שתף קטע נבחר

תוספת לדירה שקעה. הפיצוי: רק 173 אלף ש'

בני זוג רצו להרחיב את ביתם והפקידו את העבודה בידי הנדסאים, קבלן וחברת קידוח. זמן קצר לאחר מכן גילו שהתוספת שקעה 12 ס"מ באדמה

בית משפט השלום בקריות חייב לאחרונה קבוצת בעלי מקצוע לפצות בני זוג מקריית ביאליק, שתוספת שבנו לדירת הקרקע שלהם שקעה 12 ס"מ לתוך האדמה זמן קצר אחרי סיום העבודות. אלא שהשופט נאסר ג'השאן קבע שבעלי הדירה יפוצו ב-173 אלף שקל בלבד, בשל העובדה שפעלו ללא היתר בנייה.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

לפני כשמונה שנים החליטו בני הזוג לבנות את התוספת לדירה, ושכרו לשם כך הנדסאים מקצועיים שהכינו עבורם תוכנית בנייה. לימים הם שכרו קבלן בנייה וחברת קידוחים למטרת החפירות הדרושות. אולם לאחר סיום העבודות גילה הזוג ליקויי בנייה חמורים שגרמו לשקיעתו של חלק מן התוספת ולחדירת רטיבות אל דירתם.

 

ב-2010 הגיש הזוג תביעה לפיצויים נגד המהנדסים והקבלן, ובהמשך צירף גם את חברת הקידוחים. לטענתם, רשלנות ישירה של הנתבעים גרמה לשקיעה, וכעת הם חייבים להרוס ולבנות אותה מחדש. את עלות ביצוע ההריסה והבנייה, וכן את עלות מגוריהם לתקופת השיפוצים, העריכו התובעים ב-197,200 שקל. עם זאת, את תביעתם העמידו על 300 אלף שקל, כולל פיצוי עבור עוגמת הנפש שנגרמה להם.

 

כל אחד מהנתבעים הכחיש את אחריותו לנזקים, וניסה להטיל את האשמה על גורם אחר. המהנדסים טענו שהתובעים והקבלן פעלו בניגוד לתוכנית כדי לחסוך עלויות, הקבלן האשים את המהנדסים בכך שלא פיקחו על העבודות, וחברת הקידוחים טענה שפעלה לפי הוראות הקבלן.

 

במהלך הדיון התברר שבעלי הדירה פעלו ללא היתר בנייה, ואילו המהנדסים, שנשכרו כסוג של מפקחים עליונים והיו אמורים לבחון ולאשר את שלבי הבנייה – לא עשו זאת. כמו כן התברר שהקבלן והתובעים לא פעלו בהתאם לתוכניות המהנדסים, ושמפעיל מכונת הקידוח פעל בהתאם להוראות הקבלן.

 

כולם התרשלו

השופט נאסר ג'השאן קיבל את גרסת מומחה בית המשפט, שלפיה התוספת שקעה ב-12 ס"מ בעקבות כשלים בשיטת הקידוח ואספקת חומרים שלא התאימה לתוכנית. הוא קבע שהמהנדסים טעו כשאישרו את המשך העבודות ויציקת הרצפה במקום, אף שלא פיקחו עליהן. הקבלן, הוסיף, התרשל כאשר שיתף פעולה עם בני הזוג במטרה להקטין עלויות, ופעל בניגוד לתוכניות שקיבל.

 

חברת הקידוחים התרשלה אף היא, נקבע, מכיוון שנציגה פעל מבלי שקיבל הוראות ממהנדס, ולא עיין בתוכניות הבנייה. נזקיהם של התובעים הוערכו על ידי השופט ב-231 אלף שקל עבור עלות הריסת התוספת ובנייתה מחדש, הוצאות המעבר לדיור חלופי בזמן העבודות, וכן על עוגמת הנפש שנגרמה להם.

 

עם זאת, השופט ג'השאן לא התעלם מכך שהתובע הוא זה שיזם את הפרויקט, התנהל ללא היתר בנייה, וגרם לנזק כאשר פעל להקטנת העלויות בניגוד לתוכנית שקיבל מהמהנדסים. התוצאה היא ש-25% מסך הנזקים יוחסו לתובעים.

 

"הנתבעים הם בבחינת מעוולים יחד, שכן אף שפעלו בנפרד, גרמו נזק שאינו ניתן להפרדה, ולכן חבים כל אחד בנזק כולו", כתב השופט, והחליט לחייב את בעלי המקצוע, ביחד ולחוד, לשלם לתובעים 173,325 שקל, בתוספת הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד של 35 אלף שקל.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • שמות ב"כ הצדדים לא צוינו בפסק הדין
  • עו"ד שמעון בן ישי ממשרד בן ישי שדר ושות' עוסק בדיני מקרקעין
  • הכותב לא ייצג בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים