שתף קטע נבחר

"גידלתי גראס כדי לא להתעסק עם עבריינים"

בפשיטה על ביתו של צעיר שהיה בעבר אלוף אומנויות לחימה נמצאו שתילי מריחואנה במשקל קילוגרם. ביהמ"ש הסכים לא לשלוח אותו למאסר בפועל

בית משפט השלום בראשל"צ הסכים לגזור עבודות שירות בלבד על צעיר, אלוף אומנויות לחימה לשעבר, שאחרי פרישתו נתפס מגדל בביתו שתילי קנאביס במשקל כקילוגרם. בין השאר התחשבה השופטת שירלי דקל נוה בטענת סנגורו שלפיה בחר לגדל את הסם בביתו כדי להימנע מרכישה וחיכוך עם עבריינים.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

בפשיטה על ביתו של הצעיר התגלתה מעין מעבדה לייצור מריחואנה: שני אוהלים שחורים, מערכות קירור, אדמה ואדניות, מנורות ומפוח. המשטרה מצאה 19 שתילים במשקל 868.60 גרם ועוד כ-125 גרם של גראס בתפזורת. הוא הודה בהחזקה ושימוש בסמים שלא לצריכה עצמית, וגידול סמים מסוכנים. לאחר מכן הוא נשלח לשירות המבחן לצורך קבלת תסקיר, שאמנם היה חיובי אבל לא המליץ על ביטול הרשעה.

 

התסקיר תיאר את סיפור התמכרותו של הנאשם לעישון מריחואנה על רקע המשבר שחווה לאחר שפרש מתחרויות. כמו כן צוין כי הוא נקי מסמים ומגיע בהתמדה לטיפול.

 

במסגרת הטיעונים לעונש התעקשה המדינה על מאסר בפועל של בין חצי שנה לשנתיים. המדינה טענה כי המחוקק תומך בענישה מחמירה כשמדובר בגידול שיטתי של כמויות סמים גדולות, וביקשה להעדיף את האינטרס הציבורי על פני אינטרס האישי של הנאשם, שניכר כי אינו מפנים את היקף התמכרותו.

 

מנגד טען הסניגור שיש להקל עם הנאשם, שהחליט לגדל סמים כדי שלא להתקשר עם עבריינים, ועשה בהם שימוש אישי בלבד. הוא הוסיף שמשקל השתילים נטו היה קטן, וביקש מבית המשפט לשקול את ביטול ההרשעה משום שהנאשם מעוניין לעבוד בעתיד במשרד החינוך ולהתקבל לנבחרת ישראל.

 

אם בית המשפט יחליט בכל זאת להותיר את ההרשעה על כנה, ביקש הסניגור שהעונש ינוע בין שירות לתועלת הציבור (של"צ) לכמה חודשי עבודות שירות, ולא יכלול פסילת רישיון, שכן הנאשם כבר לא מעשן סמים.

 

השופטת שירלי דקל נוה הדגישה שבתי המשפט רואים בחומרה עבירות סמים – קלים כקשים – ולא בכדי נקבע לעבירות שבהן הורשע הנאשם עונש מרבי גבוה של 20 שנות מאסר. היא הוסיפה שיש לנהל מלחמת חורמה על תופעת הגידול הביתי שהפכה ל"מכת מדינה".

 

אל מול התסקיר החיובי של הנאשם עומדת אם כך חומרת העבירות שביצע לאורך זמן והעובדה שמשקל הסמים היה גדול משמעותית לו לא היה נתפס. משכך, השופטת גם לא חשבה שמוצדק לבטל את ההרשעה – מעשה השמור למקרים יוצאי דופן. לדבריה הנאשם לא הוכיח בצורה קונקרטית פגיעה בעתידו המקצועי, וכי היא מקבלת את ההמלצה הברורה של שירות המבחן שלא להימנע מהרשעה.

 

בהתחשב בכך גזרה השופטת דקל נוה על הנאשם שישה חודשי עבודות שירות, מאסרים ופסילה על תנאי, וקנס של 5,000 שקל. עם זאת, היא קיבלה את בקשת הסניגור ורישיונו של הנאשם לא נפסל.

 

  • לקריאת גזר הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ המדינה: עו"ד חן כהן
  • ב"כ הנאשם: עו"ד צלניקר
  • עו"ד זאב לקט עוסק בתחום הפלילי
  • הכותב לא ייצג בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים