שתף קטע נבחר

מאיר אדוני: 3 מתכונים כשרים

כשאנחנו פותחים את המקרר בבית והוא מלא בכל טוב, חשוב לזכור שזה לא מובן מאליו, ושיש גם אנשים שאין להם: מאיר אדוני נזכר בארוחת תרומה שבישל לנזקקים, ומביא לנו טעימה מאותו הערב - שלושה מתכונים כשרים וטעימים: סלט סלקים, תבשיל לחי עגל ופולנטה ומתכון לחריימה תאילנדי

לפני מספר שבועות זכיתי להשתתף בערב גיוס תרומות לארגון "לתת". בזכות העבודה על האירוע, באותו הערב, הכרתי מקרוב את הארגון המופלא הזה, שעוסק בדבר הכי בסיסי בחיים שלנו - לוודא שגם למי שחסר, יהיה מה לאכול. הארגון מחלק כל שבוע סלי מזון שמצילים (כן, אין מילה אחרת) את מי שזקוק לכך.

השף מאיר אדוני (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
השף מאיר אדוני(צילום: ירון ברנר)

באותו אירוע בישלנו ארוחת ערב שכולה ברוח סל המוצרים של הארגון. מתוך התפריט שהוגש בחרתי 3 מנות, ואני מקווה שתהנו להכין אותן עבור יקירכם. מי שרוצה לעזור או להיעזר יכול להיכנס לאתר של ארגון "לתת".

שיהיה לכולנו בתיאבון, ושלעולם לא נדע מחסור.

 

סלט סלקים

המרכיבים (ל-6 מנות):

2 סלקים גדולים

1 יח' אנדיב

1 ראש סלנובה

1 כף חמוציות זרש

1 כף אגוזי מלך, קלויים

1/2 כוס קינואה שחורה, מבושלת

חופן עלי פטרוזיליה ,מופרדים מהגבעולים

3 כפות של פילה פומלה (פומלה נקיה)

1 כפית ג'ינג'ר קצוץ

 

לרוטב:

1/2 כוס שמן חמניות

1/2 כוס סויה (באיכות גבוהה)

2 כפות חומץ

1/2 כוס סוכר לבן

3 כפות שאטה גרוס

3 שיני שום

1/2 בצל סגול

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הרוטב: טוחנים את כל המצרכים בבלנדר, את השמן מזלפים ליצירת אמולסיה, מאזנים את הרוטב.
  2. מכינים את הסלקים: מקלפים את הסלקים ופורסים במנדולינה לצורת ספגטי. במידה ואין מנדולינת ספגטי חותכים לג'וליאנים (מקלות דקים).
  3. מרכיבים את הסלט: מערבבים את כל המצרכים של הסלט עם מעט שמן זית ולימון והרוטב שהכנו, מפזרים מעל את הקינואה והאגוזים.

 

פולנטה עם לחי

המרכיבים (ל-6 מנות):

 

לפולנטה:

1 ק"ג תירס קפוא

1 ליטר חלב שקדים

3 כפות שמן קנולה

2 כרשה, קצוצות

2 כפות קמח פולנטה

מלח דק

סוכר לבן

 

ללחי:

1 ק"ג לחי עגל נקי

2 כרשה

2 גזרים

2 בצלים לבנים

4 מקלות סלרי אמריקאי

2 כפות רסק עגבניות מרוכז

בקבוק יין אדום

4-5 עלי דפנה

5-6 יחידות פלפל אנגלי

צרור תימין

 

להגשה:

חופן גזרים אורגניים

חופן פטריות שימג'י

מעט דבש

תימין

מלח, פלפל

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הפולנטה: מאדים בסיר את הכרשה עד שקיפות עם שמן קנולה, מוסיפים את התירס ומאדים ביחד כחמש דקות. מכסים בחלב שקדים ומבשלים כחצי שעה.
  2. מסננים את תכולת הסיר מנוזלי הבישול, טוחנים במעבד מזון, מוסיפים את קמח הפולנטה, מלח וסוכר לפי טעם ומשתמשים בנוזלי הבישול על מנת להגיע למרקם הרצוי (מעט קרמי).
  3. מכינים את הלחי: מלהיטים סיר עם מעט שמן, צורבים את הבשר מכל הכיוונים ומוציאים לאחר השחמה.
  4. מוסיפים לסיר את ירקות השורש, משחימים אותם מעט, מוסיפים את רסק העגבניות ולאחר כ-3 דקות מוסיפים את היין האדום. מחזירים את הבשר, מוסיפים מים עד כיסוי, מתבלים את הנוזל במעט מלח, עלי דפנה ופלפל אנגלי. מבשלים בסיר על להבה נמוכה כ-3 שעות. לאחר כ-3 שעות בודקים אם הבשר רך מספיק ובמידה שלא, ממשיכים בישול.
  5. להגשה: צולים את הגזרים האורגניים עם מעט שמן זית, מלח ופלפל, בתנור בחום של 170 מעלות במשך רבע שעה. מטגנים את פטריות השימג'י בשמן חמניות עם מעט מלח ומעט עלי תימין. מניחים את הצלי על הפולנטה ומקשטים בעם הגזרים והפטריות.

 

רוצים לראות את השף מאיר אדוני מבשל? צפו:

 

חריימה תאילנדי

המרכיבים (ל-6 מנות):

 

לרוטב:

1 ג'ינג'ר טרי

10 שיני שום

1 צ'ילי ירוק

2 גבעולי למון גראס

2 בצל סגול

2 כוסות רוטב קארי אדום

2 כוסות רסק עגבניות

1/2 כוס סויה

1/2 ליים/לימון

2-4 פחיות חלב קוקוס לפי הטעם

בשר מחציל קלוי אחד

צרור כוסברה

4 כפות סוכר

 

לקציצות דג:

1 ק"ג דג, נקי מעור ועצמות

צרור כוסברה

1 צ'ילי אדום

1 בצל סגול

1 כפית חמשת התבלינים

מלח דק

 

לקישוט:

חופן קוביות דלעת מבושלת במים כרבע שעה עם מעט ג'ינג'ר ולמון גראס וטיפה סוכר לבן

קוביות אננס

חופן עגבניות שרי, חצויות

1 חציל מטוגן בטמפורה

חופן כוסברה

חופן בוטנים בקרמל טחונים עם מעט מלח וצילי

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
  

אופן ההכנה:

  1. מאדים עם מעט שמן את כל הירקות לא כולל החציל, מוסיפים את הרסק והקארי. מוסיפים לרוטב את הסויה והקוקוס ומבשלים כ-40 דקות.
  2. מוסיפים את החציל והכוסברה, טוחנים עם מעבד מזון ומאזנים טעמים.
  3. מכינים את קציצות הדגים: קוצצים חצי מכמות הדג ושאר המרכיבים.
  4. טוחנים חצי מכמות הדג הנוספת בבלנדר עם 1/2 כוס מים ומעט שמן קנולה (יוצרים מוס).
  5. מערבבים את כל החומרים ביחד ויוצרים קציצות קבב בגודל 50 גרם כל אחד.
  6. צורבים במחבת את הקציצות.
  7. מוסיפים את הקציצות לרוטב ומבשלים יחד למיצוי טעמים.
  8. להגשה: מניחים בצלחת  מהרוטב מוסיפים את הקציצות ומפזרים מעל את מרכיבי הקישוט.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דודו אזולאי
פולנטה עם לחי עגל
צילום: דודו אזולאי
מומלצים