שתף קטע נבחר

הכי מטוקבקות

    בטטה מקורמלת עטופה בבצק: ארוחה בשמיכה

    כולם מכירים את משה בתיבה - הנקניקייה שמתחבאת בתוך בצק. מה דעתכם על בטטה? שי-לי ליפא מראה לכם בדקה איך מכסים בטטה מקורמלת בשמיכה של בצק פילאס

     

     

    בטטה בשמיכה

    המרכיבים (ל-30 יחידות):

    1/2 חבילה (300 גרם) בצק פילאס, מופשר לפי הוראות היצרן

     

    לבטטה המקורמלת:

    2 בטטות בינוניות ארוכות קלופות

    50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

    2 כפות סילאן

    מלח ופלפל שחור גרוס

     

    לציפוי:

    ביצה טרופה עם כף מים

    60 גרגרי אפונה עדינה קפואים

     (צילום: שני צדיקריו) (צילום: שני צדיקריו)
    (צילום: שני צדיקריו)
     

    אופן ההכנה: 

    1. חותכים את הבטטות למקלות באורך 9 ס"מ, וברוחב ועובי 2 ס"מ.
    2. ממיסים חמאה במחבת גדולה עם ציפוי מונע הידבקות על להבה נמוכה-בינונית. מוסיפים סילאן ומערבבים.
    3. מניחים את הבטטות במחבת, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים 3-2 דקות מכל צד עד שהבטטות מזוגגות ומתחילות להתרכך (הן יתרככו לגמרי באפייה). מצננים היטב.
    4. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
    5. פורשים את הבצק על משטח העבודה. חותכים את הבצק לרוחב ל-30 רצועות ברוחב 1/2 1 ס"מ כל אחת.
    6. מלפפים כל מקל בטטה ברצועה של בצק למראה מומיה. מניחים בתבנית.
    7. מחוררים עם קצה של סכין שני חורים קטנים לעיניים ומניחים בהם את האפונה.
    8. אופים בתנור החם 25-20 דקות עד להזהבה.

     

    התוכנית "סופר שי-לי" משודרת ביום שישי בשעה 18:30 בערוץ 10

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: שני צדיקריו
    בטטה בשמיכה
    צילום: שני צדיקריו
    מומלצים