מותק, האוזניים התחפשו: אוזני המן במגוון מילויים מתוקים ומלוחים

גם אוזני ההמן הוזמנו למסיבת פורים והגיעו בתחפושת, שכולה מחווה ליצירתו של חנוך פיבן. אם מסתכלים טוב, רואים שבעצם מדובר באוזניים מבצק קלאסי או בריא יותר

אוזני המון במילוי דלורית-בצל-צ'ילי (צילום: יעל אילן)
אוזני המון במילוי דלורית-בצל-צ'ילי (צילום: יעל אילן)

 

בצק חמאה קלאסי

---------------------------

 

המרכיבים (כ־50 יחידות)

 

בצק למילוי מתוק  

  • 200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • ‭1/3‬ כוס סוכר
  • 2 חלמונים
  • ‭1/4‬ כפית מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קליפה מגוררת ‭1-מ‬ לימון
  • ‭2 1/4‬ כוסות (315 גרם) קמח
  • ‭1/2‬ כוס שקדים טחונים או אגוזי לוז טחונים
  • 2 כפות מים קרים (אם צריך) או בצק למילוי מלוח

 

בצק למילוי מלוח

  • 200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 1 כף סוכר
  • 2 חלמונים
  • 1 כפית מלח
  • ‭2 1/4‬ כוסות (315 גרם) קמח
  •  ‭1/2‬ כוס שקדים טחונים או אגוזי לוז טחונים
  •  2 כפות מים קרים (אם צריך)

 

ההכנה

‭.1‬ שמים את החמאה והסוכר בקערת מעבד המזון (או במערבל עם וו גיטרה) ומערבלים. מוסיפים את החלמונים והמלח, ואם מדובר בבצק מתוק – גם את הווניל וקליפת הלימון, ומעבדים לעיסה בהירה ואוורירית. מוסיפים את הקמח והשקדים ומעבדים רק עד שנוצרים גושי בצק (אם התערובת ממש פירורית), מוסיפים מים.  

‭.2‬ מוציאים את הבצק, מחלקים אותו ‭3-ל‬ כדורים, משטחים קצת, עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר ‭30-כ‬ דקות

 (אפשר עד 3 ימים, ולהוציא את הבצק לפני הרידוד).

‭.3‬ מקמחים משטח עבודה. מרדדים עליו את אחד מכדורי הבצק לעלה בעובי ‭4-3‬ מ"מ. בעזרת חותכן או כוס יין קורצים ממנו עיגולים בקוטר ‭8-6 1/2‬ ס"מ. מניחים כפית מהמלית הרצויה במרכז כל עיגול. אוספים את השוליים ומהדקים ליצירת משולש. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אוספים את שאריות הבצק ומכינים מהן באותו אופן עוד אוזניים (ראו טיפ בהמשך). מעבירים את התבנית למקפיא למשך 30 דקות. מכינים ומקפיאים כך את כל חלקי הבצק הנותרים.

‭.4‬ בינתיים, מחממים את התנור ‭170-ל‬ מעלות.

‭.5‬ אופים ‭14-12‬ דקות, עד שהאוזניים מזהיבות קצת.

 

בצק בריאותי וטבעוני

------------------------------

  

המרכיבים (כ־50 יחידות)

 

בצק למילוי מתוק

 

  • 3 כוסות קמח כוסמין מלא
  • 3 כפיות אבקת אפייה
  • ‭1/8‬ כפית מלח
  • 1 כף קליפת לימון או תפוז מגוררת
  • ‭1/3‬ כוס סוכר חום
  • ‭3/4‬ כוס שמן זית עדין, או שמן אחר
  • ‭1/2‬ כוס מיץ תפוזים
  • ‭1/4‬ כוס מים

 

בצק למילוי מלוח

 

  • 3 כוסות קמח כוסמין מלא
  • 3 כפיות אבקת אפייה
  • 1 כפית מלח
  • ‭1/2‬ כפית פלפל לבן טחון
  • 1 כף סוכר חום
  • ‭3/4‬ כוס שמן זית עדין, או שמן אחר
  • ‭1/2‬ כוס מיץ תפוזים
  • ‭1/4‬ כוס מים

 

ההכנה 

‭.1‬ מחממים את התנור ‭180-ל‬ מעלות ומרפדים תבניות תנור בנייר אפייה.

‭.2‬ שמים בקערת מעבד המזון את הקמח, אבקת האפייה, המלח, קליפת התפוז והסוכר ומעבדים 5 שניות. מוסיפים את הנוזלים (שמן, מיץ ומים) ומעבדים רק עד שמתקבלים גושי בצק ולא יותר. מאחדים את הבצק לגוש אחד, ומחלקים אותו ‭4-ל‬ חלקים.

‭.3‬ מקמחים קלות משטח עבודה ומרדדים את אחד מחלקי הבצק לעלה בעובי ‭4-3‬ מ"מ. בעזרת חותכן או כוס יין קורצים בו עיגולים בקוטר ‭8-6 1/2‬ ס"מ.

‭.4‬ מניחים כפית מהמלית הרצויה במרכז כל עיגול. אוספים את השוליים ומהדקים ליצירת משולש. מניחים בתבנית. מכינים כך את שאר חלקי הבצק (ניתן לאסוף ולרדד את שאריות הבצק, ולקרוץ גם מהן אוזניים).

‭.5‬ אופים ‭20-כ‬ דקות, עד שהבצק יבש והשוליים שחומים.

 

טיפים

 

מתעצלים להכין אוזניים? גלגלו את הבצק לרולדות! משך האפייה יתארך ‭12-10-ב‬ דקות.

 

רוצים בצק קקאו? החליפו את השקדים באבקת קקאו לא ממותק והגדילו את כמות הסוכר ‭1/2-ל‬ כוס.

 

רוצים בצק שיש? הכינו ‭1/2‬ כמות בצק רגיל ‭1/2-ו‬ כמות בצק קקאו, צרו מהם "נחשים‭,"‬ לפפו אותם אחד סביב השני והפכו אותם לכדור בצק. רדדו והמשיכו כרגיל.

 

נשארו שאריות בצק? אחרי רידוד חוזר של שאריות הבצק, הפריכות שלו נעלמת. אל תרדדו אותו בפעם השלישית, אלא השתמשו בו כבסיס לטארט, או אפו אותו והשתמשו בו כפירורי ביסקוויט. מלית ריקוטה-חמוציות .

 

 

מלית דלורית-בצל-צ'ילי

 

המרכיבים

  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל, קלוף וקצוץ
  • 1 כוס קוביות דלורית
  • ‭1/2‬ כפית כמון
  • ‭1/8‬ כפית אגוז מוסקט מגורר
  • ‭1/2‬ פלפל צ'ילי, נקי מגרעינים, קצוץ
  • ‭1/4‬ כוס מים

 

ההכנה

‭.1‬ מחממים את שמן הזית בסיר שטוח ומטגנים את הבצל ‭10-כ‬ דקות על להבה בינונית, עד השחמה (אם  הוא משחים מהר מדי, מנמיכים את הלהבה). מוסיפים את הדלורית, הכמון, המוסקט והצ'ילי ומטגנים עוד 10 דקות.

‭.2‬ מוסיפים את המים, מכסים ומבשלים תוך ערבוב מדי פעם, עד שהדלורית מתרככת ובסיר לא נותרו נוזלים (אם צריך - מבשלים ללא מכסה, לאידוי).

‭.3‬ מועכים במזלג למחית אחידה.

 

אוזני המן במילוי דלורית, בצל וצ'ילי (צילום: יעל אילן)
    אוזני המן במילוי דלורית, בצל וצ'ילי(צילום: יעל אילן)

     

    מלית ריקוטה-חמוציות

     

    המרכיבים

    • 1 מכל (250 גרם) גבינת ריקוטה
    • 3 כפות סוכר
    • ‭1/3‬ כוס חמוציות מיובשות, קצוצות
    • 1 כפית תמצית וניל או סוכר וניל

     

    ההכנה

    1. מערבבים את כל המרכיבים בקערה.

     

     

    אוזני המן במילוי ריקוטה וחמוציות (צילום: יעל אילן)
      אוזני המן במילוי ריקוטה וחמוציות(צילום: יעל אילן)

       

       

      מלית חציל קלוי וגבינת פטה

       

      המרכיבים

      • 1 חציל
      • 200 גרם גבינת פטה, מפוררת

       

      ההכנה

      ‭.1‬ קולים את החציל (על אש גלויה, או אופים אותו ‭30-כ‬ דקות ‭200-ב‬ מעלות), קולפים, מועכים ומסננים מנוזלים.

      ‭.2‬ מוסיפים את הגבינה ומערבבים.

       

      אוזני המן במילוי חציל קלוי וגבינה פטה (צילום: יעל אילן)
        אוזני המן במילוי חציל קלוי וגבינה פטה(צילום: יעל אילן)

         

        מלית פרג

         

        המרכיבים

        • ‭1/2‬ כוס מים או חלב
        • ‭1/4‬ כוס (50 גרם) סוכר חום
        • 100 גרם פרג טרי טחון
        • ‭1/4‬ כוס דבש או סוכר
        • ‭1/4‬ כוס (45 גרם) צימוקים, קצוצים גס

         

        ההכנה

        ‭.1‬ שמים בסיר את המים (או החלב) ואת הסוכר ומביאים לרתיחה.

        ‭.2‬ מוסיפים את הפרג והדבש (או הסוכר) ומבשלים ‭8-כ‬ דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהתערובת סמיכה. מצננים.

         

        אוזני המן במילוי פרג (צילום: יעל אילן)
          אוזני המן במילוי פרג(צילום: יעל אילן)

           

           

          מלית שוקולד-שזיפים

          המרכיבים

          • 1 כוס (180 גרם) שזיפים מיובשים, קצוצים
          • ‭1/4‬ כוס ברנדי, או רום, או ליקר שוקולד
          • 100 גרם שוקולד, קצוץ או מגורר 
          • ‭1/2‬ כפית קינמון טחון
          • 2 כפות סוכר חום

           

          ההכנה

          ‭.1‬ משרים את השזיפים בברנדי (או ברום, או בליקר) לשעתיים. מערבבים מדי פעם. מסננים.

          ‭.2‬ מעבירים לקערת מעבד המזון ומוסיפים את השוקולד, הקינמון והסוכר. מעבדים בהפסקות לתערובת גסה.

           

          אוזני המן במילוי שוקולד ושזיפים (צילום: יעל אילן)
            אוזני המן במילוי שוקולד ושזיפים(צילום: יעל אילן)

             

             

             
            הצג:
            אזהרה:
            פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
            כשר חלבי
            דרגת קושי בינונית
            דירוג הגולשים (0 מדרגים)
            לחצו על הלבבות כדי לדרג