שתף קטע נבחר

מה הצלי שלך? מתכון לצלי שפונדרה

לא צריך לטרוח הרבה בשביל מנה מרשימה על שולחן החג: זורקים הכל לתבנית ומחכים בסבלנות - מתכון לצלי עם ירקות שורש

צלי שפונדרה בקר עם ירקות שורש ובצלי פנינה

 

המרכיבים לתבנית צלייה עמוקה (12 ס"מ לפחות):

1 ק"ג שפונדרה בקר פרוסה כולל העצם – אפשר להחליף לחזה בקר או צוואר

4 כוסות בצלי פנינה קלופים (300 גרם)

6 ראשי לפת קטנים וקלופים

10 גזרים קלופים – מומלץ צבעוניים

6 ראשי שומר צעירים

6 ראשי בייבי סלק קלופים וחצויים

5 כפות שמן זית

1 ליטר ציר בקר או מים

8 שיני שום קלופות

4 ענפי טימין

1/2 כף פלפל שחור גרוס

1/2 כף מלח

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. מסדרים את ירקות השורש בתבנית, כשביניהם משובצים נתחי הבקר.
  2. יוצקים שמן זית ותבלינים ומכסים בציר עד לגובה 3/4 מהבשר.
  3. מכסים בנייר אפייה וצולים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות במשך 3 שעות.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
צלי בקר - לזרוק הכל לתבנית ולהשוויץ בתוצאה
צילום: ירון ברנר
מומלצים