שתף קטע נבחר

לא רק מרק צח: מתכון למרק ירקות שורש

מרק צח עם כופתאות זו הקלאסיקה לשולחן הסדר, אבל לטובת מי שרוצה להעז ולהפתיע אנו מגישים מתכון למרק ירקות שורש עם פסטו שום ירוק

מרק ירקות שורש ופסטו שום ירוק

מתכון של ענת לב ארי, קייטרינג "לואיזה"

 

המרכיבים (ל-8 מנות):

2 בצלים גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות

2 שיני שום קלופות

2 שורשי סלרי, קלופים וחתוכים לקוביות

2 שורשי פטרוזיליה, קלופים ופרוסים לפרוסות עבות

6 יחידות ארטישוק ירושלמי

1/2 כוס שמן זית

1/4 כוס מיץ לימון

10 כוסות ציר ירקות

מלח ופלפל שחור

פסטו שום ירוק:

1 כוס שום ירוק

1/2 כוס שמן זית

מלח ופלפל שחור

להגשה:

קרם פרש או שמנת חמוצה (מוותרים אם רוצים מרק פרווה)


(צילום: בועז לביא) 

 

אופן ההכנה:

  1. מושחים את הירקות בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל שחור.
  2. עורכים את הירקות בתבנית אפייה ואופים כשעה בתנור שחומם ל-200 מעלות.
  3. מעבירים את הירקות לסיר, מוסיפים ציר ירקות ומיץ לימון ומבשלים על אש קטנה עד שהירקות רכים.
  4. טוחנים את המרק בעזרת מוט בלנדר.
  5. הרוטב: טוחנים את מרכיבי הרוטב במעבד מזון.
  6. הגשה: יוצקים את המרק לקערות הגשה, שמים כף קרם פרש או שמנת ומעליה 2 כפיות פסטו.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: בועז לביא
מרק ירקות שורש ופסטו שום ירוק
צילום: בועז לביא
מומלצים