שתף קטע נבחר

הרובוט הזעיר שיכול לנוח על התקרה

בעשור האחרון פיתחו בהרווארד את RoboBee - רחפן מתוכנת, שגודלו לא עולה על גודלו של מטבע קטן

חוקרים חשפו לאחרונה רובוט מעופף חדש שפיתחו, שגודלו כגודל חרק, שיכול להתמקם בין היתר על תקרות וגם להמריא מהן. הרובוטים המדוברים משתמשים בטכניקה של דביקות אלקטרוסטטית - תהליך דומה לאופן שבו בלונים מייצרים חשמל סטטי ויכולים להיצמד לקירות.

 

 

הפרטים המלאים על הפיתוח החדש פורסמו בכתב העת Science, והמחקר למעשה תורם לפרויקט בן עשור של הרווארד שנקרא RoboBee – "דבורובוט", בתרגום חופשי. הרובוטים במחקר זה הם רחפנים מתוכנתים, כאשר גודלו של כל אחד לא עולה על גודלו של מטבע קטן.

 

ד"ר מירקו קובאץ', מנהל מעבדת הרובוטיקה האווירית באימפריאל קולג' בלונדון, שלא היה מעורב במחקר הספציפי הזה, אמר בראיון לרשת BBC כי בימים אלה נערכים ניסויים עם רובוטים דומים כדי לנסות ולנצלם בטיפול באסונות או ניטור סביבתי, למשל. ד"ר קובאץ', שמפתח רובוטים בעצמו במעבדה שלו, הסביר כי ניתן לשלוח כמויות גדולות של רובוטים כאלו, שיכולים להיות זולים יחסית, והם יכולים להתריע ראשונים על מצבים מסוכנים כמו שריפות חורש או אסונות טבע. אפשר לדמיין את זה כמו מעין נחיל רובוטים קטנטנים שנשלחים למשימה.

 

 (צילום מסך ) (צילום מסך )
(צילום מסך )

 

החוקר הראשי בפרויקט, מוריץ גראולה מ-MIT, סיפר לכלי תקשורת כי "למיקרורובוטים מעופפים נגמרת האנרגיה מהר מאוד". הוא טוען כי המנוחה של הרובוטים על קירות או תקרות, למשל, יכולה להוות פתרון לסוגיה הזו. לשם כך חיברו המדענים מעין מתקן נחיתה קטן לרובוט, ובו מטען אלקטרוסטטי, שאפשר להדליק ולכבות. אחד ממדעני פרויקט "דבורובוט" הסביר שאפשר להשיג השפעה דומה "אם משפשפים בלון על השיער ואז הוא נדבק לקיר".

 

הפעולות והיכולות של רובוט כזה יכולות להיות רבות ומגוונות - והוא יכול להישלח כאמור לאזורים פחות נגישים או מסוכנים לבני אדם ולפעול בזירה או לשלוח תמונות ומידע מהשטח. המדענים הסבירו במחקרם כי מכשירים זעירים כאלו גם יכולים לחולל מהפכה של ממש בעולם התעשייתי ואף בעולם הרפואה, למשל במיקרו-כירורגיה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים