שתף קטע נבחר

יולדת הגישה תביעה: "בגלל רשלנות כרתו לי את הרחם"

זה קרה רגע לאחר הלידה: נירה סתוי (37) מכפר־יונה סבלה מדימום חריף, אבל רק שעות לאחר מכן הובהלה לניתוח והרחם שלה נכרת. סיפורה מובא הבוקר ב"ידיעות אחרונות". בתביעה שהגישה נטען: "טיפול נכון היה מציל את המצב"

זו הייתה לידה שלוותה בטראומה קשה: נירה סתוי (37) מכפר־יונה ילדה בת בריאה, אבל רגע לאחר מכן הסתבכו העניינים ובעקבות הידרדרות במצבה כרתו הרופאים את רחמה. בתביעה שהגישה נגד בית־החולים היא טוענת: "הם התרשלו והרסו לי את החיים".

 

האירוע התרחש לפני ארבע שנים כאשר סתוי הגיעה לבית־החולים לניאדו בנתניה כשהיא כורעת ללדת. לאחר זמן מה ילדה תינוקת בריאה. מיד לאחר הלידה נתקפה בחולשה נוראית. "הרגשתי שיוצאים ממני זרמים, ומיד אחר כך הכל התמלא בדם", סיפרה אתמול.

 

בתביעה שהגיש עו"ד אברהם רובינשטיין נטען, כי הדימום בגופה אובחן ב־20:50 בלילה. מעיון ברישומי הרופאים עולה כי שעה וחצי לאחר תחילת הדימום הם ביצעו כמה תפרים וקבעו שהדימום נפסק. דו"ח של האחיות, שנכתב 12 דקות לאחר מכן, קבע לעומת זאת: "יש דימום מרובה". חמש דקות לאחר מכן התברר כי סתוי סובלת מבעיית קרישה קשה. רק בשעה 22:46, כשעתיים אחרי שהחלה ההידרדרות, הוחלט לתת לה מנת דם ראשונה. בפועל היא קיבלה את המנה רק ב־23:00.

 

התביעה: למרות מצבה לא הגיעו מומחים לבדוק

שני מומחים מטעם סתוי טוענים כי בשלב זה היו צריכים להידלק כל צופרי האזעקה, אך לטענתם גם אז לא ננקטו פעולות דחופות שנדרשו, כמו למשל הודעה לבנק הדם כי צפוי צורך בעירוי מסיבי. עוד הם אומרים שסתוי לא הועברה לחדר ניתוח, ולא נקרא למיטה כירורג או מומחה טראומה, כנדרש.

 

לדבריהם, בשלב זה היה צורך לדון באפשרות לפתוח לה את הבטן כדי לחפש את הסיבה לדימום הכבד ולעצור אותו. בתביעה נטען כי חלפו עוד 15 דקות תמימות עד שהרופאים קבעו כי הדימום בלתי נשלט והעבירו אותה לחדר הניתוח — שם קיבלה עוד מנת דם.

 

ב־23:30, נטען בתביעה, החל בחדר הניתוח ניסיון נוסף לעצור את הדימום, אך ללא הצלחה. כשעה לאחר מכן, סמוך לשעה אחת אחר חצות, ערכו הרופאים ניתוח ובמהלכו כרתו את הרחם של האישה.

 

המומחים טוענים כי היה צריך לפתוח את בטנה של האישה כבר ב־10 בלילה, וכי אילו היו נוהגים כך לא היה צריך לכרות את הרחם.

 

מהרישומים עולה שהיא הגיעה לבית־החולים עם המוגלובין בגובה 10.6, שצנח בהמשך לערך של 3 בלבד. מדובר במצב המהווה סכנת מוות שכן ההמוגלובין 

נושא את החמצן לכל חלקי הגוף.

 

בתביעה נטען כי חצי שעה מרגע הופעת סימני השוק הראשונים הפך הדימום לחמור, וכבר אז היו צריכות להידלק נורות אזהרה. בעקבות המקרה הגישו סתוי ובעלה עופר תביעה נגד בית־החולים ובה נטען כי טיפול רשלני הוא שהוביל לכריתת הרחם ולסכנת החיים שאליה נקלעה, וכי באמצעות טיפול מקצועי ניתן היה למנוע את התוצאה הקשה. התביעה הוגשה באמצעות עוה"ד שמואל יקירביץ וד"ר אבי רובינשטיין.

 

בתביעה נאמר: "מיד לאחר הלידה פרץ דימום מסיבי שלא זכה להתייחסות ולטיפול הראוי. הצוות הרפואי לא זיהה את חומרת המצב בזמן ולא נקט את הפעולות הנדרשות. הצוות התעלם מבדיקות וממדדים שעמדו בפניו, לא נעשו בדיקות שהיו צריכות להיעשות, היה עיכוב רב בהזמנת מנות דם ובמתן מנות דם, עד שלבסוף האם הצעירה הייתה כפסע מהמוות ולא הייתה ברירה אלא לכרות את הרחם ולהותיר אותה ללא אפשרות להרות".

 

אתמול סיפרה סתוי ל"ידיעות אחרונות" בקול חנוק: "כל בוקר אני מודה לאלוהים שאני בחיים, אבל לצערי אינני יכולה להודות לרופאים שלא עשו את עבודתם כנדרש וסיכנו את חיי.

 

"אומנם הצלחתנו לפני שנה להביא ילדה נוספת לעולם באמצעות פונדקאית, לאחר מאמץ כלכלי גדול, אבל רגשית אני מאוד פגועה כי מנעו ממני את האפשרות הכל כך חשובה ללדת בעצמי". תגובת בית־החולים לניאדו: "נגיב על כתב התביעה בבית־המשפט".




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שמרית אסף הילל
נירה ועופר סתוי. הרסו לי את החיים
צילום: שמרית אסף הילל
עו"ד אברהם רובינשטיין
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים