שתף קטע נבחר

הבאנו שלום על לחם: ביקור במאפייה

גם אתם בטירוף לפחמימות ממכרות מקמח לבן? ארז קומרובסקי מבקר במאפייה ארטיזנלית בצפון הארץ ומגלה שאחרי שבוע של התנזרות הכל הרבה יותר טעים

  

לאט לאט, בלי שנשים לב, נעלמו המצות, והשתלטו עלינו במהלך הפסח כל מיני יצורי כלאיים מוזרים שטעימים כמו הצרות של סבתא שלנו אבל זוכים לתואר המפוקפק כשר לפסח. אני לתומי חשבתי שכל הרעיון בפסח הוא לאכול מצות כזכר ליציאת מצריים.

 

שלא תחשבו לרגע שאני אוכל מצות - נהפוך הוא. אני אוכל מצות רק בליל הסדר ובבוקר שלמחרת בתוך המצבריי, אבל הצביעות הזאת של משהו שנראה כמו לחמנייה, נטעם כמו צמר גפן עם כימיקלים וכל תכליתו להעביר לנו את הפסח הזה כך שנלך עם ומרגיש בלי, מעצבנת אותי.

עמית ברנע (מימין) וארז קומרובסקי (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
עמית ברנע (מימין) וארז קומרובסקי(צילום: אביהו שפירא)
 

לפתע פתאום אין מצות בשום מקום, רק הלחמניות המזויפות. מה זה הפוקוס פוקוס הזה שמצות מתחפשות ללחם? איפה ההתכוונות? איפה המשמעות האמיתית של המצה? רמאות עצמית ותחמנות קולקטיבית זה מה שיש כאן.

 

לא הייתי מאמין שאני, אביר הלחם החמוץ של המצרים, אצא להגנתה של המצה ממדבר סיני, אבל הנה - אני קורא לחזור אחורנית לימים שבהם נסענו ליפו לקנות פיתות, כי בינינו חוץ מאשר המראה החיצוני אין דבר שמקשר בין לחמניה הגונה ואמיתית ללחמניה תחמנית כשרה לכאורה למהדרין.

 

אז חברים בואו נכין לחמניות אמיתיות ונפסיק לשקר לעצמנו כמו בני יענה חסרי תודעה וכבוד עצמי. לכו תאפו דברים אמיתיים.

 

לחמניות תרד, מאפיית שלום עלחם

המצרכים (ל-15-20 לחמניות):

1 ק"ג קמח לחם לבן

200 גרם שאור

700 גרם מים קרים

1-2 גרם שמרים יבשים

23 גרם מלח

30 גרם תרד מיובש

60 גרם שומשום שחור

 (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)

אופן ההכנה:

  1. משרים תרד ושומשום שחור ב-150 גרם מים קרים כשעה.
  2. מערבבים את הקמח והמים עד לקבלת בצק אחיד, ונותנים לו לנוח כשעה.
  3. לשים במיקסר את הבצק עם השאור והשמרים כ-9 דקות במהירות נמוכה.
  4. מוסיפים את המלח ולשים כ-3 דקות במהירות גבוהה תוך כדי הוספת 100-150 גרם מים קרים נוספים.
  5. מוסיפים לבצק את התרד והשומשום המושרים ולשים עד לקבלת בצק אחיד, רך ונוזלי.
  6. מניחים את הבצק בכלי משומן קלות ונותנים לו לנוח כשעה.
  7. עושים לבצק קיפול מעטפה ומכניסים למקרר ללילה.
  8. מוציאים את הבצק מהמקרר, חותכים ל-15-20 חתיכות שוות.
  9. מגלגלים כל חתיכה לכדור ומניחים על בד מקומח היטב לחצי שעה עד שעה.
  10. הופכים את כדורי הבצק ומסדרים בתבנית.
  11. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-240 מעלות לחצי שעה.
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
  12. הלחמניות מוכנות כשהן זהובות.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביהו שפירא
מתכון ללחמניות תרד ממכרות
צילום: אביהו שפירא
מומלצים