שתף קטע נבחר

חתולה שרדה מסע בקופסת קרטון ושישה גורי צ'יטה מתוקים

החתולה קאפקייק מבריטניה נכנסה בשוגג לקופסת קרטון שהכילה תקליטורים ונשלחה בדואר למרחק של כ-400 קילומטר, בתאילנד גילו חוקרים דג עיוור המסוגל לנוע על משטחי סלעים, בארצות הברית חוגגים המלטה נדירה של שישה גורי ברדלסים (צ'יטות) ובאינדונזיה גילו לראשונה מזה כ-40 שנה קרנפית סומטרית נדירה בטבע

קאפקייק, חתולה סיאמית בת שמונה  שנים שרדה מסע בן שמונה ימים בתוך קופסת קרטון שנשלחה בדואר ברחבי בריטניה למרחק של כ-418 ק"מ. 

 

פקחי האגודה המלכותית למניעת צער בעלי חיים בבריטניה, נקראו ביום שלישי שעבר על ידי חברת משלוחים בבריטניה, לאחר שגילו משלוח לא רגיל - חתולה בתוך קופסת קרטון מלאה בתקליטורים משומשים שנשלחה ע"י בעלי החתולה, ג'ולי באגוט.

 

 (צילום: RSPCA) (צילום: RSPCA)
(צילום: RSPCA)

 

"לקחנו אותה מהר מאוד לטיפול וטרינרי וסרקנו אותה בחיפוש אחר שבב הזיהוי וכך יכולנו לאתר את בעליה ולהשיב אותה אליהם", סיפרה פקחית האגודה, ג'ולי פרסונס. "קאפקייק המסכנה היתה ברת מזל שהצליחה לשרוד. היא היתה רעבה ומיובשת מאוד".

 

החתולה קיבלה נוזלים וטיפול תומך במרפאת האגודה לאחר שהיתה חלשה עקב מחסור במזון ומים למשך ימים כה רבים. בעליה של ג'ולי באגוט, הגיעה מקורנוול לוורת'ינג. סיפרה כי היא נבהלה מאוד לאחר שגילתה כי חתולתה נעלמה לפני כשבועיים. היא סיפרה לחדשות ה-BBC כי ארזה את הקופסה במהירות ולא הבינה כיצד החתולה הספיקה להיכנס לקופסה.

 

פקחית האגודה נדהמה לגלות את המרחק הרב שעברה החתולה. "זה רק מדגיש את החשיבות בשיבוב חיות המחמד ולשמור על כך כי הפרטים יהיו מעודכנים. ללא השבב, לא היתה דרך בה יכולנו לדעת מהיכן היא הגיעה ובעליה עדיין היו בחיפושים קדחתניים אחריה".

 

 

חוקרים מארצות הברית גילו בתאילנד דג עיוור המצוי במערות מוצפות במים שחי בתנאי חשיכה מוחלטים ומסוגל גם לנוע על משטחי סלעים באמצעות ארבעת סנפיריו. החוקרים מצאו במערה בה חיים דגים באפילה מוחלטת ומצליחים לעבור ללא יכולת ראייה בין המערות המוצפות במים. לדברי החוקרים, לדגים יש מבנה גוף וסנפירים מיוחד במינו. הם מסוגלים לטפס על משטחי סלעים בדומה לסלמנדרות. 

 

 

 (צילום: Daphne Soares) (צילום: Daphne Soares)
(צילום: Daphne Soares)

 (צילום: Daphne Soares) (צילום: Daphne Soares)
(צילום: Daphne Soares)

 

 

 

במרכז לרביית הברדלסים בגן החיות בסן דייגו, נולדו לפני ארבעה חודשים שישה גורי ברדלסים (צ'יטות), טורפים בסכנת הכחדה. 

 

 

הגורים יחד עם האם אדיסון, עברו לפני מספר ימים אל ביתם החדש בגן החיות. לדברי ג'יליאן קינג, מטפלת בבכירה בגן החיות סן דייגו, זהו השגר הגדול ביותר שנולד בגן החיות של ברדלסים. בשבי השיא של המלטות עומד כיום על שמונה גורים.

 

 (צילום: Ken Bohn, San Diego Zoo Safari Park) (צילום: Ken Bohn, San Diego Zoo Safari Park)
(צילום: Ken Bohn, San Diego Zoo Safari Park)

 

המשפחה החדשה מורכבת מארבע נקבות בשם דארלין, ג'יזל, ל.ס ומארי ג'יין ושני זכרים בשם דונאלד וקופלי.

 

בגן החיות ציינו כי על אף שיש לאם ולגורים אפשרות להיכנס לאזור מחייה הרחק מעיני המבקרים, הם מעדיפים לשהות את מרבית שעות היממה בחוץ.

 

 (צילום: Ken Bohn, San Diego Zoo Safari Park) (צילום: Ken Bohn, San Diego Zoo Safari Park)
(צילום: Ken Bohn, San Diego Zoo Safari Park)

גן החיות לוקח חלק יחד עם תשעה גופי מחקר נוספים שמרבים ברדלסים במטרה לגדל אוכלוסיית ברדלסים בריאה ומגוונת מבחינה גנטית, במטרה למנוע את ההכחדה של הטורפים בטבע, מהם נותרו פחות מ-10,000 פרטים בטבע. כ-1,900 ברדלסים חיים כיום בגני חיות ופארקים מוגנים.

 

 (צילום: Ken Bohn, San Diego Zoo Safari Park) (צילום: Ken Bohn, San Diego Zoo Safari Park)
(צילום: Ken Bohn, San Diego Zoo Safari Park)

 

בטבע נוהגות נקבות הברדלס להמליט בין שלושה לחמישה גורים, אך להבדיל מתנאי שבי בהם אין סכנת טריפה, בטבע אחוז השרידות של הגורים נמוך מאוד. 90 אחוז מתים בשלושת החודשים הראשונים, בעיקר עקב טריפת הגורים על ידי אריות, צבועים ועופות דורסים. כמו כן מחלות גנטיות לא מאפשרות למערכת החיסונית שלהם להתגבר על מחלות.


 (צילום: Ken Bohn, San Diego Zoo Safari Park) (צילום: Ken Bohn, San Diego Zoo Safari Park)
(צילום: Ken Bohn, San Diego Zoo Safari Park)

 

 
המכון לחקר יונקים ימיים ביפן פירסם בסוף השבוע כי ארבע ספינות הצי היפני צדו מאז דצמבר אשתקד 333 לוויתני מינקי (גוץ) באוקיינוס הארקטי. מאתיים שלושים מהלוויתנים שניצודו הן נקבות הרות עם גורים, וכל השאר הם זכרים. לוויתני המינקי שייכים למשפחת לוויתני המזיפות, ונחשבים ליונקים הקטנים במשפחה.
 

 (צילום: המכון לחקר יונקים ימיים ביפן ) (צילום: המכון לחקר יונקים ימיים ביפן )
(צילום: המכון לחקר יונקים ימיים ביפן )

 

היפנים טוענים כי הציד נועד למטרות מחקר ביולוגי ומדעי, המותר על פי אֲמָנוֹת בינלאומיות.

בית הדין הבינלאומי קרא ליפנים להפסיק בציד לפני כשנתיים והציד אכן נפסק לשנה. היפנים הכריזו כי יצודו שני שליש מהכמות שנהגו לצוד בשנים עברו.  לדברי היפנים, העובדה כי הם צדו נקבות הרות, מוכיחה כי אוכלוסיות לוויתי המינק מתרבה בהצלחה. ב-12 השנים הבאות מתכננת יפן לצוד כ-4,000 לוויתנים נוספים כחלק מתוכנית המחקר.

 

בקרן הטבע העולמית (WWF) מעריכים כי אוכלוסית המינקי הנפוצה בצפון האוקיינוס האטלנטי מונה כ-204,000 לוויתנים. סקרים שנערכו בשנים קודמות העריכו כי אוכלוסיית הלוויתנים החיים בצפון האוקיינוס השקט מונה יותר מ-760,000 יונקים, אך נראה כי לא מדובר במספרים מדוייקים. מדובר בבעלי חיים ימיים קטנים שמחזור החיים שלהם נחשב מהיר והם מתרבים בהצלחה.

 

כיום נעשים מאמצים לשמר את האוכלוסיה, אם כי ישנן מדינות כדוגמת יפן, הצדות את הלווייתנים לצרכים מדעיים. בשנים קודמות נהגו הלוויתנים לצוד מדי שנה כ-150 ליוויתני מינקי בצפון האוקיינוס השקט וכ-450 באזור אנטרטיקה. מלבד הציד, מאיימים על היונקים שינויים סביבתיים, זיהומים ימיים וסכנת פגיעה מרשתות דיג ומלכודות ימיות.

 

 


תושב בריטניה בן 28, נשלח לרצות עונש מאסר של חמישה חודשים בכלא, נקנס ב- 300 לירות שטרלינג ונאסר עליו לגדל בעלי חיים, לאחר שהורשע בהתעללות קשה בכלבה של חברתו.
 
מצלמה במעלית תיעדה את הנאשם נכנס עם שני כלביה של חברתו למעלית. הוא החל לבעוט ולהכות את אחד הכלבים, כלב מגזע בול טרייר בשם "שוגר" (סוכר), כשהכלבה הנוספת במעלית נראתה מפוחדת נוכח ההתעללות הקשה בכלב לצידה.
 
 (צילום: RSPCA UK) (צילום: RSPCA UK)
(צילום: RSPCA UK)
 
חברת האבטחה בבניין שגילתה את מעשה ההתעללות פנתה לאגודה המלכותית להתעללות בבעלי חיים שפתחה בחקירת המקרה.
 
באגודה ציינו כי הכלבה סבלה מפגיעת עין, על גופה נמצאו חבלות רבות מהתקיפה. לדבריהם, בעלת הכלב סיימה את יחסיה עם בן הזוג שהואשם בהתעללות לאחר שגילתה את מעשיו. בבית המשפט טען הנאשם כי היכה את הכלבים, לאחר שהיה עצבני עקב מריבה עם חברתו.
 

חוקרים תיעדו לראשונה מזה 40 שנה תצפית של קרנף סומטרי נדיר בחלק האינדונזי בבורניאו, לאחר ששיערו כי הקרנפים נכחדו מהאזור הנקבה שגילה מוערך בין ארבע לחמש שנים, נלכדה והועברה באמצעות מסוק ליער מוגן מפני ציידים, כך דיווחה קרן הטבע העולמית. אוכלוסיית הקרנפים מוערכת בפחות מ-100 פרטים בלבד באינדונזיה וסומטרה. אשתקד דיווח הארגון כי בחלק המלזי של בורניאו, נכחדו הקרנפים לחלוטין מהטבע. בכוונת הארגון להעביר עוד שלושה קרנפים כדי לנסות להגדיל את האוכלוסיה.

 

 (צילום: AFP, ARI WIBOWO) (צילום: AFP, ARI WIBOWO)
(צילום: AFP, ARI WIBOWO)


 

קרנפי הסומטרה נמצאים בסכנת הכחדה חמורה ביותר והם נחשבים לנדירים ביותר מכל מיני הקרנפים הקיימים כיום. מרביתם חיים באיזורי יערות סבוכים במלזיה ואינדונזיה, המהווים בית לפילים, טיגריסים ומינים נוספים בסכנת הכחדה.

 

ציד לא חוקי של הקרנפים לטובת מכירת קרניהם לתעשיית התרופות הסיניות המסורתיות, הרס שיטתי של היערות על ידי איכרים מקומיים והתפשטות האיזורים האורבניים בשטחי המחייה הטבעיים של הקרנפים, יצרו שילוב מאיים על הקרנפים.

 

 (צילום: AFP, ARI WIBOWO) (צילום: AFP, ARI WIBOWO)
(צילום: AFP, ARI WIBOWO)

ארגוני חיות עולמיים בשיתוף עם ממשלות מקומיות נחלצו למען הצלת היונקים הנדירים. עם הירידה המתמשכת במספר הקרנפים הסומטרים בטבע, החלו כבר בשנות ה-80 מגעים בין ממשלות אינדונזיה, מלזיה וארה"ב על מנת לקיים תוכנית רבייה בגני חיות למינים בסכנת הכחדה.

 

 

 (צילום: AFP, ARI WIBOWO) (צילום: AFP, ARI WIBOWO)
(צילום: AFP, ARI WIBOWO)


 

אוכלוסיית הקרנפים הסומטרים היא כה זעירה וכיום ישנם פחות מ-30 פרטים בשבי בכל העולם במסגרת של תוכניות רבייה. במצב כה פגיע של המין הנדיר, כל רבייה עשויה לתרום להצלת המין מהכחדה מוחלטת בטבע. השמורה הגדולה מאפשרת להם לזהות זה את זו בעזרת חוש הריח ולהזדווג ללא התערבות חיצונית של בני אדם.  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: RSPCA
צילום: RSPCA
צילום: Ken Bohn, San Diego Zoo Safari Park
צילום: Ken Bohn, San Diego Zoo Safari Park
צילום: AFP, ARI WIBOWO
צילום: AFP, ARI WIBOWO
צילום: Daphne Soares
צילום: Daphne Soares
מומלצים