שתף קטע נבחר

שאול בן אדרת מבשל יווני

יאסו שאול: היא אחת המדינות השכנות האהובות על הישראלים, שתמיד שמחים לקפוץ אליה לחופשה קצרה של שמש, ים, אלכוהול והמון אוכל טעים. השף שאול בן אדרת עושה כבוד ליוון עם ארבעה מתכונים יוונים בהשראת השפים פטרוס למברינידס ומנוליס רופקיס

כופתאות מסורתיות (סופגניות) עם דבש

המצרכים:

2 כוסות קמח

1 כף שמרים

1/2 1 כוסות מים

2 כפות סוכר

1/2 כפית קינמון

6 כוכבי אניס

1/4 כפית מלח

1 כוס דבש

שמן לטיגון

 

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

אופן ההכנה:

  1. מכינים בלילה מקמח, שמרים, סוכר, קינמון, כוכבי אניס, מלח ומים. הבלילה צריכה להיות חלקה ומעט נוזלית.
  2. מניחים להתפחה בטמפ' החדר לכחצי שעה.
  3. מכינים בעזרת 2 כפות כדורים מהבלילה (אחרי שמוציאים את כוכבי האניס).
  4. מטגנים בשמן עמוק, לא חם מדי, כ-4 דקות עד להזהבה. מעבירים לנייר סופג.
  5. להגשה: מטפטפים דבש מעל ומעט קינמון.

 

מוסקה בשר חצילים בבשמל

המצרכים (ל-6 מנות):

2 תפוחי אדמה, קלופים ופרוסים לפרוסות דקות

2 חצילים, פרוסים לפרוסות דקות

2 בצלים סגולים, קלופים ופרוסים לפרוסות דקות

2 עגבניות, פרוסות לפרוסות דקות

6 כפות שמן זית

500 גרם בשר טחון עם מעט שומן

1/4 כפית קינמון

מלח ופלפל

לבשמל -

4 כפות חמאה

4 כפות קמח

1 כוס חלב

מלח ופלפל

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבשמל: מערבבים בסיר חמאה וקמח, על אש נמוכה, מערבבים עד שמתקבלת תערובת ללא גושים.
  2. מוסיפים את החלב ומערבבים עם מטרפה למניעת גושים עד שהנוזל מסמיך. מתבלים במלח ופלפל (יש להיזהר שלא לבשל יותר מדי כדי שלא יווצר דבק).
  3. מרכיבים את המוסקה: בתבנית משומנת בשמן זית מסדרים שכבה של תפוחי אדמה ומעליה, בשכבה לכל מרכיב: חצילים, בצלים, ועגבניות ומעל מפזרים בשכבה אחידה את הבשר ומתבלים במלח פלפל וקינמון (יש מתכונים שסוגרים את הבשר במחבת לפני ).
  4. ממשיכים לבנות שכבות של תפוחי אדמה, חצילים, בצל ועגבניות ומתבלים במלח ופלפל.
  5. מוזגים מעל את הבשמל שיכסה את כל התבנית (למתכון כשר: במקום בשמל מורחים מעל מחית תפוחי אדמה פירה בעובי 2 ס"מ שיהפוך לפריך ושחום בתנור).
  6. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך שעה.
  7. מצננים מעט לפני ההגשה ופורסים לקוביות בגודל של 10X10 ס"מ.

שף שאול בן אדרת (צילום: יח"צ) (צילום: יח
שף שאול בן אדרת(צילום: יח"צ)

מוסקה דגים מסורתית

המצרכים (ל-6 מנות):

2 תפוחי אדמה, קלופים ופרוסים לפרוסות דקות

2 זוקיני, פרוסים לפרוסות דקות לאורכן

2 גזרים, פרוסים לפרוסות דקות לאורכן

2 חצילים, פרוסים לפרוסות דקות לאורכן

2 בצלים סגולים, פרוסים לטבעות דקות

2 עגבניות, פרוסות לפרוסות דקות

1 ק"ג פילה דג ים מפולט לא עור – פרידה/ מוסר/ דניס

10 כפות מיונז

8 כפות שמן זית

חופן פטרוזיליה

מלח ופלפל

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

אופן ההכנה:

  1. מערבבים 4 כפות מיונז עם מלח ופלפל ומורחים את שכבות הדג.
  2. בתבנית משומנת בשמן זית מסדרים שכבה של תפוחי אדמה ומעליה בשכבות: חצילים, זוקיני, בצלים,
  3. גזרים ועגבניות. מתבלים במלח ופלפל ומניחים את פרוסות הדג. ממשיכים לבנות בשכבות, מתבלים במלח ופלפל שלם ומעל מזלפים את שמן הזית ומורחים את המיונז הנותר.
  4. אופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות במשך כשעה.
  5. מצננים מעט לפני ההגשה, פורסים לקוביות בגודל 10X10, מטפטפים מיץ לימון ומקשטים עם פטרוזיליה.

 

סופלאקי כבש/ בשר/ עגל

המצרכים (ל-4 מנות):

800 גר' בשר שנבחר, חתוך לקוביות של 2X2 ס"מ

3 פלפלים צבעוניים: ירוק, אדום וצהוב, חתוכים לקוביות של 3X3 ס"מ

2 בצלים סגולים יבשים, חתוכים לקוביות של 3X3 ס"מ

8 עלי דפנה

20 עלי אורגנו

3 כפות שמן זית

מלח פלפל

4 כפות פטרוזיליה, קצוצה

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
  

אופן ההכנה:

  1. משרים את קוביות הבשר במרינדה של שמן זית, עלי דפנה, אורגנו ופלפל במשך כשעה.
  2. משפדים את קוביות הבשר, הבצל והפלפלים על שיפודים.
  3. צולים בגריל (עדיף פחמים) או מחבת כ-3 דקות מכל צד.
  4. ממליחים ומגישים עם פטרוזיליה קצוצה.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דודו אזולאי
סופגניות יווניות עם סירופ דבש
צילום: דודו אזולאי
מומלצים