שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    קרין גורן מכינה: מלאווח שמש ממולא גבינה
    החברים הודיעו לכם הרגע שהם בדרך אליכם ושהם ישמחו לאיזה פינוק טעים - אין לכם מה להילחץ, קרין גורן עם מתכון שנראה מסובך אבל הוא פשוט וקל, והכי חשוב - עושה המון רושם

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

    מלאווח שמש ממולא גבינה

    המאפה הזה רק נראה מסובך להכנה. יש כאן כולה מלאווח וגבינות. מה שעושה את כל הרושם הוא צורת החיתוך המיוחדת. צפו בסרטון, וגם לכם זה יראה ברור כשמש.

     

    המרכיבים (ל-6 מנות):

    1 חב' מלאווח (מוציאים מהמקפיא 10 דקות לפני ההכנה)

    1 חבילה (200 גר') ריקוטה מלוחה

    1 כוס גבינת מוצרלה מגוררת

    1 ביצה – מופרדת לחלמון וחלבון

    תרסיס שמן זית

    חופן טבעות זיתים

     

    *אפשר גם שומשום, לקישוט

     (צילום: נועם פריסמן) (צילום: נועם פריסמן)
    (צילום: נועם פריסמן)
     

    אופן ההכנה: 

    1. מניחים מלאווח על נייר אפייה משומן.
    2. מערבבים בקערה גבינת ריקוטה, גבינת מוצרלה וחלמון. מורחים כף גדושה של מלית על המלאווח. אם רוצים, מפזרים זיתים בהיקף.
    3. הופכים קערה קטנה, לוחצים לסימון אמצע המלאווח ומסירים אותה. חותכים את המרכז (עד סימון הספל) ל-8 משולשים, כמו שחותכים פיצה. מרימים כל משולש ומניחים על ההיקף (כמודגם בסרטון).
    4. מברישים בחלבון ומפזרים מעט שומשום מעל. מעבירים עם נייר האפייה לתבנית תנור.
    5. אופים ב-180 מעלות 20 דקות להשחמה.

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: נועם פריסמן
    מלאווח שמש ממולא גבינה
    צילום: נועם פריסמן
    מומלצים