חוגגים עם אורז
אם כבר לאכול אורז בליל הסדר, אז שלפחות זה יהיה אורז חגיגי, כמו זה שמציע חיים כהן: אורז עם גזר וסלרי
אורז חגיגי
המצרכים (לסיר גדול):
3 כוסות אורז
5 גזר, מגורר על פומפייה בחלק הגס
1 בצל לבן, קצוץ
2 ענפי סלרי אמריקאי, קצוצים
1 כפית גינג׳ר, קצוץ
1 מקל קינמון
1/4 כפית סוכר
מלח פלפל שחור
1/2 כפית כורכום
1 כוס גרגירי חומוס, מבושל עד כדי ריכוך או שעועית אדומה מבושלת
1/2 4 כוסות מים רותחים
1/2 כוס שמן (בלי ליילל)
אופן ההכנה:
- מחממים בסיר שמן. מוסיפים גזר, ג׳ינג׳ר וסוכר, מערבבים בעזרת כף עץ, עד שהירקות מקבלים צבע זהוב-כתום חזק. חשוב לעמוד על המשמר שלא ישרף.
- מוציאים את הגזר לקערה.
- מוסיפים לסיר סלרי ובצל, ומאדים כחמש דקות.
- מוסיפים חומוס, כורכום, את שאר התבלינים, את האורז ואת הגזר. מערבבים היטב.
- מוסיפים כוס וחצי מים רותחים על כל כוס אורז, ועוד כף שמן.
- מערבבים ערבוב קל, מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה, ומנמיכים את הלהבה.
- מניחים מגבת מטבח דקה מתחת למכסה הסיר, ומבשלים כ-25 דקות, חמש דקות יותר מהפרה הקדושה של 20 דקות.
מומלצים