צ'יפס ירקות שורש תעשייתי עולה לא מעט, הוא מטוגן ולא כל כך בריא. אפשר להכין את אותו הצ'יפס בדיוק, בגרסה אפויה ובריאה יותר שהולכת מצוין עם פסטו עשבי תיבול.
המרכיבים
5 מנות
- 1/2 בטטה סגולה
- 1/2 שורש יוקה
- 1 בטטה בינונית
- 1 ראש לפת
- 1 סלק בינוני
- תרסיס שמן
- מלח לפי הטעם
ההכנה
- קולפים את ירקות השורש ופורסים לפרוסות דקיקות עם מנדולינה.
- מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות), ומרפדית את התבנית בנייר אפייה.
- מניחים את פרוסות הסלק על נייר סופג ומייבשים היטב.
- מניחים את פרוסות הירקות בשכבה אחת על גבי המגש, ומרססים בתרסיס שמן.
- אופים בתנור כרבע שעה עד שהירקות מזהיבים. ממילחים מעט ומגישים חם.
- נטע-חן ליבנה
היא דיאטנית קלינית ומאמנת כושר אישית. מתמחה בירידה במשקל ושינוי אורח חיים