שתף קטע נבחר

נלחמים בעטים: קריקטורות נגד BDS

בתערוכה שתוצג מחר בוועידה המיוחדת למאבק בחרם על ישראל של "ידיעות אחרונות" ו-ynet מנסים אמנים מובילים מהארץ ומחו"ל להציג פן אופטימי יותר של ישראל. עשרות אמנים כבר נרתמו, והיזמים מסבירים: "אם יש משהו שיהודים טובים בו - זה הומור"

 

ניצולי שואה ליד מוצרים ישראליים שסומנו (אייר: חווה לייט) (אייר: חווה לייט)
ניצולי שואה ליד מוצרים ישראליים שסומנו(אייר: חווה לייט)

המאבק ב-BDS - גם בזירה האמנותית: לא מעט אנשי מפתח ופוליטיקאים התגייסו למען ההסברה הישראלית ומאבקה בתעמולתם של ארגוני החרם על ישראל. כעת נרתמים למאבק גם אמנים מובילים, מהארץ ומחו"ל, שיציגו "קריקטורות הסברה" בתערוכה שתוצג במסגרת הוועידה המיוחדת למאבק בתנועת ה-BDS של "ידיעות אחרונות" ו-ynet שתיערך ביום שני הקרוב, 28 במרס, בבנייני האומה בירושלים.

 

מה אתם יודעים על ה-BDS?

לפרטים מלאים על הוועידה המיוחדת - לחצו כאן

 

את מיזם ההסברה הייחודי מובילים האמנים אורי פינק, שי צ'רקה, יוסי קלאר ואסף פינלקשטיין, שפועלים דרך עמוד הפייסבוק "The Israeli Cartoon Project". פינקלשטיין, שהבין את כוחן של הקריקטורות בעולם הדיגיטלי, הסביר כי "הפרויקט הוקם מהתחושה הקשה הנגרמת לישראלים וליהודים רבים בעולם בעקבות הקמפיין האנטי-ישראלי". הוא הוסיף כי "עשרות האמנים השותפים לפרויקט שואפים להגדיל את הסיכוי של ההסברה הישראלית למשוך את תשומת לבם של קהלים שונים בעולם, ולקבל הזדמנות הוגנת להתמודדות בזירה ההסברתית".

 

 (אייר: אשר שווארץ (מתוך The Jewish Press)) (אייר: אשר שווארץ (מתוך The Jewish Press))
(אייר: אשר שווארץ (מתוך The Jewish Press))

 (אייר: מושיק לין) (אייר: מושיק לין)
(אייר: מושיק לין)

 (אייר: ולדיק סנדלר) (אייר: ולדיק סנדלר)
(אייר: ולדיק סנדלר)

 (אייר: אורי פינק) (אייר: אורי פינק)
(אייר: אורי פינק)

 (אייר: דין גאח) (אייר: דין גאח)
(אייר: דין גאח)

 (אייר: דין גאח) (אייר: דין גאח)
(אייר: דין גאח)

 

יוסי קלאר, שהתגייס גם הוא להקמת הפרויקט, סיפר שהרעיון התגבש לפני כשנה, כשאיגוד הסטודנטים בבריטניה החליט להחרים את ישראל, אך לא את ארגון "המדינה האיסלאמית" (דאעש). "הבנו אז שישראל בבעיה קשה", הוא אמר, "כי אם את ישראל מחרימים ואת דאעש לא – אז אנחנו יותר גרועים מהם?" הוא הוסיף כי עמוד הפייסבוק הוקם במטרה להוות פלטפורמה שתהיה מעין "בית להסברה" דרך קריקטורות – בלי אג'נדה פוליטית. "פעלנו תחת ההנחה שתמונה אחת שווה אלף מילים, ומבחינתנו קריקטורה שווה אלף תמונות. חשוב לנו שתהיה במה רחבה, בלי שמאל וימין פוליטי, רק ישראל בעיני העולם. זאת דרך יעילה מאוד, אם יש משהו שיהודים מאוד טובים בו זה הומור, וגילינו שזו הדרך הנכונה להשפיע".

 

אל המסע הייחודי הזה הצטרף גם המאייר והקומיקאי הישראלי אורי פינק, שאותו לא היה קשה לשכנע. "זה היה הדבר הכי הגיוני עבורי", אמר פינק, "אסף הגיע עם הרעיון שנשתמש בקריקטורות כי הוא שם לב שמלחמת ההסברה נעשית דרכן. בעידן שלנו, קריקטורות הן הנשק הכי טוב כשאפשר לשלוח אותן לחבר שלך בפייסבוק ולשתף בוואטסאפ ובטוויטר". פינק הוסיף כי כך המסר מועבר בצורה אינטליגנטית ומתוחכמת ובעזרת הומור. "אנחנו למעשה נותנים נשק לאנשים בפייסבוק, שיידעו מאיפה לקחת את הקריקטורות המתאימות ולשתף אותן. זה פשוט נפלא שאתה יכול לראות על כל קריקטורה כמה שיתפו אותה וכמה עשו לה לייקים. אנחנו לא באים סתם לצייר כדי להשמיץ, הרבה אנשים חושבים שאנחנו עובדים בשביל הממשלה אבל זה לא נכון. אנחנו לא מקבלים שום תמורה ועושים זאת מתוך האמת שלנו כדי לעזור למדינת ישראל".

 

עד היום צבר עמוד הפייסבוק של הפרויקט יותר מ-13 אלף לייקים, ויש בו יותר מ-120 קריקטורות, שיוצגו במהלך הוועידה למאבק בתנועת ה-BDS ביום שני הקרוב בבנייני האומה בירושלים, וחלקן אף פורסמו בעיתונים ואתרי אינטרנט רבים בישראל ובעולם. "אנו קוראים לכולם ליטול חלק בפרויקט ולהיות מעורבים באמצעות מעקב אחר עמוד הפייסבוק שלנו", סיכם פינקלשטיין.

 

"ידיעות אחרונות" ו-ynet יערכו ועידה מיוחדת בנושא המאבק ב-BDS בהשתתפות נשיא המדינה, שרים, חברי כנסת ודמויות מפתח מתחומי התרבות, הכלכלה, האקדמיה והמשפט מישראל ומהעולם. הוועידה תתקיים ביום שני הקרוב, 28 במרס 2016, בבנייני האומה בירושלים. לפרטים נוספים והרשמה - לחצו כאן

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אייר: דין גאח
מצד אחד חותמת סימון לישראל ומצד שני מחבל
אייר: דין גאח
מומלצים