שתף קטע נבחר

זולים וטעימים: יינות מומלצים לחג

ארבע כוסות? עם המחירים האלה אתם יכולים לשתות גם עשר - 16 יינות, לבנים ואדומים, שהמחיר שלהם יעשה לכם נעים בפה

 

ארוחת ליל הסדר היא אחת משתי הארוחות המסורתיות-יהודיות-משפחתיות, שכולנו מסובים אל השולחן, כולל חילונים שלא מבינים (כמעט) מילה מההגדה של פסח וכנראה מעולם לא הגיעו לחלק של "אחרי האוכל".

 

זאת ארוחה מפוארת שבה רובנו אוכלים יותר מדי, וכולנו מצווים על שתיית ארבע כוסות יין. בארוחות חגיגיות כמו בארוחות חגיגיות, מתאים לשתות יין חגיגי, משובח, יוקרתי, שהוא בדרך כלל גם יקר.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

מצד שני, איזה כיף לשתות יין שהוא גם טוב וגם לא יקר, יין שמתאים לאוכל ומתאים לכיס - ובעיקר יין שלא צריך לחשוב עליו תוך כדי לגימה ("כן, הוא מאוזן. חמיצות מאוזנת, הוא אמנם עפיץ, אבל הוא ישתבח בשנים הבאות" ועוד לא אמרנו מילה על "טאנינים").

 

אני ממליץ כאן על מבחר יינות טובים במחירים של עד 60 ש"ח לבקבוק, שיתאימו לארוחת הסדר - אבל לא רק. כל היינות המומלצים כאן נעימים לשתיה, ובעיקר "להוריד איתם את האוכל" וגם סתם לשתות וליהנות, ללא אוכל, ללא טקס.

 

יש כאלה שיצקצקו בלשונם ויגידו שיש יין שמתאים לאוכל זה או אחר, או ש"אין יין שמתאים לגפילטע-פיש עם חזרת חריפה, או לחריימה". אז מה? אני למשל אלגום, בכיף גדול, עם הגפילטע-פיש, את הגראנש בלאנש, של יקבי בינימינה מסדרת טבע, 2015 שמחירו: 19.90 ש"ח - כן, קראתם נכון.

יין רוזה זול וטעים (צילום: יח"צ) (צילום: יח
יין רוזה זול וטעים(צילום: יח"צ)
 

זהו אחד מיינות הרוזה היותר מענגים לשתיה. הוא קל, פרחוני וענוג. שתו אותו קר עם כל מאכל. שתו אותו יחד עם האוכל. ביס, שלוק, ביס שלוק. תהנו מכל לגימה. זהו יין ש"תפור" למזג האויר הישראלי. הוא פרחוני מאד, מתקתק במידה, פירותי ועדין. יתאים למנות קלות, ואפילו למנות חריפות יותר (קלילותו כבר תאזן את טעמו החזק של האוכל החריף). אידאלי, כבר אמרתי?

 

יינות לבנים:

גוורצטרמינר, אימפרשן, טפרברג 2014 – 35 ש"ח

יין בעל ריחות פרחוניים של מי ורדים מודגשים. מתקתק, ומשלב טעמים קלים של אננס וחמיצות עדינה. מתאים מאד לכל המאכלים המתובלים.

 

ריזלינג, גמלא, רמת הגולן 2015 – 50 ש"ח

בעל ניחוחות של מלון, תפוח עץ חמצמץ ואשכוליות. יין רענן מאד עם סיומת מעט מתקתקה ועשירה. מתאים לאוכל עשיר בטעמים כמו בשר מעושן, או דגים מתובלים. וגם ככה סתם, בלי אוכל. שתו אותו קר.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

הרי גליל, לבן 2015 – 50 ש"ח

יין בעל צבע צהוב-קש עם ניחוחות נעימים מאד פרדס פורח. הוא בעל מרקם נעים ומלא עם טעמי אפרסק ומלון נעימים.

 

שרדונה, אדמה, תבור 2015 – 59 ש"ח

יין קל ופירותי, עם שילוב טעמים מתקתקים (למרות שהוא יבש) של אפרסקים ואגסים. יש בו חמיצות קלה ונעימה עם סיומת נעימה וארוכה.

 

סוביניון בלאן, הרי גליל 2015 – 60 ש"ח

יין בעל צבע צהוב בהיר עם ארומות של פירות מתוקים טרופיים, בעיקר ליצ'י ותאנה וכמובן פרי הדר. שתו אותו קר והריחו אותו היטב. לא תצטערו.

 

פינו גרי, דלתון 2015 – 60 ש"ח

יין מעניין בעל ארומות וטעמים מודגשים של פרי הדר וגם אגסים ושקדים, פרחוניות מתובלת בעשבי תיבול. אחד היינות הלבנים היותר מעניינים ויחודיים.

 

מוסקט, 3400, יקבי ירושלים 2014 – 45 ש"ח

זהו יין קינוח (כל "יין קינוח" מתאים לקינוחים וגם למנות כבד אווז) עשוי מ-100% ענבי מוסקט ‬ היין ‬מאופיין ‬בניחוחות של ‬ריבה מתוקה וקוקוס, יחד עם חמיצות נעימה.‬

 

יינות אדומים:

הר חרמון אדום אינדיגו, רמת הגולן – 35 ש"ח

יין בעל צבע עמוק, מכאן שמו "אינדיגו", עם ארומות של פירות אדומים ושחורים. זהו יין מאד מהנה, בעל גוף בינוני, עם טעמים מורכבים. היין מתאים למנות בשריות. בקיצור, אחלה דיל.

 

קברנה סוביניון פטי ורדו, יוגב, בינימינה - 2012 – 35 ש"ח

יין מנצח. השילוב בין הקברנה סוביניון 80% וענבי והפטי ורדו 20% בעלי נוכחות וגוף מלא, עם טעמים של פירות שחורים יצר יין בעל גוף בינוני, פירותי וסיומת נעימה מאד. מתאים למנות עיקריות וכבדות. והמחיר? שלוש במאה.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

מרלו, וירטואוזו, היוצר 2013 – 45 ש"ח

יקב היוצר הוא יקב חדש שהספיק להפיק כמה יינות שזכו בתחרות Best Value 2016. וזה אחד מהם. זהו מרלו קלאסי. יין בעל מרקם רך ועגול, טעם של פטל ואפילו שוקולד. יתאים לכל המנות העיקריות.

  

מרסלאן, יקבי ירושלים 2014 – 50 ש"ח

היין מכיל ברובו ענבי מרסלאן, עם תוספת של מרלו ופטיט ורדו. היין התיישן 10 חודשים בחביות עץ אלון, מה שמעניק לו ארומה קלילה של וניל וטבק. עם ניחוחות טובים ופירותיות נעימה של פירות יער. עם סיומת מהנה מאוד.

 

קברנה סוביניון, יקב אבידן תג אדום – 2014 – 60 ש"ח

קברנה סוביניון, עם קצת ענבי סירה ופטיו ורדו. יין שהתיישן בחביות עץ אלון צרפתיות, עם ארומה נעימה מאד של פרי אדום, מעט שזיפים וקצת חמאתי. רענן מאד ונעים לשתיה. סיומת בינונית ונעימה.

 

שיראז, יקב רקנאטי גליל עליון – 60 ש"ח

יין מצוין. שיראז קלאסי. עם ארומות נעימות של תבלינים חריפים וסיגליות, ופריחת לבנדר. גוף היין מלא עם נוכחות מרשימה. יין משובח.

 

פטי ורדו, ברקן, ספיישל רזרב – 2012 – 60 ש"ח

צבע היין אדום עמוק ואפילו סגלגל, שנובע מאופיו של הענב. ליין ארומה של שזיפים שחורים ודובדבנים כהים, עם עשבים כמו טימין ונענע . טעמו מזכיר שוקולד קליל. זהו יין אלגנטי מאד עם טעם אציל. כן, עד כדי כך. יתאים לכל המנות.

 

** את כל היינות הלבנים מומלץ לשתות קרים "מהמקרר", בערך ב-8 מעלות. את היינות האדומים רצוי לשתות בערך ב-18 מעלות.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
יינות זולים ומומלצים לחג הפסח
צילום: shutterstock
מומלצים