שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    מה הצלי שלך? מתכון לצלי שפונדרה
    לא צריך לטרוח הרבה בשביל מנה מרשימה על שולחן החג: זורקים הכל לתבנית ומחכים בסבלנות - מתכון לצלי עם ירקות שורש

    צלי שפונדרה בקר עם ירקות שורש ובצלי פנינה

     

    המרכיבים לתבנית צלייה עמוקה (12 ס"מ לפחות):

    1 ק"ג שפונדרה בקר פרוסה כולל העצם – אפשר להחליף לחזה בקר או צוואר

    4 כוסות בצלי פנינה קלופים (300 גרם)

    6 ראשי לפת קטנים וקלופים

    10 גזרים קלופים – מומלץ צבעוניים

    6 ראשי שומר צעירים

    6 ראשי בייבי סלק קלופים וחצויים

    5 כפות שמן זית

    1 ליטר ציר בקר או מים

    8 שיני שום קלופות

    4 ענפי טימין

    1/2 כף פלפל שחור גרוס

    1/2 כף מלח

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

    אופן ההכנה:

    1. מסדרים את ירקות השורש בתבנית, כשביניהם משובצים נתחי הבקר.
    2. יוצקים שמן זית ותבלינים ומכסים בציר עד לגובה 3/4 מהבשר.
    3. מכסים בנייר אפייה וצולים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות במשך 3 שעות.

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: ירון ברנר
    צלי בקר - לזרוק הכל לתבנית ולהשוויץ בתוצאה
    צילום: ירון ברנר
    מומלצים