שתף קטע נבחר

ישראל: מועצת זכויות האדם זקוקה לטיפול נפשי

השגריר במועצה של האו"ם בז'נבה האשים: "יש לכם הפרעת OCD בלתי נשלטת - עוד ועוד דו"חות נגד ישראל. זה סיכון להתאבדות"

שגריר ישראל למוסדות האו"ם בז'נבה אביתר מנור האשים את המועצה לזכויות אדם של האו"ם בעיוורון ואפילו ב"הפרעה נפשית" שמופנית כלפי מדינת ישראל, ומחייבת "טיפול פסיכיאטרי דחוף".

 

מנור דיבר בסוף השבוע בדיון מיוחד של המועצה לזכויות אדם שעוסק בדו"ח השנתי של נציב האו"ם לזכויות אדם. הוא הצביע על סדר העדיפויות המעוות שלהם כהגדרתו - בתוך כל המתרחש במזרח התיכון, הם מוצאים לנכון לכתוב שישה דו"חות ולדון בחמש החלטות נגד ישראל.

 

"המועצה סובלת מהפרעה טורדנית-כפייתית (Obsessive-Compulsive Disorder - OCD) עם ישראל, שהיא לא שולטת עליה והיא מייצרת שוב ושוב דו"חות, הצעות החלטה על המדינה שלי. אני רוצה להזכיר לכם שחלק מההפרעה הזו היא סיכון גובר להתאבדות. המועצה תביא על עצמה את מותה. מה שהמועצה זקוקה לו זה טיפול נפשי. אני מציע שהמועצה תחשוף את עצמה בפני אזורי סכסוך אחרים בעולם ותפעל מולם באותה רמת חרדה שבה היא נוהגת כלפי ישראל", אמר מנור.

 

השגריר ביקש להפנות את תשומת הלב להצהרה של נציב האו"ם לזכויות אדם מהשבוע שעבר. "הוא הצביע מה באמת צריכות להיות העדיפויות של המועצה: 4.8 מיליון פליטים סורים; 13.8 מיליון עקורים בסוריה, עיראק ותימן. 7.6 מיליון איש בתימן סובלים מחוסר ביטחון תזונתי ול-14 מיליון איש אין גישה לשירותי רפואה. עשרה בתי חולים ומרפאות נפגעו בהפצצות בסוריה מאז ינואר, והמועצה הזו דנה על 6-5 החלטות על ישראל? זה מבייש וממחיש זלזול מוחלט לזכויות אדם של מיליונים".

 

גולד בגוב האריות

בזירה דיפלומטית אחרת, בשבוע שעבר ערך מנכ"ל משרד החוץ דורי גולד ביקור בקמפוס דרום אפריקני בעיצומו של שבוע האפרטהייד האנטי-ישראלי ואף ביקר בביתו של נלסון מנדלה.

 (צילום: שגרירות ישראל בדרום אפריקה ) (צילום: שגרירות ישראל בדרום אפריקה )
(צילום: שגרירות ישראל בדרום אפריקה )

 (צילום: משרד החוץ) (צילום: משרד החוץ)
(צילום: משרד החוץ)

אירועי "שבוע האפרטהייד" נגד ישראל נולדו בדרום אפריקה, כמו גם תנועת ה-BDS שקוראת לחרם נגד ישראל. למרות החששות מהפגנות ועימותים, נפגש מנכ"ל המשרד באוניברסיטת וויטס ביוהנסבורג על מדשאות הקמפוס עם סטודנטים פרו-ישראלים, יהודים ולא יהודים, שמתנגדים לשבוע האפרטהייד ולקריאות להחרמת ישראל.

 

האירוע נקבע מראש ונערך תחת אבטחה, אולם לא נרשמו תקריות. הסטודנטים סיפרו לגולד שמנדלה ומפלגת ה-ANC תמיד הדגישו את החשיבות של דיאלוג ודו-שיח גם עם מי שלא מסכימים איתו. "לכן הם מתנגדים לחרם ומיישמים את הדוקטרינה של נלסון מנדלה", אמר גולד, והוסיף: "אלה שקוראים לחרם ועיצומים נגד ישראל – פועלים למעשה בניגוד לדוקטרינה של נלסון מנדלה".

 

גולד אמר כי אמנם ברחבי דרום אפריקה יש הפגנות אנטי-ישראליות, אך חשוב לדעת שיש גם קבוצות לא מבוטלות של סטודנטים שמתנגדים למענה של ישראל, וחלקם גם למדו בארץ. "יש ביניהם גם סטודנטים שחורים. מצד אחד אתה רואה הפגנות של BDS שאומרים שישראל היא מדינת אפרטהייד אבל מצד שני אנחנו יושבים כאן עם נציגים ממשרד החוץ של דרום אפריקה ומדברים על איך לשדרג את היחסים בין שתי המדינות. מה שאנו עושים זה משהו מציאותי. ומה שהם עושים אני לא יודע מאיפה זה בא – זה חסר כל השפעה ונראה לי תלוש מהמציאות", אמר גולד.

 

קודם לכן ביקר גולד במטה מפלגת ה-ANC ובביתו של מנדלה שם נאם באופן ספונטני בפני קבוצה של תלמידי כיתה ט'. "אנחנו היהודים מבינים את החשיבות של המאבק למען חירות שנלסון מנדלה הוביל מכאן. עבורנו הציונות היא תנועת השחרור של העם היהודי", אמר גולד לצעירים.

 

אבל לא הכול ורוד. במהלך שבוע האפרטהייד מתקיימים כ-200 אירועים אנטי-ישראליים, חלקם בשיתוף עם מפלגת השלטון ANC. גם חלק מהארגונים הנוצריים והמוסלמיים לוקחים חלק באירועים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
אולם מועצת זכויות האדם בז'נבה
צילום: AFP
מומלצים