שתף קטע נבחר

גפילטע פיש בנוסח בני ברק

צפו: לכבוד הפסח והגעגועים לסבתא שלו, נכנס ארז קומרובסקי ל"דליקטס" בלב בני ברק, ולמד שם כמה דברים על מסורת, על יהדות חרדית וגם על גפילטע פיש. ויש גם מתכונים

גפילטע פיש

המצרכים:

1 ק"ג דג קרפיון, טחון

1 כף מלח

1 כוס קטנה סוכר

1/4 כוס שמן

מעט פלפל שחור

4 ביצים

1 כוס פירורי קמח מצה

2 בצל

1 גזר

לרוטב -

1 כף מלח

מעט פלפל שחור

4 גזר, חתוך לטבעות

3 בצל גדול

2 כוסות מים

 

הוראות הכנה:

  1. טוחנים את הגזר, הבצל והדג.
  2. מעבירים לקערה, מוסיפים את כל שאר החומרים, ומערבבים.
  3. מרתיחים מים בסיר נמוך ורחב, מוסיפים מלח, פלפל שחור, גזר ובצלים.
  4. יוצרים קציצות מהעיסה, ומעבירים לסיר. מביאים לרתיחה על להבה בינונית.
  5. אחרי הרתיחה מנמיכים את הלהבה, ומבשלים במשך שעה וחצי על להבה נמוכה.

 (צילום: ישראל אלפסה) (צילום: ישראל אלפסה)
(צילום: ישראל אלפסה)
 

חזרת חריפה

המצרכים:

1 ק"ג שורש חזרת

1 ק"ג סלק, מבושל במים עד לריכוך

1 כפית מלח

1/2 ק"ג סוכר

2 כפות חומץ

1/2 1 כוס מים

 

הוראות הכנה:

  1. טוחנים את הסלק יחד עם שורש החזרת.
  2. מוסיפים את הסוכר, המלח והחומץ, מערבבים. מוסיפים את המים ומערבבים.
  3. מעבירים לכלי אטום ומכניסים למקרר למשך 48 שעות.

 

הגפילטע פיש של סבתא

מתכון של פלה וייסברג מסוסנוביץ' (סבתא של ארז קומרובסקי)

המצרכים:

2 דגים (קרפיון), טחונים, ללא אדרות

2 בצל גדול

2 ביצים

2 ביצים, קשות

4 כפות קמח מצה

מלח, פלפל שחור

קורט סוכר

לציר דגים -

2-3 בצל גדול, פרוס

4-5 גזר, פרוס

צרור פטרוזיליה

מלח, פלפל שחור

קורט סוכר

2 כוסות מים

ראשי הדג והאידרות

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. מרסקים במעבד מזון את הבצל והביצים הקשות, מוסיפים את הביצים הטריות.
  2. מעבירים את הדג הטחון לקערה ומוסיפים את העיסה של הבצל והביצים.
  3. מוסיפים קמח מצה, ומערבבים. העיסה צריכה להיות רכה אבל לא נוזלית.
  4. מוסיפים תבלינים, ומכדררים לקציצות.
  5. בסיר רחב וגדול שמים את כל חומרי הציר, כולל הראשים והאידרות של הדגים. מבשלים על להבה בינונית כחצי שעה.
  6. מכניסים את הקציצות לתוך הציר ומבשלים על להבה נמוכה כשעתיים.

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
גפילטע פיש תוצרת בני ברק
צילום: ירון ברנר
מומלצים