שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    מתכון לטלה בירוקי אביב חריפים
    חג הפסח הוא החג של הכבשים והטלאים: הפשילו שרוולים, הכנסו למטבח ופנקו את האורחים שלכם בתבשיל טלה חגיגי וחריף

    טלה בירוקי אביב חריפים

    את השומים הירוקים כדאי לבחור קטנים וצעירים ככל האפשר, כאלה שעוד מחוברים לעלים ירוקים ועדינים והפקעת השומית שלהם עדין לא צימחה קליפות קשות בין שיניה. את הבצלים הירוקים לעומת זאת עדיף לבחור שמנמנים יחסית בקצה הלבן שלהם, כך שלא ימסו לתוך התבשיל במהלך הבישול הארוך.

    טלה בירוקי אביב חריפים (צילום: מיכל וקסמן) (צילום: מיכל וקסמן)
    טלה בירוקי אביב חריפים(צילום: מיכל וקסמן)

     

    המרכיבים:

    1.5-2 ק"ג צוואר או כתף טלה, פרוסים (צוואר) או חתוכים לקוביות גדולות (כתף)

    10 ראשי שום ירוק קטנים וצעירים מאוד (או 3 גדולים)

    20 בצלים ירוקים, החלק הלבן וסנטימטרים ראשונים של הירוק

    2 כרשים, פרוסות עבה

    1 שרש סלרי מקולף, חצוי ופרוס

    1 שורש פטרוזיליה, מקולף ופרוס

    1 פלפל ירוק חריף, פרוס

    2 כפות שמן זית + 3 כפות נוספות

    4-5 ענפי תימין טרי

    10 גרגירי פלפל שחור שלמים

    3 כפות רכז רימונים

    1/2 כוס יין לבן

    1 כף מלח גס

    מים לכיסוי הבשר (4-6 כוסות, תלוי במבנה הסיר)

     

    אופן ההכנה:

    1. מסירים מהשומים את הזקן שבקצה וקוטמים את הגבעול. אם הם גדולים מקלפים את הקליפה החיצונית וחוצים. אם קטנים - משאירים בשלמותם.
    2. בסיר גדול וכבד, כזה שאפשר להכניס בהמשך לתנור, מחממים 2 כפות שמן זית ומשחימים את נתחי הטלה. כדאי לעשות את זה בשתי נגלות על מנת שהבשר יצלה ולא יתאדה. מניחים את הבשר המושחם בצלחת בצד. מוסיפים לסיר 3 כפות שמן זית וזורקים לתוכו בצלים, שומים, כרשים, סלרי ופטרוזיליה. מטגנים עד שהירקות מתקרמלים, מתרככים מעט ומבריקים מהשמן. מערבבים מדי פעם.
    3. מחזירים את הבשר לסיר. מערבבים בעדינות עם הירקות. מזלפים על הכל רכז רימונים ויין לבן. מפזרים מלח, פלפל שחור ותימין. מכסים במים עד גובה הבשר. מכסים ומביאים לרתיחה. מבשלים ברתיחה מתונה במשך שעה וחצי או יותר.
    4. את כל התהליך הזה אפשר לעשות יום לפני הארוחה ולאפסן את הסיר לילה במקרר.
    5. מחממים תנור ל-150 מעלות.
    6. אם התבשיל קר אפשר להסיר בעזרת כף את שכבת השומן שהצטברה מעליו ולהביאו לרתיחה ואז להכניס לתנור שחומם מראש. אם מבשלים ברציפות מעבירים את הסיר ישירות לתנור.
    7. 3 שעות או יותר בתנור יספקו לכם ניחוחות מעוררי תיאבון ותבשיל שחום שתתקשו להתאפק מלצלול לתוכו עם מזלג.

     

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים