שתף קטע נבחר

נלחם על שמו הטוב: קמרון מפרסם רישומי מס

בעקבות הדלפת הענק "פנמה-ליקס", ולאחר ההודאה על חלקו בפרשה, פרסם הלילה ראש ממשלת בריטניה את החזרי המס שלו משנת 2010 ועד עתה. במקביל הודיע על הקמת כוח מיוחד "שיבחן כל אשמה אפשרית"

ימים ספורים לאחר שהודה בחלקו בפרשת "מסמכי פנמה", פרסם ראש ממשלת בריטניה דיוויד קמרון את רישומי החזרי המס שלו והפך לראש הממשלה הבריטי הראשון שעשה כן.

 

הכחיש, הודה ופרסם. קמרון (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
הכחיש, הודה ופרסם. קמרון(צילום: gettyimages)

בצעד מפתיע, ואף שאינו מואשם בביצוע מעשים לא חוקיים, בחר קמרון לפרסם הלילה (א') מסמכים חסויים המפרטים את החזרי המס שלו בשש השנים האחרונות – כך דווח ברשת BBC. בין השאר, המסמכים חושפים כי על הכנסה של 282,535 דולר בשנים 2015-2014 שילם קמרון מסים בגובה של 107,198 דולר. הכנסה זו כוללת את משכורתו, הוצאות החייבות במס, נתחו מהשכרת בית המשפחה בלונדון וריביות.


מאז הדלפת הענק, שזכתה לכינוי "פנמה-ליקס", הכחיש קמרון כל קשר לטענות נגדו. רק לאחר חמישה ימים, בראיון לערוץ ITV הבריטי, הודה כי החזיק במניות של קרן ההשקעות של אביו, מניות שאותן הוא מכר ב-43 אלף דולר בשנת 2010 לפני שמונה לראשות הממשלה.

 

"אני ורעייתי סמנת'ה החזקנו במניות משנת 1997 ומכרנו אותן ב-2010 עם תשואה של 19 אלף לירות שטרלינג", סיפר קמרון בראיון. "שילמתי מס על הדיבידנדים, אך הסכום לא הגיע לתקרת המס שיש לשלם. פעלתי לפי החוק".

 

 

 

למרות טענתו כי פעל כשורה, זכה קמרון לביקורת רבה, ורבים קראו לו להתפטר. "הוא טייח והטעה את הציבור", טענו במפלגת הלייבור היריבה, וסגן מנהיג המפלגה טום ווטסון אף קרא לקמרון להשיב את הכסף ולהציג את כל השקעותיו בזמן היותו ראש ממשלה: "הוא צריך להיות מאוד ברור ולהיות כן", אמר ווטסון.

 

בתוך כך, הלילה הודיע קמרון כי הוא יקים כוח משימה מיוחד שיחקור כל חשדות ל"השתמטות מס" מצד גורמים המופיעים ב"מסמכי פנמה". "כוח המשימה יכלול את מיטב המומחים הבריטיים שיבחנו כל אשמה אפשרית העולה מהמסמכים", אמר קמרון בהצהרה.

 

פרשת "מסמכי פנמה" התפוצצה בשבוע שעבר, כששורה של כלי תקשורת בעולם החלו לפרסם יחדיו כתבות המבוססות על 11.5 מיליון מסמכים סודיים שהודלפו ממאגר חברת "מוסאק פונסקה", המתמחה בסיוע למי שמחפש מקלטי מס. במסמכים הופיעו אלפי עשירים מרחבי תבל, בהם מנהיגים רבים בעבר ובהווה משלל מדינות ברחבי העולם, ובלטו בה במיוחד מקורביו של נשיא רוסיה ולדימיר פוטין, ראש ממשלת איסלנד סיגמונדור דאבי גונלאוגסון שאף התפטר בעקבות הפגנות ענק נגדו, נשיא אוקראינה פטרו פורושנקו – וגם נשיא ארגנטינה מאוריסיו מקרי, שנבחר לנשיא רק בנובמבר האחרון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים