שתף קטע נבחר

מנה מהלב: תבשיל כרעיים עם לבבות ארטישוק

בנובמבר תסתיים עונת הארטישוק, ירק אביבי בדרך כלל, שעונתו שהתארכה בשנים האחרונות הודות לגידול זנים חדשים וקיציים. על מנת לחשוף את לב הארטישוק, מנקים את העלים בעזרת סכין יפני ומעבירים מיד לתוך קערה מלאה במים ולימון כדי למנוע השחרה. האורחים יבקשו עוד, באחריות

כרעיים עם תחתיות ארטישוק, לימון כבוש וזעפרן

 

מי שמתעצל לנקות ארטישוק יכול להצטייד בתחתיות ארטישוק איכותיות וקפואות שאפשר להשיג במעדניות או להחליף את הארטישוק בשורשי ארטישוק ירושלמי. 

 

המרכיבים:

8 כרעי עוף

8 תחתיות ארטישוק, מנוקות

8 שיני שום, חצויות לשניים

4 פרוסות לימון כבוש (ללא גרעינים)

1/2 כפית חוטי זעפרן

1 כפית פלפל שחור גרוס

1 כפית פלפל לבן גרוס

1/2 כוס מיץ לימון

1/2 כף סוכר

1 כפית כמון טחון

1/2 כף מלח

1/2 כוס שמן זית

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את תחתיות הארטישוק ב-2 ליטר מים רותחים עם מעט לימון ומלח 30 דקות בדיוק, לא פחות ולא יותר. מסננים.
  2. מעבירים את כל המרכיבים לסיר רחב ומכסים במים. מביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה.
  3. מורידים את המכסה וממשיכים לבשל עד שמתקבל תבשיל עם רוטב עשיר וסמיך. מגישים לצד אורז לבן.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
תבשיל כרעיים עם ארטישוק
צילום: ירון ברנר
מומלצים