שתף קטע נבחר

זעם בהולנד: חדר בריחה בהשראת אנה פרנק

המשתתפים במשחק מתבקשים לגלם "לוחמי התנגדות" הבורחים למעשה מהנאצים. קרן אנה פרנק: "הבריחה מהגרמנים לא הייתה בידור"

חברה הולנדית המפעילה חדרי בריחה נמצאת בימים אלה תחת ביקורת גדולה, אחרי שקראה למבקרים לבוא לחדר בריחה שנבנה בהשראת הבית באמסטרדם שבו הסתתרה אנה פרנק מפני הנאצים יחד עם משפחתה. המשתתפים במשחק, שנערך ב"בונקר בריחה", אמורים לגלם "לוחמי התנגדות" תקועים ולמצוא דרך להיחלץ מהחדר.

בית אנה פרנק באמסטרדם (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
בית אנה פרנק באמסטרדם(צילום: רויטרס)

"חדרי בריחה" הם טרנד עולמי הולך וגובר, שבמסגרתו מתארגנים כמה חברים ותמורת תשלום נכנסים ל"חדר בריחה" נעול – אחד מיני רבים שמפעילות חברות ברחבי העולם. בעזרת חידות היגיון, משימות חשיבה ויצירתיות, צריכים המשתתפים לחלץ את עצמם תוך זמן קצוב מהחדר.

קרן אנה פרנק גינתה בסוף השבוע את החברה, שפתחה את החדר במחוז ברבנט שבדרום הולנד. לדברי הקרן מדובר בחוסר אמפתיה לניצולי השואה, והקמת חדר בריחה בהשראת אירועי השואה ואנה פרנק "יוצרת את הרושם שהסתתרות מהנאצים הייתה בידור או שעשוע מרגש". הקרן מתחה ביקורת גם על כך שמהמשחק משתמע שאם אנשים שמתחבאים הם חכמים מספיק – הם לא ייתפסו. "זה לא רק בלתי מדויק מבחינה היסטורית וחינוכית, אלא גם מתנשא", כתבה הקרן.

אנה פרנק. מתה חודשיים לפני הכנעת הנאצים (צילום: איי פי) (צילום: איי פי)
אנה פרנק. מתה חודשיים לפני הכנעת הנאצים(צילום: איי פי)

בתקשורת ההולנדית דווח כי המארגן, תייס ורברנה, הסביר שהחברה לא התכוונה לפגוע באיש, וכי בכוונתה לשנות חלק מהמילים

בטקסטים המלווים את המשחק.

 

יומנה של אנה פרנק, היומן שאותו כתבה הנערה ההולנדית בעודה מסתתרת מהנאצים, פורסם שנתיים אחרי מותה בגיל 15 במחנה הריכוז ברגן בלזן. היא מתה במרס 1945. חודשיים אחר כך נכנעו הנאצים. יומנה של אנה פרנק נמכר ביותר מ-30 מיליון עותקים ותורגם מהולנדית ל-67 שפות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים