מה בצנצנת? משלוחי מנות
בגרסאות בריאות יותר

דייסת שיבולת שועל, סלט ירקות ומאפה בננה הרבה יותר כייפים וטעימים כשהם ארוזים כמו משלוח מנות. חוץ מאווירה פורימית, זו גם דרך נפלאה לקחת אוכל לעבודה

צנצנת עם דייסת שיבולת שועל ופירות (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
צנצנת עם דייסת שיבולת שועל ופירות (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)

 

צנצנת דייסה: שיבולת שועל ופירות

 

תוספת של קליפת תפוז משדרגת פלאים את הדייסה הקלאסית. אם רוצים להכין מראש, שומרים את הפירות בנפרד, ומוסיפים אותם לאחר שמחממים את הדייסה (במיקרוגל או בכלי עם מים רותחים).

 

המרכיבים (2 מנות)

  • 1 כוס שיבולת שועל טבעית או מהירת הכנה
  • 2 כוסות חלב (אפשר גם חלב שקדים או סויה)
  • ‭1/8‬ כפית מלח
  • 2 כפות סוכר
  • קליפה מגוררת מ-1 תפוז
  • ‭1/2‬ כוס פרי, לפי הטעם (למשל: תותים, פירות יער, אננס, אפרסמון, בננות)

 

ההכנה

‭.1‬ שמים בסיר את שיבולת השועל, החלב, המלח, הסוכר וקליפת התפוז ומבשלים ‭20-15‬ דקות תוך כדי ערבוב (אם משתמשים בשיבולת שועל מהירת הכנה, מספיקות ‭5-3‬ דקות בישול), עד ששיבולת השועל נגיסה ורכה.

‭.2‬ מחלקים את הדייסה בין הצנצנות. מניחים את הפירות (אם רוצים, אפשר לערבב חלק מהפירות עם הדייסה החמה) ומגישים.

 

צנצנת סלט: חמישה צבעים בכלי אחד

סלט בחמישה צבעים (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
    סלט בחמישה צבעים(צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)

     

    עם הסלט הזה אפשר לשחק לפי הטעם והמלאי בבית. העיקרון המנחה הוא הנחת הירקות בשכבות, זה על זה. בשכבות התחתונות מניחים את הירקות (או הדגנים, או הקטניות) , שהשהייה ברוטב מטיבה עמם. משתמשים בצנצנת שנסגרת היטב ולפני האכילה משקשקים.

     

    המרכיבים (6 מנות) 

    • 1 כוס קינואה מבושלת
    • 1 סלסילת פטריות, חתוכות לרבעים
    • ‭1/4‬ כרוב סגול, פרוס דק
    • 2 גזרים, קלופים וחתוכים לגפרורים
    • 2 פלפלים, פרוסים דק
    • חופן עלי בייבי
    • תוספות אפשריות: ביצה קשה, טונה, גבינת פטה, נתחי עוף צלויים, עדשים שחורות מבושלות

     

    לרוטב

    • ‭1/4‬ כוס שמן זית
    • 1 כפית חרדל
    • 1 כפית דבש
    • 4 כפות חומץ בן יין
    • 1 כפית שמן שומשום
    • ‭2/3‬ כפית מלח, פלפל שחור

     

    ההכנה

    ‭.1‬ שמים את מרכיבי הרוטב בכלי (או בצנצנת אחרת) ומערבבים היטב.

    ‭.2‬ מחלקים בין הצנצנות את הקינואה ויוצקים עליה את הרוטב. מניחים עליה את שאר הירקות, בזה אחר זה וסוגרים את הצנצנת.

    ‭.3‬ לפני ההגשה, מנערים ומשקשקים היטב את הצנצנת. פותחים ואוכלים.

     

     

     

    צנצנת עוגה: מאפה בננה ותמרים בציפוי יוגורט ותותים

     

    מאפה בננה ותמרים בציפוי יוגורט ותותים . טבעוני וללא גלוטן (צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
      מאפה בננה ותמרים בציפוי יוגורט ותותים . טבעוני וללא גלוטן(צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)

       

      גרסה בריאה במיוחד למאפינס בננה. את המאפינס בצנצנת, ללא הציפוי, אפשר לשמור עד יומיים בטמפרטורת החדר, או עד חודש במקפיא.

       

      המרכיבים (6 יחידות)

      • 6 תמרים גדולים, מגולענים וקצוצים
      • ‭1/4‬ כוס מים רותחים
      • 1/2‬ כפית אבקת סודה לשתייה
      • 2 בננות בשלות
      • ‭1/4‬ כוס שמן
      • 2 כפות חומץ 5%
      • 2/3 כוס (100 גרם) קמח כוסמת (אפשר גם קמח כוסמין או קמח לבן)
      • 1/3 כוס (40 גרם) שקדים טחונים
      • 2 כפיות אבקת אפייה
      • 1/8‬ כפית מלח

       

      לציפוי 

      • 4 גביעים (800 מ"ל) מעדן סויה או יוגורט
      • פירות לפי הטעם (תותים, בננה, אגוזי מלך, אוכמניות)

       

      ההכנה

      ‭.1‬ שמים את התמרים בקערית עם המים ואבקת הסודה לשתייה ומשהים 15 דקות.

      ‭.2‬ בינתיים, מחממים את התנור ‭180-ל‬ מעלות ומשמנים את הצנצנות.

      ‭.3‬ מעבירים את התמרים (עם התמיסה) לקערת מעבד המזון. מוסיפים את הבננות וטוחנים. מוסיפים את השמן והחומץ ומעבדים.

      4. מערבבים בקערה נפרדת את המרכיבים היבשים (קמח, שקדים, אבקת אפייה ומלח‭), ‬מוסיפים למעבד המזון ומעבדים לעיסה חלקה.

      ‭.4‬ יוצקים לצנצנות ואופים ‭כ-30‬ דקות. מוציאים ומצננים.

      ‭.5‬ ההגשה: מניחים יוגורט בכל צנצנת ועורמים עליו פירות חתוכים. מגישים.

       

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד