"פררו רושה" ביתי מ-5 מרכיבים

הוא אמנם עטוף בנייר מוזהב ונראה מיליון דולר, אבל בעצם קל מאוד להכין בבית פררו רושה מכמה מרכיבים בסיסיים. יותר זול - ובטח שיותר כיף

אפרת סיאצ'יפורסם: 13.04.16 11:20
"פררו רושה" תוצרת בית (צילום: אפרת סיאצ'י)
"פררו רושה" תוצרת בית (צילום: אפרת סיאצ'י)

מרכיבים

כ-15 יחידות

 

  • 2 כוסות (80 גרם) קורנפלקס
  • 3/4 כוס (90 גרם) אגוזי לוז קלויים
  • 5-3 כפות מלאות ממרח שוקולד ואגוזים או ממרח נוגט
  • 15 אגוזי לוז קלויים שלמים
  • לציפוי: 100 גרם שוקולד מריר, 1 כף שמן

 

אופן ההכנה

  1. טוחנים את הקורנפלקס דק. טוחנים דק 1/2 כוס (60 גרם) מאגוזי הלוז. טוחנים את 1/4 הכוס הנוספת של אגוזי לוז לתערובת פירורית.
  2. מערבבים את הקורנפלקס, אגוזי הלוז הטחונים והממרח לקרם אחיד - המרקם שלו אמור להיות רך ומעט דביק, אבל יציב (אם הוא קשה מדי, מוסיפים מהממרח).
  3. מרטיבים את הידיים ויוצרים מהקרם כדורים בקוטר 4-3 ס"מ. משטחים כל כדור בכף היד, מניחים במרכזו אגוז וסוגרים אותו סביבו. מגלגלים מחדש לכדור (אם הקרם מתפרק ולא נוח לעבוד אתו, מכניסים אותו למקרר לחצי שעה להתייצבות).
  4. מניחים את הכדורים בצלחת ומכניסים למקפיא למשך כשעה, עד שהם מתייצבים ומתקשים.
  5. הציפוי: שמים בקערית את קוביות השוקולד ואת השמן וממיסים במיקרוגל עד שמתקבל קרם אחיד. מוסיפים לקרם את פירורי האגוזים ומערבבים היטב.
  6. בעזרת מזלג טובלים כל כדור "פררו רושה" בקרם השוקולד, עד שהוא מצופה לחלוטין, ומניחים במגש מרופד בנייר אפייה. מכניסים למקרר לכמה דקות, עד שציפוי השוקולד מתקשה.
  7. שומרים את כדורי ה"פררו רושה" בקופסה סגורה במקרר.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
את האהבה לבישול ולאפייה גיליתי לפני כ-10 שנים. אני אוהבת לאלתר, לשנות ולשדרג מתכונים, כדי להפוך אותם למשהו שלי.

מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).

ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...