מה הצלי שלך? מתכון לצלי שפונדרה
לא צריך לטרוח הרבה בשביל מנה מרשימה על שולחן החג: זורקים הכל לתבנית ומחכים בסבלנות - מתכון לצלי עם ירקות שורש
צלי שפונדרה בקר עם ירקות שורש ובצלי פנינה
המרכיבים לתבנית צלייה עמוקה (12 ס"מ לפחות):
1 ק"ג שפונדרה בקר פרוסה כולל העצם – אפשר להחליף לחזה בקר או צוואר
4 כוסות בצלי פנינה קלופים (300 גרם)
6 ראשי לפת קטנים וקלופים
10 גזרים קלופים – מומלץ צבעוניים
6 ראשי שומר צעירים
6 ראשי בייבי סלק קלופים וחצויים
5 כפות שמן זית
1 ליטר ציר בקר או מים
8 שיני שום קלופות
4 ענפי טימין
1/2 כף פלפל שחור גרוס
1/2 כף מלח
אופן ההכנה:
- מסדרים את ירקות השורש בתבנית, כשביניהם משובצים נתחי הבקר.
- יוצקים שמן זית ותבלינים ומכסים בציר עד לגובה 3/4 מהבשר.
- מכסים בנייר אפייה וצולים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות במשך 3 שעות.
מומלצים