צ'יפס ירקות שורש אפוי בתנור

צ'יפס פריך וצבעוני בגרסה בריאה ודיאטטית יותר, שאפשר לקחת לפיקניק או לנשנש ב"על האש" המסורתי של יום עצמאות

  (צילום: נטע-חן ליבנה)

צ'יפס ירקות שורש תעשייתי עולה לא מעט, הוא מטוגן ולא כל כך בריא. אפשר להכין את אותו הצ'יפס בדיוק, בגרסה אפויה ובריאה יותר שהולכת מצוין עם פסטו עשבי תיבול.

 

המרכיבים

5 מנות

 

  • 1/2 בטטה סגולה
  • 1/2 שורש יוקה
  • 1 בטטה בינונית
  • 1 ראש לפת
  • 1 סלק בינוני
  • תרסיס שמן
  • מלח לפי הטעם

 

ההכנה

  1. קולפים את ירקות השורש ופורסים לפרוסות דקיקות עם מנדולינה.
  2. מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות), ומרפדית את התבנית בנייר אפייה.
  3. מניחים את פרוסות הסלק על נייר סופג ומייבשים היטב.
  4. מניחים את פרוסות הירקות בשכבה אחת על גבי המגש, ומרססים בתרסיס שמן.
  5. אופים בתנור כרבע שעה עד שהירקות מזהיבים. ממילחים מעט ומגישים חם.

 

  • נטע-חן ליבנה היא דיאטנית קלינית ומאמנת כושר אישית. מתמחה בירידה במשקל ושינוי אורח חיים  

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד