שתף קטע נבחר

נשנוש לפסח: חיתוכיות מצה במילוי שומשום ואגוזים

שומשום, אגוזים, דבש ועוד הפתעות: כך תכינו נשנוש מתוק וקליל שיעזור לכם לצלוח בשלום את השבוע של פסח

חיתוכיות מצה במילוי שומשום ואגוזים

 

המרכיבים:

4 מצות

 

למילוי:

2 כוסות שומשום

1 כוס אגוזים קצוצים

1/2 כוס סוכר

1 כף קקאו

1 כוס דבש

1 כף פרנג'ליקו או אמרטו

1/4 כוס שערות חלבה - לא חובה

שומשום (צילום: נעמי אבליוביץ') (צילום: נעמי אבליוביץ')
שומשום(צילום: נעמי אבליוביץ')
 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

אופן ההכנה:

  1. מכינים את המילוי: מבשלים בסיר שומשום, אגוזים קצוצים, 1/2 כוס סוכר, כף קקאו, כוס דבש וכף פרנג’ליקו או אמרטו כ-5 דקות על להבה נמוכה או עד שהתערובת שחומה, מבריקה ומבעבעת. מצננים עד שפושר.
  2. מרכיבים את המנה: מניחים מצה על מגש ומורחים עליה חצי מכמות המלית. מפזרים את שערות החלבה (לא חובה), ומניחים על הצד עם המלית מצה שנייה. מכינים מעין כריך עם עוד זוג מצות ויתרת המלית. מניחים להתמצקות כ-3 שעות בטמפרטורת החדר לפני החיתוך. חותכים לקוביות בגודל 3-4 ס”מ ומגישים.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים