yed300250
הכי מטוקבקות
    ציון קינן | צילום: אוראל כהן
    ממון • 09.04.2016
    המפקחת הורתה לבנקים: להיערך לגל פרישות של בכירים
    רועי ברגמן

    בנק ישראל דורש מהבנקים להעריך כיצד ישפיע עליהם החוק להגבלת שכר הבכירים ומהם הסיכונים שעשויים להיווצר בכל בנק כתוצאה מעזיבה אפשרית של אנשי מפתח ברמות הניהוליות. כך עולה ממכתב ששלחה המפקחת על הבנקים, ד"ר חדוה בר.

     

    עוד דורשת המפקחת מהבנקים לבחון כיצד ישפיע החוק על התוכניות ארוכות הטווח שלהם, ובפרט על תוכניות ההתייעלות שלהם. הבנקים אף התבקשו לתקן את הדוחות הכספיים שלהם בהתאם לתוצאות הבדיקה.

     

    המכתב של בר לבנקים מגיע אחרי ההתבטאות של נגידת בנק ישראל, קרנית פלוג, בשבוע שעבר. "אני מקווה שהחוק להגבלת שכר הבכירים במערכת הפיננסית לא יביא לפרישה מוקדמת מואצת של אנשי מפתח בבנקים בבת אחת כי עדיף שתהליכים כאלו ייעשו באופן טבעי ומדורג", אמרה פלוג במסיבת עיתונאים שקיימה לרגל פרסום הדוח השנתי של בנק ישראל.

     

    מאחורי האמירה של פלוג ומכתבה של בר עומדת ביקורת של בנק ישראל על החקיקה המהירה שמגבילה את שכר הבכירים במערכת הבנקאית לשיעור של עד פי 35 מהשכר הנמוך ביותר בבנק – מה שמציב רף שכר מקסימלי של 2.5 מיליון שקל בשנה.

     

    חדוה בר | צילום: אוראל כהן
    חדוה בר | צילום: אוראל כהן

     

     

    בבנק ישראל תמכו בחקיקה המקורית להגבלת שכר הבכירים, כך שההוצאה של הבנק על שכר מעבר לתקרה שתיקבע לא תוכר לצורכי מס. בבנק ישראל אף התבטאו בעבר נגד השכר הגבוה שמקבלים המנהלים בבנקים, מה שפוגע באמון הציבור בהם.

     

    עם זאת, גורמים בבנק ישראל הביעו דאגה נוכח "המחטף" כהגדרתם שביצעה ועדת הכספים כשהכניסה את המגבלה הקשיחה לחוק שעבר לבסוף בכנסת.

     

    עד כה שמר בנק ישראל על שקט יחסי בהתבטאויותיו בנושא. בבנק ישראל מודאגים בעיקר מכך שהחוק אינו מבדיל בין הוצאות הפרישה לבין עלות השכר הכוללת של המנהל, כך שבמסגרת תקופת ההיערכות שניתנה לגופים הפיננסים לחוק החדש עשויה להיות פרישה מואצת של מנהלים שצברו זכויות פרישה גבוהות.

     

    במשרד האוצר ציינו בשבוע שעבר כי הוצאות הפרישה הוחרגו מהחוק, אך לפי החוק שעבר בכנסת לא בוצעה הפרדה כזו ולא נרמז על כוונה לבצע הפרדה כזו.

     

    עד כה לא נרשמו עזיבות רבות של מנהלים בבנקים, למעט זו של מנכ"ל בנק הפועלים ציון קינן, לאחר 38 שנות עבודה בבנק. בבנקים, כמו גם בחברות הביטוח, צפויים להגיש עתירה לבג"ץ כנגד החוק וככל הנראה גם בבנק ישראל ממתינים להתפתחויות בנושא בטרם יחליטו כיצד להתמודד איתו בעתיד.

     


    פרסום ראשון: 09.04.16 , 20:16
    yed660100