברת 

אז מה צפויים להיות הטרנדים המובילים? המשתתפים הסכימו כי הבנייה בגבס תצבור תאוצה על רקע הצמיחה המהירה של ערים ברחבי העולם. "ככל ששטחי המחיה קטנים, הבניינים צומחים לגובה ועלויות המחיה מאמירות - נדרשים בהתאם פתרונות חכמים לבנייה מהירה, קלה, זולה וידידותית יותר", מסבירה יחיאב. "הבנייה בגבס מציעה כיום פתרונות עמידים וחזקים במיוחד כמו בידוד אקוסטי ותרמי והגנה מפני אש. יתכון נוסף הוא הגמישות המתאפשרת בתכנון".

 (צילום: שי אדם) (צילום: שי אדם)
(צילום: שי אדם)

מבחינת גוונים וטקסטורות, הוסכם על הטרנדים הבאים:

 

טוטאל לוק בטון - יחיאב מסבירה כי מדובר בטון העדכני של עולם העיצוב, בעל מראה כולל של בטון, מהרצפה ועד התקרה, לעתים בשילוב גוונים חמימים יותר של חרס או חול. מראה זה מתאים לחללים כמו סלון, מטבח, חדרי שינה ואף חללי רחצה. "המראה הכולל מסייע לטשטוש הגבולות בין הרצפה לתקרה ויוצר תחושה של חלל גדול וכמעט אינסופי", היא אומרת. "אפשר לגוון את המראה האחיד באמצעות אלמנטים מיוחדים בצבעים נועזים יותר - כשהגוונים הנועזים של חורף 2016 כוללים כחול מחשמל, וכתום אש, בליווי גוונים ניטארליים ופסטליים יותר של פטרול, טורקיז בהיר, טרקוטה וצהוב-ירוק.

 

קירות שכיף ללטף - משתתפי הסנדה דנו במגמת האיפוק הגוברת - על רקע ,המצב הכלכלי. כפי שהודגם, הטקסטורות הגסות והמפותלות מתחילות לפנות את מקומן לטובת טקסטורות עדינות וחלקות כמעט, אבל החומר עדיין מורגש בהן. "בקירות חוץ - השליכט החלק מחליף את המראה הכפרי והמחוספס ,ובקירות פנים - הטייחים חלקים וטקסטורות חוליות ועדינות משמשים להדגשת קיר אחד או שניים בחלל", מסבירה יחיאב. "מומלץ להשתמש בטיח ערבה, טיח מינרלי המאפשר להגיע לתוצאה חלקה במיוחד". 

 

סופר מט - עוד במסגרת מגמת האיפוק - הגימורים המבריקים פינו את מקומם לגימורי מט ומשי. “מגמה זו החלה במכוניות יוקרה ובאביזרים הדיגיטליים והמשיכה לתחום עיצוב והלבשת הבית", אומרת יחיאב. "למי שאוהב את הקירות והרהיטים חלקים במיוחד, המגמה העדכנית היא להוריד את הברק. את הגימורים בעלי הברק הגבוה מחליפים וסופרקריל מט וסופרקריל משי, שהם בעלי ברק נמוך במיוחד מעניקים תחושה שקטה יותר”.

 (צילום: באדיבות טמבור) (צילום: באדיבות טמבור)
(צילום: באדיבות טמבור)

מכניסים עניין ללבן - הגוונים הלבנים והניטראליים ממשיכים כאמור להוביל עולם העיצוב, אך כעת ניתן לגוון אותם באמצעות אפקטים דקורטיביים לקירות. בטמבור מציעים את סדרת קלאסיקה בהירה, הכוללת למשל את אפקט היוטה, שיוצר מראה דמוי בד טבעי, ואפקט הספארי בעל טקסטורה חולית.

 

 (צילום: באדיבות טמבור) (צילום: באדיבות טמבור)
(צילום: באדיבות טמבור)

  

בטמבור מציינים כי “בעידן הדיגיטלי שלנו, כשהידע זמין ונגיש בקצות האצבעות – הצרכן מעורב יותר, מתוחכם יותר, ורוצה לוודא שהוא מקבל את מירב התמורה לכספו. צרכנים מחפשים פחות ופחות להתהדר במותג כזה או אחר, אבל הם רוצים לוודא שחותמת האיכות של המוצר או השירות כלולים בו. “בעולם הצבע וחומרי הבניה, אנחנו עדים לשינוי דומה.

 

“משיחות עם צרכנים אנחנו יודעים כי הבטחון בתוצאה והעמידות לאורך זמן (בטח ובטח כשזה מגיע לבית שלנו) הן התכונות החשובות ביותר עבורם. הבחירה במוצר או שירות כזה או אחר סובבת יותר ויותר סביב איכות המוצר, ואיך הוא משפר את איכות החיים שלנו. זה יכול להיות קיר גבס אקוסטי ששומר על השקט בבית; צבע סופר עמיד, סופר רחיץ, סופר איכותי; או אפקט שמשדרג את המראה של החדר”.

 

הכותבת היתה אורחת חברת טמבור בלונדון

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים