שתף קטע נבחר

צילום: חיים הורנשטיין "ידיעות אחרונות"

מרידור נגד נתניהו: "גם אני מצאתי עצמי בחוץ, זו שיטה"

השר לשעבר התייחס לעזיבתו של משה יעלון את משרד הביטחון ותקף את נתניהו: "גם אני מצאתי את עצמי מחוץ לתפקיד כשהייתי שר האוצר בממשלתו", אמר מרידור. בתגובה לדברי יעלון כי גורמים קיצוניים משתלטים על הליכוד אמר: "חבל שמי שניסה לעצור זאת מצא את עצמו בחוץ ואחרים מתחזקים"

 

סערת ההתפטרות של יעלון: השר לשעבר דן מרידור תוקף הבוקר (א') במשדר מיוחד באולפן ynet את התנהלות ראש הממשלה בנימין נתניהו מול שר הביטחון המתפטר. "נזכרתי שבערך שנה אחרי שמוניתי לשר האוצר בממשלת נתניהו הראשונה, גם אני מצאתי את עצמי מחוץ לתפקיד. כנראה שזו שיטה ורצף של התנהגות", אמר מרידור כשהוא מכוון את דבריו לנתניהו.

 

מרידור התייחס לדברים של יעלון בהצהרת ההתפטרות שנשא בקריה ביום שישי על השתלטות גורמים קיצוניים בליכוד. "אתה רואה בעיקר מי לא עושה דבר בהנהגה כדי לעצור ולכוון. זה תהליך חמור שצריך לעצור. חבל שמי שניסה לעצור אותו, מצא את עצמו בחוץ ואלה שעושים אחרת מתחזקים".

השר לשעבר מרידור (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
השר לשעבר מרידור(צילום: עידו ארז)

הכותרת למחרת התפטרות מרידור מממשלת נתניהו הראשונה, 18 ביוני 1997 ()
הכותרת למחרת התפטרות מרידור מממשלת נתניהו הראשונה, 18 ביוני 1997

עוד אמר מרידור בהתייחסו להתפטרות יעלון כי "הוא היה מוכן להסתכל למציאות בעיניים, לא לאטום אוזניים ועיניים, להבין את התופעות האלה, הוא ניסה לעצור, להוביל, לא להיות מובל על ידי סקרים וקואליציות".

 

ח"כ אורן חזן (הליכוד) אמר במשדר בהתייחסו להתפטרות יעלון כי "אני לא חוגג את לכתו, צר לי על האיש. היו כותרות שזה יפרק את הליכוד, אבל אני חושב שזה לא יפרק את המפלגה מכיוון שהליכוד היא מפלגה חזקה ואיתנה עם שורשים. רבים וטובים הלכו מהמפלגה".

 

חזן אמר עוד בנוגע לשר הביטחון המתפטר כי "לקרוא לקצינים בכירים לבקר את הדרג המדיני ולבנות מדיניות משל עצמו זה לא פחות מהפיכה צבאית. קראתי להחליף אותו פעם אחר פעם אחרי שהוא סטה מדרך הליכוד, הוביל להקפאה מסוכנת והחזיר גופות מחבלים בניגוד לעמדת ראש הממשלה. אנחנו בכנסת מחוקקים חוקים, והוא מוציא לפועל את ההחלטות שלנו".

"זה לא יפרק את הליכוד". ח"כ חזן (צילום: אלכס קולומויסקי ) (צילום: אלכס קולומויסקי )
"זה לא יפרק את הליכוד". ח"כ חזן(צילום: אלכס קולומויסקי )

יו"ר הרשימה המשותפת, ח"כ איימן עודה, אמר במשדר כי הוא לא מצטער שהמחנה הציוני לא נכנס לממשלה – דבר שיכול היה לסלול את הפיכתו ליו"ר האופוזיציה. לדבריו, "זו ממשלה כל כך גזענית וימנית שלא היה כדוגמתה עשרות שנים, והייתי מצטער לו מפלגת העבודה היו מצטרפים לממשלה. מה שמעניין אותי זה לבודד את ממשלת השנאה הזאת, ממשלה שמסיתה ביתר שאת נגד האוכלוסייה הערבית".

 

בנוגע לשר הביטחון המיועד ליברמן אמר ח"כ עודה כי "במקום מסוים עברנו את שרון, ואת רחבעם זאבי, ואת רפול ואחרים, וגם נעבור את ליברמן. אין ספק שיש פה העמקה של השנאה והשיסוי. אם אנשים כמו אהוד ברק, שאין לי מילה אחת כלפיו במיוחד לנוכח הקדנציה שלו עם אירועי אוקטובר 2000, אם הוא מדבר על סימנים פשיסטיים אז מה אני אגיד. אין ספק שהמצב מחפיר וצריך להדאיג כל בן אדם שפוי, יהודי כערבי".

 

ח"כ מרגלית: "דורש פריימריז עד סוף 2016"

ח"כ אראל מרגלית (המחנה הציוני) אמר בנוגע להתפטרות יעלון כי "נתניהו עשה 'זובור' לשר ביטחון. נתניהו שולח את הדור הצעיר להוציא דרכונים זרים. הוא מתנהל באופן כל כך ציני ובעייתי. נתניהו הראה שהוא לא פרטנר, הוא תעודת עניות ליחס בין המנהיגות לעם".

 

בנוגע למהומה במפלגתו, שפרצה על רקע המשא ומתן של ח"כ יצחק הרצוג לכניסה לממשלת נתניהו, אמר מרגלית כי "אני חושב שצריך להחזיר את האופוזיציה בחזרה ולהציב אלטרנטיבה. מה שקרה בשבועות האחרונים היה קטסטרופה, אנחנו רוצים להתחיל את האופוזיציה מחדש. אנשים לא רק מיואשים, הם מרוגזים. מנענו בשבועות האחרונים את הזחילה של מפלגת העבודה לתוך כיס הקנגורו של נתניהו שהיה לוקח אותנו למקומות אחרים".

 

מרגלית אמר עוד בהקשר זה כי "צריך להציב אלטרנטיבה בצורה אמיתית. המריבות הפנימיות שלנו כבר לא מעניינות אף אחד, אנחנו כרגע צריכים לאחד כוחות. מפלגת העבודה זה לא המפלגה של ליברמן, יש לנו הליך דמוקרטי. אני דורש פריימריז עד סוף שנת 2016. אני מציע שיהיה לנו פריימריז כדי שהמפלגה תעמוד מחדש על הרגליים, שנצרף כוחות חדשים, כוחות ביטחוניים, גם מהימין שרואים את השבר הגדול".

ח"כ מרגלית (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
ח"כ מרגלית(צילום: ירון ברנר)

 

ח"כ עפר שלח (יש עתיד) הצטרף לביקורת החריפה על כניסת ליברמן לממשלת נתניהו. לדבריו, "יש מתקפה על עצם יכולתם של מפקדי צה"ל לפקד, שנמשכת כבר כמה חודשים, וליברמן היה מסממניה. אני מזכיר לכם שהוא ישב על הספסל והסתכל על שופטיו של אלאור עזריה (החייל היורה מחברון) בבית הדין הצבאי, והמסר כאן לא של ליברמן אלא המסר של נתניהו שמחליף שר ביטחון. שעה אחת הוא דן עם מפלגת העבודה ואחרי כמה שעות מושיב בכיסא שר הביטחון איש שאמר שיפציץ את סכר אסואן. זו זילות של פוליטיקה ברמה שלא ראינו".

 

שלח ציין בנוגע להתקרבות אפשרית של השר המתפטר יעלון למפלגתו כי "כל הדבר הזה הוא ביצה שלא נולדה. יעלון הוא איש טוב, לי הייתה ביקורת קשה על יעלון ונתניהו בנוגע ל'צוק איתן' ואמרתי אותה בקול הכי חריף במערכת הפוליטית. זה לא משנה את העובדה שיעלון אדם טוב וערכי ועמד בשבועות האחרונים כפי שהיה צריך לעשות, והגן על המערכה שבראשה הוא עומד - ובין השאר על זה הוא הולך הביתה".

 

פעיל הליכוד מוטי אוחנה מתח ביקורת במשדר על מנהיג מפלגתו: "נושא הביטחון תמיד היה אצלנו בליכוד קו אדום. כולם ידעו בליכוד שבביטחון לא מתעסקים ולא מבקשים ג'ובים. נתניהו בשבוע האחרון הפקיר את הביטחון בידיים של אדם שלא יכול למלא את התפקיד הזה. אנחנו בליכוד לא בשביל להיות בשלטון, אנחנו בליכוד בשביל הערכים שמנחם בגין הנחיל לנו כדי לשמור את המדינה".

 

עו"ד יורם ראב"ד, לשעבר יועצו של ראש הממשלה המנוח אריאל שרון, התייחס במשדר לדיבורים בנוגע להקמת מפלגת ימין-מרכז חדשה. "אני לא רואה כרגע מנהיג שמסוגל להרים מפלגה כזאת", אמר ראב"ד. "אף אחד לא מסוגל להרים מפלגה לצורכי הנהגה, מפלגה נוסח כחלון. הליכוד, העבודה ויש עתיד הם השחקנים המרכזיים והם אלה שיובילו את הבחירות הבאות".

 

היום ייפרד יעלון ממערכת הביטחון בכמה טקסים ומסדרים שייערכו בקריה, אך בניגוד לחילופי התפקיד הקודמים בלשכה, הפעם הטקס לא יכלול את השר המחליף. התפטרות יעלון תיכנס לתוקף בערב מיד עם צאתו מהקריה. ב-9:00 בבוקר יתקיים אירוע פרידה מהנהלת משרד הביטחון, וב-16:30 יתקיים מסדר פרידה בפורום מטכ"ל. אמש נועד יעלון

עם יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין לבקשתו של יעלון וחתם על מכתב התפטרותו הרשמית מהכנסת.

 

אף שהסתמן שיעלון, שהתפטר שלשום (יום ו') מהתפקיד, לא יחפוף את מחליפו, אביגדור ליברמן, בסביבתו אמרו שאם ליברמן יבקש זאת - הוא יסכים לערוך עמו פגישה מקצועית בימים הקרובים.

 

הבוקר הביא "ידיעות אחרונות" דברים שאמר יעלון לאתר "ליכודניק" ביום שלישי בלילה, טרם התפטר. "כאשר החלה פרשת החייל היורה מחברון, נתניהו הסכים איתי שצריך לתת לפרקליטות הצבאית לבדוק ולטפל", סיפר. "ואז, כשהוא ראה את האווירה הציבורית, הוא שינה את דעתו. אני כשר ממונה הייתי חייב לגבות את הרמטכ"ל, אבל הרגשתי שנתניהו נטש אותו". כשנשאל מדוע מיהר לכנות את החייל היורה "חייל שסרח", השיב יעלון: "הוא פשוט לקח את החוק לידיו. הוא ירה ללא הצדקה".

 

לא רק עם ראש הממשלה, גם עם ליברמן ובנט נאלץ יעלון להתעמת בפרשת החייל היורה. "הם ניהלו על גבי מסע השמצות לאורך כל התקופה", הוא מאשים. "ליברמן היה מעורב גם באופן אישי וגם באופן עקיף, כששרון גל, שהוא איש של ליברמן, הפך להיות יחצ"ן של המשפחה. הרגשתי שנתניהו נטש את הרמטכ"ל ואותי כשגל חיבר אותו לשיחה עם המשפחה. יש לי עקרונות. לא הכול פוליטיקה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים