שתף קטע נבחר

לא רק ביום העצמאות: השילוב הבריא בין בירה לבשר

מפחיתה בכ-20% את הסיכויים לתמותה ותחלואה ממחלות לב, מעלה את הכולסטרול הטוב ובכוס בירה יש פחות קלוריות מיין או משקה קל. למה עוד כדאי לשתות בירה יחד עם הבשר ביום העצמאות - ואיך תבחרו את השילוב הנכון?

בשיתוף IBBL

 

בירה ובשר, הוא ללא ספק השילוב המושלם ליום העצמאות. אחרי שהתנזרנו מבירה בימי הפסח, בקבוק בירה צונן וסטייק עסיסי שזה עתה ירד מן הגריל, פשוט חלום. הבירה, מלבד היותה מהנה לשתייה, נותנת לנו המון כלים קולינריים נוספים.

 

הבירה מנקה ומרעננת לנו את החך בין ביס לביס. הבועות של הבירה מרימות את שומן הבשר שיושב לנו על הלשון ונותנות לנו ליהנות מכל ביס מחדש. בחירה נכונה של הבירה לליווי הבשר תדגיש היטב את טעמי הבשר הצלוי ולעיתים אף תוסיף לו תיבול מהנה בפה.

 

לכל נתח יש את הבירות שמתאימות לו, אם הוא יותר שומני נחפש בירות עם מתיקות עדינה שישתלבו עם מתיקות הנתח או לחלופין נחפש בירה יבשה עם מרירות חדה אשר תחתוך את טעמי הבשר ותרענן לנו את החך.

 

קיראו עוד

כדאי לשתות בירה לפני אימון? 5 סיבות

10 סיבות בריאות לשתות בירה ביום העצמאות

הקשר המפתיע בין בירה לאורח חיים בריא

 

להתאים את הבירה לבשר. שילוב בריא (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
להתאים את הבירה לבשר. שילוב בריא(צילום: ירון ברנר)

 

איך להתאים בין הבירה לבשר המתאים

העיקרון המרכזי בחיבור בירה לבשר (כמו גם ליתר המאכלים), הוא שכאשר יש לנו נתח עוצמתי בטעמיו, כדוגמת כבש או נתחים שומניים אנחנו צריכים בירה דומיננטית (אייל בלגי או לאגרים עם הרבה כשות) וכאשר מנת הבשר היא עדינה יותר (עוף/דגים) נתאים לה בירות עדינות יותר (בירות חיטה/לאגרים בהירים).

 

אבל תתפלאו הבירה והבשר הולכים יחד "יד ביד" לא רק בגלל הטעם אלא גם בגלל הבריאות. צריכה מתונה של בירה יכולה להפחית בכ-20% את הסיכויים לתמותה ותחלואה ממחלות לב זאת בהשוואה להימנעות משתייה.

 

הבירה כמשקה אלכוהולי מעלה את רמות הכולסטרול הטוב (HDL) שמגן על כלי דם ולב מפני טרשת עורקים ומפחיתה את קרישתיות הדם שעלולה לגרום להתקפי לב ולאירועים מוחיים. כמו כן היא מסייעת לעלייה בפעילות נוגדי החמצון בדם שמונעים את חמצון הכולסטרול הרע (LDL) ומפחיתה את דלקתיות כלי הדם.

 

ומעבר לכך הבשורות הטובות הן כי במנה של בירה, כלומר בקבוק או פחית, יש מעט פחות קלוריות מהכמות המצויה בכוס יין או בפחית של משקה קל.

 

כמו כן, מחקר אשר נערך בפורטוגל באוניברסיטת פורטו בדק ומצא כי השרייה של הבשר לפני הצלייה במרינדה של בירה תקטין משמעותית את היווצרות החומרים המזיקים הנוצרים בדרך כלל בבשר בזמן צלייה באש חשופה.

 

השריית בשר בבירה - זה בריא

ידוע כי תהליך הצלייה של בשר באמצעות גריל פחמים עלול לייצר חומרים מזיקים הקרויים הידרוקרבונים ארומטיים, או בקיצור PAHS, אשר קשורים לעלייה בסיכון לסוגי סרטן שונים דוגמת סרטן המעי הגס.

 

אלו נגרמים על ידי מגע בין השומן אשר מטפטף לגחלים ועשן הפחמים כתוצאה מכך. זמן צלייה קצר יותר, בשר רזה ופחות מגע ישיר בין הפחמים יקטין את היווצרות חומרים אלו.

 

לפי המחקר אשר פורסם בירחון לחקלאות וכימיה של המזון (the Journal of Agricultural and Food Chemistry) השרייה קודמת של הבשר במשרה של בירה (בעיקר בירה כהה דוגמת טובורג או גינס) מקטינה את היווצרות חומרים אלו בזמן הצלייה.

 

במחקר נבדקו נתחי בשר אשר הושרו 4 שעות בסוגי בירה שונים שנקנו במרכול ונצלו עד הדרגה הגבוהה ביותר (WELL DONE) זאת כדי להגיע לרמת הסיכון הגבוהה ביותר.

 

מהממצאים עלה כי כמות החומרים המזיקים אשר נמצאו בנתחי הבשר שהושרו בבירה לפני כן הייתה קטנה יותר באופן משמעותי מאשר בבשר שלא הושרה בבירה כלל.

 

החוקרים משערים כי השפעה מגנה זו קשורה לנוכחות נוגדי חמצון חזקים המצויים בבירה ומקורם מלתת הדגן והכשות אשר משמשים ביצור הבירה.

 

חשוב לזכור כי בירה יש לשתות בצריכה מתונה קרי, עד 2 מנות (מנה=330 מ"ל) ביום לגברים ועד מנה אחת ביום לנשים. 

 

לימור בן חיים היא דיאטנית קלינית ויועצת תזונה ל- IBBL "קרלסברג ישראל".

טיפים קולינריים באדיבות אלעד חורש, מנהל תחום קולינריה ב- IBBL "קרלסברג ישראל".





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
בירה ובשר. השילוב המנצח
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מומלצים