שתף קטע נבחר

לחמניות פסח - למי יש מתכון?

מי אמר שבפסח צריך לאכול רק מצות? מתכון ללחמניות כשרות לפסח, שלא תוכלו להוריד מהן את הידיים

לחמניות פסח עם אגוזים

כשרות וקלות להפליא. מכינים אותן בשיטת הפחזניות ואם אתם לא אוהבים אגוזים, תוכלו להחליף אותם בצנוברים, בצל מטוגן, פרמזן, זיתים, עשבי תיבול ועוד

 

חומרים (12-15 לחמניות):

2 כוסות קמח מצה דק

1 כפית מלח

¼ כפית פלפל שחור טחון

3 כפות אגוזים או פיסטוקים, טחונים דק

100 גרם חמאה

1/3 1 כוסות מים

1 כף סוכר

4 ביצים

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה את הקמח, המלח, הפלפל והאגוזים.

2. שמים את החמאה, המים והסוכר בסיר ומביאים לרתיחה. יוצקים את הנוזל על תערובת הקמח ומערבבים נמרצות בכף עץ. מוסיפים את הביצים, זו אחר זו, ומערבבים נמרצות לאחר כל הוספה. משהים כרבע שעה בטמפרטורת החדר.

3. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס) ומשמנים תבנית תנור.

4. משמנים קצת את הידיים ויוצרים מהבצק כדורים בגודל כדור פינג פונג. מסדרים את הכדורים בתבנית, במרווחים של 3 ס"מ זה מזה, ואופים כ- 25 דקות עד שהלחמניות תופחות ומזהיבות-משחימות (מתאפקים לא לפתוח את התנור עד גמר האפייה). מצננים בטמפרטורת החדר ומאחסנים בקופסה אטומה למשך כ-3 ימים.

 

גיוונים? המון! את האגוזים הטחונים אפשר להחליף ב-3 כפות של: צנוברים קלויים / אגוזים לא טחונים / צימוקים / בצל מטוגן / גבינת פרמזן מגוררת / זיתים חתוכים דק / פלפלים קלויים, קצוצים / כף של עשבי התיבול האהובים עליכם, קצוצים.

 

 

מתכון של קלי מגר, מגזין "שף"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
לחמניות כשרות לפסח
צילום: shutterstock
מומלצים