yed300250
הכי מטוקבקות
    חמץ
    24 שעות • 30.04.2016
    חמץ לכל
    אחרי שבוע של געגועים חוזרים לאכול לחם, בגטים, פיתות, רוגלך, עוגות שמרים ובורקסים. אז איפה תמצאו לחם לימון ובורקס טבעוני? איזו מאפייה מכינה חלת תאנים והאם שווה להרחיק עד מצפה רמון בשביל לחם קוקוס? שיר־לי גולן עושה סדר בפחמימות
    שיר־לי גולן

    אחרי שבעה ימים של מצות, פריכיות אורז ולחמניות שמזכירות יותר מהכל קניידלך שעברו אפייה, אך טבעי לחלום על לחם ומאפי בצק ריחניים. בעצם, תמיד טבעי לחלום על התענוג הצרוף הזה של פחמימות מלוחות או מתוקות, מועשרות בחמאה ומנוקדות בשוקולד או בשומשום, ממולאות בחלבה או בתרד, מועשרות בקרם וניל או בגבינה מלוחה. אבל למה לחלום כשאפשר לחוות? הנה כמה הצעות לשבירת הדודה הלגיטימית ביותר לנחמה בצקית:

     

    לחם לימון במאפיית תשבי

     

    במתחם יקב תשבי, בין זכרון־יעקב לבנימינה, פועלת מזה כשנה מאפיית בוטיק בה נעשה שימוש במחמצת שאור ללא חומרים תעשייתיים ובתנור המוסק בעץ טבעי. מה בתפריט? לחם לימון כבוש וזיתי קלמטה (28 שקל), לחם סילאן ואגוזים (22 שקל), לחם כוסמין ודבש (22 שקל) ובערב שבת חלות, עוגות שמרים ושלל מיני עוגיות.

     

     

    עוגת שמרים
    עוגת שמרים

     

     

    בורקס טבעוני ב־SEEDS

     

    המאפייה הטבעונית הזאת במרכז תל־אביב מציעה מגוון לחמים ומאפים וכן עוגות ועוגיות תוך שימוש יצירתי בתחליפים לחמאה, לשמנת ולביצים שנדמה שאין ולא ייתכן בורקס טוב בלעדיהם. מה בתפריט? לחם כוסמין (18 שקל), לחם אפרסמון (28 שקל), בורקס פטריות, בורקס קשיו (3 שקלים ליחידה ו־60 לקילו), קרואסון שקדים וקרואסון פסטו, עגבניות ובטטה (12 שקל ליחידה).

     

    בבקה שוקולד במאפיית לחמים

     

    לא במקרה השתרכו תורים ארוכים מחוץ למאפייה התל־אביבית הזאת ברחוב החשמונאים עד שהוחלט להרחיבה. כמעט מאתיים מוצרים מיוצרים כאן מדי יום, והם כולם מוקפדים וטעימים עד כאב. מה בתפריט? חלת בריוש (24 שקל), לחם כפרי צרפתי (19 שקל), פלוט חמנייה (10 שקלים), וכמובן מקלות גבינה (6 שקלים), ריבועי שטרוייזל (42 שקל), עוגיות פרמזן (42 שקל) ובבקה שוקולד (36 שקל). ל"לחמים" סניפים גם בשוק הכרמל, בשרונה מרקט ובניו־יורק.

     

     

    חלה ממאפיית לחמים
    חלה ממאפיית לחמים

     

     

    לחם דלעת בברד סטורי

     

    במאפייה שברחוב דיזינגוף בתל־אביב שמים דגש על לחם ומציעים לחמים מיוחדים שבאפייתם משתלבות שיטות קלאסיות ומודרניות. מה בתפריט? לחם חיטה דלעת ותירס (21 שקל), לחם סלק עם אגוזי מלך (21 שקל) ולחם דרום־אפריקאי מחיטה מלאה ובתוספת גרעיני דלעת, נבט חיטה, שומשום, שיבולת שועל וסילאן (26 שקל).

     

    שמרי פרא במאפיית לחם טנא

     

    ליד מטע הזיתים בקיבוץ גשר הזיו, במבנה שהיה פעם המקלחת הציבורית של הקיבוץ, נמצאת המאפייה הקטנה הזאת. אל תנור עצים גדול שבוער יומם וליל מוכנסים כל הזמן גושי בצק שעורבבו בשמרי פרא ויוצאים ממנו מפתים מאוד. מה בתפריט? לחם אורגני, לחם פולנטה, לחם שיפון וגם דניש שקדים (9 שקלים) וסקונס (למשל, שוקולד ואספרסו ב־9 שקלים).

     

    פלוט סלק בבית העמק

     

    מאפיית שאור שבקיבוץ בית העמק הוקמה במבנה שהיה מקלחת משותפת בקיבוץ, ולצידה בית קפה אינטימי שעל קירותיו תלויים צילומים היסטוריים מהימים הראשונים של הקיבוץ. מה בתפריט? לחמי מחמצת משיפון וחיטה מלאה, לחם זיתים וגם פלוט סלק וגזר (15 שקל), עוגה הונגרית (15 שקל) ועוגיות טבעוניות.

     

    קרואסון פיסטוק בתרשיחא

     

    מאפיית לחם בר בעיירה תרשיחא מפגישה יהודים וערבים, ישראלים ותיירים. מה בתפריט? קמפניה (לחם צרפתי כפרי ממחמצת שיפון וחמוציות ב־28 שקל), מאפה גבינת עזים (15 שקל) וכן לחם זיתים, לחם כוסמין, לחם סלק, קרואסון פיסטוק.

     

    לחם טבעוני במאפיית ג'ייקובס

     

    המאפייה, שלה סניפים ברמת־השרון ובקריית־אונו, מתמחה באפיית לחמים בריאים בעבודת יד, המבוססים על מחמצות שאור וקמחים מלאים. מה בתפריט? לחם דני מתקתק המכיל תערובת קמחים וזרעים (22.5 שקל), באגט צרפתי (10 שקל), לחם שיפון קל (19.5 שקל) ופלוט גבינה וזיתים (12 שקל). כן ניתן למצוא כאן לחמים טבעוניים ומאפים מלוחים ומתוקים.

     

    רוגלך במילוי בראוניז ברשת מתוקה

     

    אל המוסד הוותיק בתל־אביב, שלו שלושה סניפים, הזה שווה להגיע לטובת מיני מאפים מלוחים ומתוקים. מה בתפריט? לזלילה מיידית יתאימו מאפים הממולאים בבטטה, חציל ריקוטה, גבינות ושקדים (9 שקלים למאה גרם), רוגלך במילוי בראוניז (7.90 שקלים למאה גרם) וכמובן אצבע מתוקה האגדית (מאפה מבצק גבינות פריך במילוי ריבת פובידל, אגוזים, צימוקים וקינמון ב־11 שקל). ואם בפינוק לבית כולו עסקינן, לכו על מגש קישנושים הכולל טאפאס מבצק פריך במילויים מענגים דוגמת מוס גבינות עם חצילים, גואקמולי עם רימונים ורטטוי ירקות (21 יחידות ב־105 שקל) או על מגש טארטלטים אלגנטיים מבצק חמאה פריך בטעמי פיסטוק, שוקולד פאדג', קרם שקדים ועוד (21 יחידות ב־140 שקל).

     

    חלת תאנים במאפיית טוצ'קה

     

    מדובר בקונדיטוריית בוטיק ומאפייה חדשה יחסית הקרויה על שם סבתו של מקימה, שנהגה לאפות ולמלא את הבית בריחות חמים ונעימים. בסניפיה בפתח־תקווה, תל־אביב, רעננה וראשון־לציון נאפים מדי יום בעבודת יד לחמים טריים ונטולי שמרים ומשפרי אפייה וכן מגוון מאפים ועוגות. מה בתפריט? לחם עגבניות, לחם קסטן, באגט, פוקאצ'ה, חלת תאנים, לחם בצל, לחם תפוחי אדמה (במחירים שבין 16 ל־30 שקל), קראנצ'ים של שוקולד, פרג או ריקוטה (במחירים שבין 29 ל־32 שקל) וכן מקלות שקדים ועוגת שוקולד טבעונית.

     

    בריוש נוטלה בקיבוץ רעים

     

    בבוטיק האפייה דובשנית שנמצא בקיבוץ רעים רוקחת הקונדיטורית קרן בורובסקי־אורן לחמים ועוגיות, פוקאצ'ות ומאפים מלוחים. לצד התנור תמצאו חנות יד שנייה מיוחדת, לשופינג זול אך איכותי, היא מבטיחה. מה בתפריט? מגוון לחמים כפריים טבעוניים (20 שקל), פלוט מתוק עם פירות יבשים ואגוזים או מלוח עם גבינה ושום (16 שקל), בריוש עם נוטלה ואגוזים או עם קינמון ושקדים או עם קרם פטיסייר (22 שקל).

     

    בריוש צרפתי בנהריה

     

    לא רק את הידע המקצועי מצרפת הביאה איתה חגית שטרן כשהקימה את קפה בריוש בנהריה, אלא גם חלק ניכר מחומרי הגלם, בהם החמאה והשוקולד. מה בתפריט? קרואסון (שוקולד, שקדים, חמאה או גבינה, ב־12 שקל), בריוש (5 שקלים) , עוגות שיש (39 שקל) וכן לחמים, עוגות ועוגיות שונות.

     

    לחמניות גזר בחיפה

     

    מאפיית גל החיפאית הוקמה לפני כשנתיים על ידי האופה גל ידיד, איש נדל"ן שהחליט לממש אהבה ישנה. והיא מציעה לחמי מחמצת שאור על בסיס שיפון, כוסמין וחיטה מלאה. מה בתפריט? לחם זיתים ופרמזן, לחם עגבניות מיובשות ועשבי תיבול, לחם אגוזים, לחמניות גזר, לחמניות שוקולד ותפוז ולחם סלק, רוקפור ופרג.

     

    לחם קוקוס במצפה רמון

     

    מאפיית לשה במצפה־רמון צמחה מתוך חיבה אישית לאפיית לחם ביתית והפכה למקום של לימודי לחם, על הצד הטכני, הרוחני, ההיסטורי והיהודי של מאכל הבסיס המופלא הזה. מה בתפריט? לחם כוסמין עם קוקוס קלוי (22 שקל), חלת ירק (20 שקל), לחם שאור חיטה מלאה עם זיתים ומרווה (20 שקל), ממולשה (מאפה ממולא בחומוס, פול, ביצה ולימון כבוש ב־18 שקל) ופאי שוקולד טופי (42 שקל).

     

    לחם שחור של פעם במאפיית אנג'ל

     

    המוסד הירושלמי הוותיק הזה מייצר כבר שנים עשרות אלפי פיתות, לחמניות ולחמים מדי יום. כדי לספק את הביקוש המוגבר אחרי פסח, נפתחת המאפייה כשעה אחרי צאת החג לעבודה סביב השעון. זה לא בוטיק, כמובן, אבל זה טעים. מה בתפריט? לחמנייה קלועה (4-2 שקלים), מארז של עשר פיתות טריות (16-10 שקל), לחם שחור בטעם של פעם (5.07 שקלים), רוגלך ובורקס בטעמים שונים (5-3 שקלים למאה גרם).

     

     


    פרסום ראשון: 30.04.16 , 21:32
    yed660100