yed300250
הכי מטוקבקות
    רקפת רוסק עמינח מנכ"לית לאומי
    ממון • 26.03.2016
    איגוד הבנקים מנסה לטרפד את החוק להגבלת שכר הבכירים
    הצעת החוק צפויה לעלות מחר בכנסת • איגוד הבנקים ליועץ המשפטי לממשלה: "לא לאפשר הצבעה על החוק במתכונתו הנוכחית"
    רועי ברגמן

    רגע לפני שהצעת החוק להגבלת שכר הבכירים בבנקים ובחברות הביטוח עולה להצבעה שנייה ושלישית במליאת הכנסת: איגוד הבנקים קורא ליועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, וליועץ המשפטי לכנסת, אייל ינון, להורות על החזרת החוק לדיון נוסף בוועדת הכספים.

     

    הצעת החוק צפויה להגיע למליאה מחר וכפי שהסתמן מההסכמות בין חברי הקואליציה לאופוזיציה בוועדת הכספים, יחד עם הרוח הגבית שנתן לחוק שר האוצר, משה כחלון, הוא צפוי לעבור את אישור המליאה.

     

    הצעת החוק קוראת להגביל את שכר הבכירים לרף של 2.5 מיליון שקל בשנה, כאשר אחד מסעיפי החוק קובע כי כל שכר מעבר לכך לא יוכר לחברה לצורכי מס.

     

    בנוסף קובע אחד הסעיפים בחוק מגבלה קשיחה שלפיה גובה התגמול בתאגיד הפיננסי לא יוכל לעלות על פי 35 מהתגמול הנמוך ביותר המשולם לעובד, כך שבפועל לא ניתן יהיה לאשר לבכירים במערכת הפיננסית שכר שגבוה יותר מ־2.5 מיליון שקל – בהנחה שהארגונים הללו מעסיקים גם עובדים בשכר מינימום.

     

    עו"ד דוד חודק
    עו"ד דוד חודק

     

     

    במכתב שהעביר איגוד הבנקים באמצעות עו"ד דוד חודק, ממשרד גרוס־חודק־קלינהנדלר־הלוי־גרינברג, הוא טוען כי הצעת החוק המקורית זכתה לדיון ציבורי של למעלה משנתיים ומן הראוי שיתאפשר דיון ציבורי נאות גם בהצעה המהפכנית בדבר המגבלה הקשיחה, שהוספה במסגרת הדיונים בחוק בוועדת הכספים לפני שבוע וחצי.

     

    "הדיון במגבלה החל והסתיים באותו היום ללא מתן הזדמנות מספקת לציבור, לגורמי המקצוע ולחברי הכנסת ללמוד את הנושא לעומק ולהביע את עמדתם המגובשת", כותב חודק.

     

    "הצעת החוק המקורית, אשר אף בנוסחה המקורי מעוררות שאלות חוקתיות כבדות, שמרה על המגמה שלא התערבה באופן ישיר בגובה השכר בחברות הציבוריות, לאור מדיניות הממשלה והכנסת, לפיה התערבות ישירה כאמור אינה מוכרת בעולם ועלולה להביא לנזק העולה על התועלת שבריסון השכר", טוען חודק. "חרף זאת בעקבות הדיון בוועדת הכספים חל שינוי מהותי בנוסח הצעת החוק ונכללו תיקונים שאינם עולים בקנה אחד עם התכלית המקורית של החוק".

     

    לדברי חודק, התיקון "נעשה בחופזה בלי שננקטו המנגנונים הקבועים בתקנון הכנסת על מנת לוודא כי נושא חדש יידון בכובד ראש בטרם תאושר הצעת החוק לקריאה שנייה ושלישית. במסגרת זאת, לא ניתנה הזדמנות הולמת למי שעלול להיפגע מהתיקון המוצע להשמיע את דברו וספק אם נשקלו כל השיקולים הרלוונטיים".

     

    שר האוצר משה כחלון
    שר האוצר משה כחלון

     

     

    חודק מציין עוד כי משמעות קביעת התקרה האבסולוטית היא ביטול של הסכמים קיימים של עובדים בניגוד לזכויותיהם החוקתיות לחופש העיסוק ולקניין.

     

    עוד מדגיש חודק כי השינויים שהוכנסו נוגדים לאיסור על העלאת נושא חדש בשלבי הדיון בוועדה, כדי למנוע מצבים של "הגנבה של הוראות והסדרים שלא נכללו בהצעת החוק ולא התקבלו בקריאה ראשונה בכנסת".

     

    לסיכום מבקש חודק מהיועצים המשפטיים להנחות את הגורמים המוסמכים להורות על החזרת הצעת החוק לדיון נוסף בוועדת הכספים ולהימנע מהעלאתה לקריאה שנייה ושלישית. בשיחה עם "ידיעות אחרונות" לא פסל חודק את האפשרות שהבנקים יפנו לבג"ץ אם החוק יעבור במתכונתו הנוכחית ומבלי שיתקיים בו דיון נוסף.

     

    "בכנסת יש דחף להעביר את החוק לפני הפגרה אבל לטענתנו לדחייה של חודשיים אין עלות בהשוואה לעיוות שעלול להיווצר ברגולציה אם ימהרו להעבירו כפי שהוא", ציין.

     

    ציון קינן מנכ"ל בנק הפועלים
    ציון קינן מנכ"ל בנק הפועלים

     

     

    Roee.bergman@yedioth.co.il

     

     


    פרסום ראשון: 26.03.16 , 20:52
    yed660100