שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    מלונות תל אביב שוברים שיאים של עצמם: סלט ב-75 שקל, טוסט ב-85 שקל
    המחירים בתפריטי המלונות בתל אביב מגיעים לשיאים חדשים. יצאנו לחרוש את הלובי של בתי המלון בקו החוף של העיר הלבנה וחזרנו לבנים בעצמנו: איפה יגבו מכם 50 שקל על בקבוק מים, 61 על כמה פלחי אבטיח וטוסט גבינה בכמעט 100 שקל? המחירים המופקעים לפניכם

    לא ברור מה יש במים המינרלים של מעיינות "אוויאן" שמוצדק לגבות עבורם 50 שקלים, אבל זה בדיוק המחיר שתשלמו עבור 0.75 ליטר מהמים האלה בלובי של מלון אינטרקונטיננטל בתל אביב. את הבקבוק תוכלו לרכוש אם רק יישאר לכם קצת כסף, לאחר שתזמינו בלובי המלון יין ישראלי מיקב יתיר ששמו "יער יתיר", כאשר מחיר הבקבוק עומד על 685 שקלים בלי למצמץ.

    בתמונה: 75 שקל (צילום: index open) (צילום: index open)
    בתמונה: 75 שקל(צילום: index open)

    עובדה ידועה היא שלא זול לשתות ולאכול בלובי של בתי המלון. בימים האחרונים חרשנו את המלונות הצופים לים בתל אביב, ביקרנו בלובי, גם הזמנו קפה ומאפה ובדקנו את התפריטים שהם מציעים לאורחים.

    685 שקלים חדשים בלובי בית המלון (צילום: איל קרן) (צילום: איל קרן)
    685 שקלים חדשים בלובי בית המלון(צילום: איל קרן)

    חלק מהמלונות, כך גילינו, גובים מחירים סבירים עבור מה שהם מגישים לאורחים ובכמה תפריטים המחירים גרמו לנו כמעט להתקף לב. נכון. אף אחד לא מכריח את האורחים להזמין יין ב-685 שקלים וגם לא סלט יווני ב-85 שקלים. אבל מי שמתמחר את המוצרים האלה כנראה תלוש לגמרי מהמציאות או שהוא יודע מה שגם אנחנו יודעים: תמיד יש את אלה שישלמו ואחר כך ירוצו לספר לחבר'ה או להעלות תמונות לרשתות החברתיות.

     

    אז מה גילינו?

    המוצר הזול ביותר בלובי של בתי המלון הוא הקפה. גם האספרסו וגם הקפוצ'ינו. אמנם יש פערים בין בתי המלון השונים, אבל באופן כללי לא חייבים לקחת משכנתא כדי לשתות קפה. כך, בלאונרדו ארט, קראון פלאזה, פארק פלזאה אורכידיאה, הרודס ומלון דן ביקשו מאתנו 12 שקלים עבור קפה אספרסו. ברויאל ביץ' ביקשו 14 שקלים, בשרתון תל אביב, רנסנס, וקרלטון ביקשו 15 שקלים ובהילטון, כמו בהילטון, עבור אותו אספרסו ביקשו 19 שקלים.

    טוסט. 85 שקל?! (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
    טוסט. 85 שקל?!(צילום: shutterstock)

    בקבוק הבירה הפופולרי בבתי המלון הוא מכבי. המחיר שלו נע בין 18 שקלים במלונות לאונרדו ארט ואורכידיאה עולה ל-21 שקלים במלון רנסנס, 24 שקלים בהרודס והילטון ומטפס ל-30 שקלים במלון קרלטון ואינטרקונטיננטל.

     

    כמה לדעתכם צריך לעלות בקבוק 0.75 ליטר של מי סן פלגרינו שיש להם, כך נראה, סגולות בריאותיות מיוחדת ביותר? בדן תל אביב מבקשים עבורו 23 שקלים, במלון רנסנס מבקשים 25 שקלים, בהילטון מבקשים 28 שקלים, בקראון פלאזה ורויאל ביץ' 30 שקלים ובאינטרקונטיננטל תשלמו עבור אותו בקבוק 38 שקלים. אגב, אינטרקונטיננטל מבקש עבור 0.75 ליטר של מי אוויאן, כאמור, 50 שקלים.

    כמה?! (צילום: אלדד שאו) (צילום: אלדד שאו)
    כמה?!(צילום: אלדד שאו)

    הסלט המבוקש בבתי המלון הוא סלט יווני. לא ברור למה מקבץ עגבניות, גבינה יוונית, זיתים שחורים ועוד קצת תוספות הפכו למוצר כה פופולרי. אבל המחיר: במלון שרתון הוא 63 שקלים, במלון רנסנס 60 שקלים, בלאונרדו ארט 56 שקלים ובקראון פלאזה 58 שקלים. פארק פלאזה אורכידאה יבקשו עבור סלט יווני 37 שקלים בלבד, אבל מלון הילטון בתל אביב מאזן אותו ומבקש 78 שקלים. מלון אינטרקונטיננטל, אגב, מכנה את הסלט הזה סלט ירקות יפואי. אותם פריטים של עגבניות, בצל, זיתים, מלפפונים ורוטב לימון ושמן זית ומחיר של 75 שקלים.

     

    הכריך המבוקש בבתי המלון הוא טוסט גבינה לצורותיו השונות. הוא עולה 57 שקלים במלון שרתון בתל אביב, 42 שקלים בהרודס תל אביב, 48 שקלים במלון רנסנס, 53 שקלים בלאונרדו ארט, 55 שקלים בקראון פלאזה, 35 שקלים באורכידאה, 43 שקלים בדן תל אביב. במלון קרלטון יש במקום כריך גבינה כחולה שעולה 71 שקלים והילטון לא מאכזב: 85 שקלים עבור טוסט גבינה. וכדי שלא יישאר לכם טעם מלוח בפה בהילטון גם מציעים לכם מנת אבטיח במחיר של 61 שקלים, סופלה שוקולד עם כדור גלידת וניל ב-61 שקלים ופלטת פירות העונה ב-66 שקלים.

     

    כמו שאמרנו, ככל הנראה, פראיירים לא מתים, הם משלמים על מזון ומשקאות בלובי של בתי המלון בתל אביב.

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: index open
    יותר יקר מיווני
    צילום: index open
    צילום: shutterstock
    טוסט לכל המרבה במחיר
    צילום: shutterstock
    מומלצים