שתף קטע נבחר

לוקסמבורג מחפשת את הסטארט-אפ הישראלי

למעלה מ-140 חברות פינטק (טכנולוגיה־פיננסית) ביניהן לא מעט חברות ישראליות, פועלות כיום בלוקסמבורג שממצבת את עצמה בשנים האחרונות כאחת המדינות המובילות בתחום. בקרוב אף תצא משלחת מישראל כדי להכיר את האפשרויות שמספקת המדינה. האם זו ההזדמנות הישראלית?

בשיתוף הנציגות הכלכלית של נסיכות לוקסמבורג בישראל

 

אחת מהתעשיות שצמחו באופן ניכר בשנים האחרונות היא תעשיית הפינטק (טכנולוגיה פיננסית) העולמית. במהלך שנת 2015 נהנתה תעשייה זו מהשקעות ענק של כ-19 מיליארד דולר, ונראה כי העתיד בתחום זה רק ילך ויגבר. אחד ממרכזי הפעילות האירופאית שוכן בלוקסמבורג, שהפכה למרכז פיננסי. כיום פועלות במדינה למעלה מ-140 חברות פינטק, העוסקות בטכנולוגיות חדשות לענף הפיננסי.

 

השער הכלכלי של ישראל באירופה

 

לוקסמבורג מעלה הילוך בכל הנוגע לתעשיית ההייטק המקומית ותחום הפינטק הפך לשחקן מרכזי בה. רק לפני מספר שבועות, במהלך חודש פברואר, אירחה לוקסמבורג שני כנסים בינלאומיים בתחום הפינטק the FinTech Stage ובתחום התקשורת the FTTH conference - תחומים ההולכים וצומחים במדינה. כעת, לוקסמבורג ממשיכה למצב עצמה כמרכז הייטק אירופאי וכאחת המדינות המובילות בפיתוחים החדשים בתחום ההייטק העולמי, וב-10-11 במאי יערך כנס ה ICT Spring, כנס הטכנולוגיה החשוב במדינה אשר ישתתפו בו חברות מכל העולם ומתקיים זו השנה השביעית.

 

Road Show לסטרטאפים

איתי הורשטוק, דירקטור המשרד הכלכלי של לוקסמבורג בישראל (Luxembourg Trade and Investment Office Israel), מציין כי באירוע הפינטק Road Show שיערך השנה, יארח המשרד בשיתוף עם משרד הכלכלה וסחר חוץ של לוקסמבורג כ-15 חברות ישראליות אשר יהנו מאירוח מלא בנסיכות הכולל: פגישות עם מומחים מתעשיית הפינטק בלוקסמבורג, נציגי ממשלה, בנקים בינלאומיים מרכזים וחממות שונות הפעילות במדינה.

לוקסמבורג (צילום: יח"צ) (צילום: יח
לוקסמבורג(צילום: יח"צ)

בנוסף לכך, החברות הישראליות יפגשו עם השחקנים המרכזים במגזר הפיננסי הן בסקטור הפרטי והן בסקטור הציבורי. הורשטוק מזמין את החברות הישראליות מתחום הפינטק להגיש את מועמדותן להשתתפות באירוע עד סוף אפריל, על מנת לקחת חלק במשלחת הישראלית.

 

לדברי הורשטוק, משרד הכלכלה הלוקסמבורגי מעניק לחברות הזנק, אשר מקימות פעילות עסקית במדינה, תמיכה וליווי בכל הקשור להקמת פעילות בלוקסמבורג וגישה לשחקני ההי טק המרכזיים כולל חממות הפועלות במדינה. "כחלק מאותה תמיכה המוענקת ליזמים על-ידי לוקסמבורג, ניתן לראות כיצד חברות ישראליות סוללות את דרכן לשוק האירופאי ובכך נכנסות לעולמות פיננסים חדשים. לוקסמבורג הינה המרכז הפיננסי השלישי בחשיבותו ביבשת האירופית ובעלת מספר הקרנות הגבוה ביותר באירופה והשני בעולם". 

 

"ישראל אמנם נתפסת כסטארט אפ ניישן", מוסיף הורשטוק. "אך על מנת לחדור לשוק הבינלאומי, על החברות ישראליות לצאת ולעבוד יחד עם שותפים בינלאומיים בעלי גישה בלתי מוגבלת לרחבי היבשת האירופאית (ולא רק ארה"ב) ומשם לשאר העולם".

 

לוקסמבורג במספרים

לוקסמבורג ממוקמת בלב מערב אירופה במשולש גבולות בין גרמניה בלגיה וצרפת, והיא בעלת תל"ג לנפש מהגבוהים בעולם. לוקסמבורג הינה חברה מרכזית באיחוד האירופי ורבים ממשרדיו המרכזיים ממוקמים במדינה. לוקסמבורג הינה בעלת דירוג AAA על ידי שלושת סוכנויות הדירוג האשראי המובילות בעולם. שיעור החוב של המדינה הוא בין הנמוכים בעולם (23.6% מה-תל"ג), שיעור הצמיחה הצפוי לשנת 2016 עומד על 3.5% והוא בין הגבוהים במערב אירופה ובעולם . לוקסמבורג הוגדרה כאחד המקומות הבטוחים ביותר בעולם על ידי מספר מחקרים עולמיים. שיעור האוכלוסייה הבינלאומית הגבוה באירופה (46%) נמצא בלוקסמבורג, ו71% מכלל שוק העבודה המקומי מבוסס על עובדים בינלאומיים.

 

במדינה נמצאים עובדים עם ה-high skills הגבוה בעולם (59.5%). (ישראל נמצאת במקום הרביעי 49.7% ). מספר רב של חברות בינלאומיות פתחו בלוקסמבורג את המשרד הראשי האירופאי שלהן, ביניהן, סקייפ, אמזון, פייפאל וריזון ורבות אחרות. כפי שמייסד סקייפ אמר: "אנו חברה בינלאומית מהיום הראשון שבו הגענו ללוקסמבורג". תעשיית הפינטק המקומית נהנית מסביבה תומכת של כ-150 בנקים הנמצאים בלוקסמבורג, 322 חברות ביטוח ותעשיית הקרנות מהמפותחת בעולם. בנוסף, מספר החברות הפעילות בלוקסמבורג בתחום הסליקה, והתשלומים, שולש בשלוש השנים האחרונות.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ
לוקסמבורג
צילום: יח"צ
צילום: יח"צ
איתי הורשטוק דירקטור המשרד הכלכלי של לוקסמבורג בישראל
צילום: יח"צ
מומלצים