שתף קטע נבחר

ישראל מנעה ביקור בכירה אינדונזית: או ירושלים או כלום

שרת החוץ של אינדונזיה הייתה אמורה להיכנס לרמאללה דרך מעבר אלנבי כדי לחנוך קונסוליית כבוד של מדינתה. בישראל התנו את הכניסה לשטחי הרשות בפגישה עם גורמים ישראליים בירושלים. השרה התנגדה, ובעקבות הנחיית משרד רה"מ הוחלט למנוע את הגעתה למפגש עם הפלסטינים

אם לא תבקרי בישראל, לא נאפשר לך לבקר את הפלסטינים: ישראל סירבה בסוף השבוע לאפשר לשרת החוץ של אינדונזיה להגיע לשטחי הרשות בעקבות התנגדותה להיפגש עם גורמים ישראליים בירושלים. השרה, רטנו מרסודי, הייתה אמורה להיכנס לשטחים מירדן דרך מעבר אלנבי כדי לחנוך קונסוליית כבוד של מדינתה ברמאללה.

 

חניכת הקונסוליה הייתה אמורה להצביע על מימוש המחויבות של אינדונזיה לשיפור היחסים עם הרשות הפלסטינית, ולהביע את תמיכתה במאבק הפלסטיני לעצמאות. דובר שרת החוץ ציין כי היא הייתה אמורה גם להיפגש ברמאללה עם אבו מאזן. גם ב-2012 סירבה ישראל לאפשר לשר החוץ הקודם של אינדונזיה להיכנס לשטחים. פרט לשר לשעבר, מארתי נטלגאווה, נמנעה אז גם כניסתם של שרים ממלזיה, קובה ובנגלדש.

השרה מרסודי. סירבה להגיע לירושלים (צילום: AFP) (צילום: AFP)
השרה מרסודי. סירבה להגיע לירושלים(צילום: AFP)

נשיא אינדונזיה ג'וקו ג'וקווי ווידודו, שבחר בסוגיה הפלסטינית כנושא המרכזי של מדיניות החוץ שלו בקמפיין הבחירות לנשיאות ב-2014, הבטיח לפתוח משרד דיפלומטי ברמאללה כהבעת תמיכה בעצמאות פלסטינית. ווידודו גם הודיע בנאומו בכינוס ארגון מדינות האיסלאם בג'קרטה בשבוע שעבר על מינויו של של אזרח פלסטיני בשם מאה אבו שושה לתפקיד קונסול הכבוד של אינדונזיה בפלסטין.

 

הוא ציין כי תפקידו יהיה לחזק את הקשרים הכלכליים, החברתיים והתרבותיים ולעודד חילופי תיירים ואנשי עסקים בין המדינות וכן להושיט סיוע לאזרחים אינדונזיים. במקביל אמר הנשיא כי יש להטיל חרם על

מוצרים מההתנחלויות.

 

לאינדונזיה אין קשרים דיפלומטיים עם ישראל, אולם בין המדינות מתקיימים מגעים שקטים וכן קשרי תיירות וכלכלה. אינדונזיה פנתה לירושלים בצינורות דיפלומטיים בבקשה שתאשר לשרת החוץ לעבור דרך אלנבי לביקור ברמאללה, אך בהנחיית לשכת ראש הממשלה הוחלט למנוע את כניסתה. בעקבות הסירוב הודיע שר החוץ הפלסטיני ריאד אל-מאלכי שהוא ייצא לירדן להיפגש עם השרה האסייתית.

 

ישראל ואינדונזיה רשמו התקרבות בתחום התיירות. מנתונים של רשות האוכלוסין וההגירה עולה כי ב-2013 הגיעו מאינדונזיה לארץ כ-30 אלף תיירים, לעומת 9,442 ב-2009. ב-2013 השתתף שר הכלכלה דאז נפתלי בנט בכינוס ארגון הסחר העולמי באי באלי שבאינדונזיה.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
שרת החוץ האינדונזית
צילום: AFP
מומלצים