שתף קטע נבחר

נושאת הדגל: מתופת הקרבות לאולימפיאדה

מאילינדה קלמנדי נולדה בקוסובו הפצועה, שעד לפני שנתיים כלל לא קיבלה הכרה ע"י הוועד האולימפי הבינלאומי. בקיץ, אלופת העולם ואירופה לשעבר, תישא את דגל מדינתה באצטדיון האולימפי בריו, ובביקור קצר בישראל, היא מספרת מה הוביל אותה לכאן ועל מלחמתה להכרה. צפו בראיון המיוחד

במשחקים האולימפיים הקיץ בריו, תהיה זו הפעם הראשונה בהיסטוריה שקוסובו תצטרף לאירוע הספורט הגדול בעולם, ומשלחת של ספורטאים מהמדינה שעברה הרבה תהפוכות ובסופו של דבר התפרקה מיוגוסלביה, תצעד תחת דגל המדינה שלה, לאחר שהוועד האולימפי הבינלאומי הכיר בה לפני שנתיים.

 

ריו 2016 - העמוד האולימפי של ynet ספורט

 

אבל עד שהמדינה הצעירה הגיעה למעמד זה, היא עברה לא מעט תלאות והרבה מאוד מאבקים, כשמי שהובילה אותה וסבלה רבות מכך, היא הג'ודקא מאילינדה קלמנדי, אלופת העולם מ-2013 ו-2014 ואלופת אירופה מאותה שנה.

 

 צפו בראיון המיוחד עם מאילינדה קלמנדי:

קלמנדי בת ה-24, שהפכה לגיבורה לאומית מאחר וגם הייתה הראשונה להיות אלופת העולם ממדינתה, נמצאת בימים אלו כאן בישראל, בהכנות לאליפות אירופה עוד שבועיים בקאזאן ולמשחקים האולימפיים.

 

בראיון מיוחד ל-ynet ספורט מספרת קלמנדי את הסיבות להגעתה לישראל, על המטרות שלה לטווח הקרוב, הכבוד לו זכתה - לשאת את דגל קוסובו בטקס הפתיחה וגם על ההרגשה שלא נותנים לך לייצג את המדינה ודורשים ממך לשים על גבך את סמל ההתאחדות הבינלאומית במקום הלאום שלך, כפי שקרה לישראל לאחרונה.

"יש הרבה יריבות במשקל שלי". עם גילי כהן (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
"יש הרבה יריבות במשקל שלי". עם גילי כהן(צילום: אורן אהרוני)

 

"זה מאוד נחמד להיות כאן, זה פעם ראשונה שאני בישראל", מספרת קלמנדי, בתום עוד יום אימונים שהיא עורכת עם נבחרת הנשים של ישראל. במחנה המיוחד משתתפים גם ספורטאים מיוון, בלגיה, טורקמניסטן וגיאורגיה, כשאת הראיון היא מבקשת לעשות, איך לא, כשמאחוריה דגל קוסובו. "הרבה מאוד זמן רציתי להגיע לכאן, המאמן שלי וכמה חברים הגיעו לכאן בעבר, אבל מבחינתי זאת הפעם הראשונה".

 

למה בחרת לקיים מחנה אימונים דווקא בישראל?

"הג'ודו הנשי בישראל מאוד חזק, ברמה מאוד גבוהה וזו הסיבה שתמיד רציתי להגיע לכאן, יש לי הרבה יריבות אימון, בעיקר במשקל שלי, עד 52 ק"ג, גם אם הייתי מחפשת עכשיו מחנה אימונים אחר, לא הייתי מצליחה למצוא יותר טוב מכאן. זה מחנה מושלם לפני אליפות אירופה".

 

"מחנה אימונים מושלם לפני אליפות אירופה". קלמנדי (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
"מחנה אימונים מושלם לפני אליפות אירופה". קלמנדי(צילום: אורן אהרוני)

 

אם כבר הזכרת את אליפות אירופה, לאן את מכוונת שם?

"המטרה שלי כמובן זה לקחת את מדליית הזהב, אני ממש מתכוננת לזה. אני מרגישה שאני בכושר טוב, ככה שאני מקווה שהכול יתחבר שם. הייתה לי תקופה ארוכה של פציעות בשנה שעברה, אבל השנה חזרתי טובה מאוד - זכיתי במדליית הזהב בגראנד סלאם פריז השנה, כשאנחנו בג'ודו משווים אותו כמו אליפות עולם, בגלל שזו תחרות חזקה, כך שאני מקווה לטוב ביותר באליפות אירופה".

 

קלמנדי סבלה מלא מעט פציעות בשנה שעברה, כשפריצת דיסק מנעה ממנה השתתפות באליפות העולם האחרונה באסטנה, אך היא בכל זאת הגיעה לשם כדי להכיר את יריבותיה. שם נוצר קשר חם עם פיזיותרפיסט נבחרת ישראל, נמרוד משה, שטיפל בספורטאים מוכרים נוספים כמו היווני אליאס אילידיס, ובעקבותיו היא החליטה להגיע לישראל, לא רק להתאמן, אלא להמשיך בטיפול.

 

קשם חם. עם הפיזיותרפיסט נמרוד משה (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
קשם חם. עם הפיזיותרפיסט נמרוד משה(צילום: אורן אהרוני)

 

"לא רק האנשים בג'ודו, כולם כאן מקבלים אותך בברכה", אומרת קלמנדי. "ממש הייתי מופתעת והתרשמתי ששני המאמן והפיזיותרפיסט פשוט מדהימים, הם כל כך דואגים לי, לחברים שלי, למאמן שלי. אני יכולה להגיד שאפילו המדינה שלי לא יכולה לטפל בי ככה".

 

"אי אפשר למצוא במדינה שלי רופאים מיוחדים לבעיות שלי. אני פעמיים אלופת עולם, אני אלופת אירופה אירופה, אבל אין לי דוקטור, אין לי פיזיותרפיסט, אין לי פשוט כלום, רק המאמן שלי, אבל כאן יש וכולם מדהימים, ואני פשוט רוצה להודות להם מעומק ליבי".

 

ולמרות אליפות אירופה הקרובה, את בטח כבר חושבת על ריו. מה את הולכת לעשות שם?

"אני ממש מכוונת לשם ומתכוננת. אני מקווה להשיג את הכי טוב שאפשר, אני מאמינה בזה. כשאני במצב רוח טוב ומרגישה טוב, אף אחד לא יכול לעצור אותי. אני מקריבה המון ועובדת בשביל זה כל כך קשה, והדבר הכי חשוב, לא רק בג'ודו, אלא בכלל בספורט, הוא להאמין בעצמך. ואני מאמינה בעצמי, מאמינה בכל דבר שאני עושה ובעבודה שהמאמן עושה איתי, כך שאני מקווה לטוב ביותר, מרגישה טוב, אבל נראה מה יהיה".

 

תחגוג גם בריו? (צילום: GettyImages) (צילום: GettyImages)
תחגוג גם בריו?(צילום: GettyImages)

 

וגם קיבלת את הכבוד לשאת את דגל קוסובו בטקס הפתיחה, איך ההרגשה?

"זו הולכת להיות הפעם הראשונה שקוסובו תהיה חלק מהאירוע הכי גדול בספורט, באולימפיאדה, זה הולך להיות רגע היסטורי, לא רק בשביל הספורט בקוסובו, אלא גם קוסובו כמדינה וכמובן שזה כבוד גדול בשבילי להיות נושאת הדגל. זה היה החלום שלי כל כך הרבה זמן וסוף סוף הוא מתגשם. בגלל זה יש לי המון מוטיבציה לייצג את המדינה שלי, להיות הגיבורה של הדור הצעיר שמקבל השראה ממני ומוטיבציה, כך שאני מקווה שאני לא אאכזב אותם ואני אתן את כולי".

 

היו לך הרבה בעיות בעבר להתחרות בשם קוסובו ועל גבך הופיע איגוד הג'ודו העולמי, עכשיו זה קרה לאחרונה לישראל בגראנד סלאם אבו-דאבי, מה דעתך על כך?

"אם אף פעם לא ניסית את זה, אתה אף פעם לא תדע איך ההרגשה. אני חושבת שהספורטאים מישראל מבינים איך הרגשתי, כי זה לא קל להגיע לתחרות ולדעת שעל גבך IJF, ואז אנשים באים ושואלים אותך – 'סליחה מאיפה אתה?', 'למה רשום על גבך IJF?'".

 

מכוונת הכי גבוה. קלמנדי (שנייה משמאל) על הפודיום (צילום: GettyImages) (צילום: GettyImages)
מכוונת הכי גבוה. קלמנדי (שנייה משמאל) על הפודיום(צילום: GettyImages)

 

קלמנדי ממשיכה: "עכשיו כולם מכירים אותי, בגלל שיש סיבות טובות לכך, אבל בעבר זה היה לי כל כך קשה, וגם באליפות העולם 2014 היינו צריכים להתחרות בשם קוסובו, אבל יום אחד לפני אמרו שאנחנו לא יכולים להתחרות בשמה ואני הייתי בהלם. אי אפשר היה ככה להתעלם ממני, אני מישהו, עשיתי משהו בשביל הספורט הזה, ככה שאי אפשר היה להתעלם ממני ומהלאום שלי."

 

"מגיע לי להיות שווה, כמו כל אתלט בעולם. אני מאמינה ומקווה שזה לא יקרה יותר, כי זה גורם לי לעצב ובמקרה שמישהו מנסה להתעלם ממני או לדחוף אותי על המזרון, אני נהיית יותר חזקה ואז רוצה להוכיח שלא משנה איך מתייחסים אלי – אני הכי טובה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורן אהרוני
מאילינדה קלמנדי
צילום: אורן אהרוני
לוח תחרויות
מדליות כחול לבן
י"א חללי מינכן
גיבורים אולימפיים
צילום: getty images
מפת הפארק
המשחקים הפראלימפיים
מומלצים