שתף קטע נבחר

רוכבי אופניים נקנסו על נסיעה במדרכה: "תדאגו גם לנו"

משטרת התנועה החלה לפעול בתל אביב נגד רוכבי אופניים על מדרכות, הזהירה וקנסה את חלקם. הרוכבים טוענים: "צריך לטפל בזה, אבל שידאגו גם לנו". פעילה למען הולכי הרגל מזכירה: "זה צעד קטן מדי. מקווה שהאכיפה תתרחב"

 

אכיפת איסור רכיבה באופניים על מדרכות יצאה לדרך: ארבע ניידות של משטרת התנועה הגיעו הבוקר (א') לכיכר רבין בתל אביב. חלק מהרוכבים קיבלו אזהרות ואחרים - נקנסו לאחר שהפרו את האיסור ורכבו על המדרכה.

 

עוד כתבות בנושא:

מחאת רוכבי ת"א: "לדרוס, להידרס או לחטוף דו"ח"

שברים לבת 76 בגלל אופניים חשמליים: "חשבתי שאני מתה"

 

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

יום ראשון לאכיפת איסור הרכיבה על מדרכות (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
יום ראשון לאכיפת איסור הרכיבה על מדרכות(צילום: מוטי קמחי)

בין העבירות שהגיעו השוטרים לאכוף: נסיעת רוכב אופניים ברמזור אדום, נסיעה נגד כיוון התנועה, שימוש בטלפון נייד בעת רכיבה וכן הפרעה להולכי רגל במעבר חצייה. בשלב הראשון יינתנו דו"חות במקומות שבהם יש תשתיות לרכיבה על שבילי אופניים אך למרות זאת הרוכבים נסעו על המדרכה, כמו ברחוב אבן גבירול. במקומות שבהם אין תשתיות לרכיבת אופניים, על השוטר להפעיל שיקול דעת כיצד לנהוג.

 

החוק שאוסר רכיבה על מדרכה לא נאכף עד כה. אך ריבוי האופניים על המדרכות, התאונות שבהם היו מעורבים רוכבים והולכי רגל - הביאו את המשטרה לפעול. בסמכותם לקנוס רוכב על מדרכה בסכום של 250 שקל.

 

 


רכיבה על מדרכה. עד כמה האכיפה תהיה אפקטיבית? (צילום מוטי קמחי) (צילום מוטי קמחי)
רכיבה על מדרכה. עד כמה האכיפה תהיה אפקטיבית?(צילום מוטי קמחי)
 

הפקחים שפעלו הבוקר באזור כיכר רבין נתנו דו"ח וקנס על סך 100 שקל לרוני, שרכב על אופניו במעבר חצייה ברמזור אדום. הוא טען כי האכיפה מיותרת וכי מדובר בבזבוז של כוח אדם: "יש פה חוק בכלל במדינה? אני נוסע בשדרות בן גוריון על שבילי אופניים, אבל כל הולכי הרגל עולים עליהם". עוד טען, כי "שבילי אופניים מסתיימים בסוף במדרכה, וכל 10 מטרים אני צריך לעצור ולרדת מהאופניים?"

 

רוכב נוסף שנתפס, אברהם, הגדיר זאת כ"ביזיון". קצין המשטרה עצר אותו לאחר שביצע שלוש עבירות תנועה בו זמנית - לאחר שעבר באדום ולא נסע בשביל אופניים. "עברתי במעבר חציה ומשום שלא ירדתי מהאופניים, כמו ילד קטן, לא ראיתי בכלל שיש אדום. זה לא הגיוני שעוצרים אותי על נסיעה באופניים. עכשיו 1 במאי אז דופקים". קצין המשטרה הסביר: "החוק הזה קיים כמה שנים", ובסופו של דבר נתן לו דו"ח על סך 100 שקלים בלבד.

 

ערן גולן, רוכב אופניים נוסף, טען שחלוקת הדו"חות לרוכבים נעשית במטרה "לתת מענה לכל מיני תושבים שמתלוננים. צריך לטפל בזה, אבל האכיפה היא חד צדדית. צריך לדאוג גם לרוכבי האופניים". הוא הביע נכונות "להתחיל לרדת לכביש במקום לנסוע על מדרכה, ולקחת את הסיכון בנסיעה בכביש, בגלל הקנסות".

  

רוכב אופניים אחר עוכב, אך השוטר הסתפק באזהרה ללא קנס משום שבעברו לא נזקפו לחובתו עבירות.

 

רוכב אופניים שלא מחזיק בתעודה מזהה, יכול להיות מזוהה על ידי המערכת המשטרתית בעזרת מספר תעודת זהות. אם יסרב למסור אותו או להזדהות בפני השוטרים, בסמכותם לעכב אותו ולהובילו לתחנת המשטרה.

 

חגית אורין, פעילה למען הולכי הרגל, אמרה: "אני חושבת שצריך להוריד את כל רוכבי האופניים החשמליים מהמדרכות ולאכוף רכיבה של אופניים רגילים שמסכנת חיים. האכיפה היום היא חשובה, אבל הצעד קטן מדי. כל מי שהוא לא הורה שמרכיב ילד על אופניים חשמליים צריך לרדת מהמדרכה. אני מחכה שהמשטרה תגיע גם לרחובות אחרים לאכוף שם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
תל אביב: האכיפה החלה
צילום: מוטי קמחי
מומלצים