שתף קטע נבחר

מעקב ynet: המשטרה הגבירה אכיפה בכביש המסוכן

אחרי הפרסום בפייסבוק של ynet על אודות הסכנה לנהגים שחוצים את כביש 232 בעוטף עזה, החליטה המשטרה על מבצע אכיפה משמעותי נגד נהגי המשאיות. ראש מועצת אשכול: "מודה למשטרת התנועה על שיתוף הפעולה"

 

 

הכביש המסוכן בדרום יצר חיץ בין נהגי המשאיות לתושבים: עשרות נהגי משאיות שמובילים סחורה לרצועת עזה הפגינו אתמול (יום ג') במעבר כרם שלום במחאה על פעילות האכיפה המוגברת של משטרת התנועה בכביש 232. בתחילת החודש פורסם בפייסבוק של ynet כי תושבי המועצה האזורית אשכול מתמודדים עם סכנה יום-יומית כשהם נעים לצד המשאיות בכביש המשובש.

 

בעקבות תלונות רבות של התושבים ופניותיו של ראש המועצה גדי ירקוני לראש אגף התנועה במשטרה, ניצב ירון בארי, הוחלט על מבצע אכיפה משמעותי נגד תנועת המשאיות. במסגרת פעולות המשטרה הורדו עשרות משאיות מהכביש, לאחר שנמצאו בהן ליקויים חמורים. במקביל ניתנו לנהגים מאות קנסות ולכמה מהם נשללו רישיונות הנהיגה.

מחאת נהגי המשאיות בכביש 232 (צילום: מועצה אזורית אשכול) (צילום: מועצה אזורית אשכול)
מחאת נהגי המשאיות בכביש 232(צילום: מועצה אזורית אשכול)

 (צילום: מועצה אזורית אשכול) (צילום: מועצה אזורית אשכול)
(צילום: מועצה אזורית אשכול)

 (צילום: מועצה אזורית אשכול) (צילום: מועצה אזורית אשכול)
(צילום: מועצה אזורית אשכול)

בדיווח על אודות המחאה של התושבים בתחילת החודש צוין כי הם דורשים להרחיב את הכביש הצר, שדרכו מועבר סיוע הומניטרי לרצועת עזה. סיור במקום גילה כי רמת התחזוקה של הכביש ירודה, עשרות בורות נפערו בו כתוצאה ממי הגשמים ותנועת המשאיות, השוליים לאורכו נמוכים ובכל רגע מתבצעת בו עקיפה מסוכנת.

 

ראש המועצה ירקוני אמר כי "תנועת המשאיות בכביש 232 הפכה לבלתי נסבלת עבור תושבי אשכול ומהווה סכנת חיים בכל רגע נתון. אינני מבין את מחאת נהגי המשאיות וברור לכול כי אם היו נוסעים כחוק,

לא היו ניתנים הקנסות. אני מודה למשטרת התנועה על שיתוף הפעולה עם המועצה וההבנה לגבי המציאות העגומה בכביש שמסכנת את חיים התושבים".

 

הוא הוסיף כי "יחד עם זאת, הממשלה מחויבת לספק פתרונות מידיים מצילי חיים בכביש ולהביא לצמצום מידי ומשמעותי של כמות המשאיות שנעה כיום בכביש זה. מדובר בכביש צר ורעוע שאינו מותאם בשום אופן להכיל את סוג וכמות המשאיות המתאפשרת בו כיום. לא ייתכן שציר העברת הסחורות היחידי לכשני מיליון תושבים בעזה ייעשה דרך הכביש הצר והחד מסלולי, תוך הפקרת חיי תושבי אשכול. אנו משוכנעים שהפתרון לצמצום כמות המשאיות בכביש הוא באמצעות פתיחת מעבר סחורות נוסף לרצועה והסטת חלק ממאות המשאיות אליו. מדובר בצעד מציל חיים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מועצה אזורית אשכול
מחאת נהגי המשאיות
צילום: מועצה אזורית אשכול
מומלצים