שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות

    שבועות בלי חלב: גבינות טבעוניות

    חג השבועות הוא חגיגה של גבינות, אבל יש כאלה שאינם צורכים מוצרים מן החי - הן מבחינה אידיאולוגית והן מבחינה בריאותית. אז מה עושים? מכינים גבינות טבעוניות טעימות לא פחות

    חג השבועות שינה כיוון: מחג חקלאי ומקראי (חג הקציר והביכורים, שכחתם?) לחג תעשיות החלב. פתאום כולם, כבר בתחילת חודש יוני, אוכלים עוגות גבינה כאילו אין לאף אחד רגישות ללקטוז, ותעשיות החלב והמשווקים גוזרים קופון שמן בקופות. לאן נעלמו הטנא עם הפירות, הירקות ואלומות החיטה?

    גבינה טבעונית: פשוטה להכנה הרבה יותר מגבינה אמיתית (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    גבינה טבעונית: פשוטה להכנה הרבה יותר מגבינה אמיתית(צילום: ירון ברנר)

    אבל אם בכל זאת אתם לא רוצים להישאר מחוץ למסיבה, אפשר להכין לבד "גבינות" טבעונות מעולות בבית, ומסתבר שזה גם מאוד קל.

    צלם: ירון ברנר

    צלם: ירון ברנר

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

    המרכיב העיקרי ל"גבינות" הוא שלל אגוזים שמהווים מקור נפלא לחומצות שומן איכותיות (שעוזרות לנו להרזות), לסידן, לחלבון ולוויטמינים כמו A ו-B. מומלץ להשתמש באגוזי קשיו מושרים במים, כדי ליצור טקסטורה רכה וחמאתית, אבל אפשר להכין את הגבינות מאגוזים אחרים כמו אגוזי מלך או שקדים קלופים.

    שבועות מזווית אחרת (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    שבועות מזווית אחרת(צילום: ירון ברנר)
     

    הכי כיף למרוח את הגבינה הזו על לחם טרי בבוקר ואפשר להשתמש בה כבסיס לעוגות או פשטידות.

    זיו והגבינות הטבעוניות (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    זיו והגבינות הטבעוניות(צילום: ירון ברנר)
     

    זיו סנדלר פטיסרי טבעוני מבעלי "SEEDS" בתל- אביב מלמד איך להכין שני סוגים של "גבינות":

     

    גבינת קשיו טפיוקה

    המרכיבים:

    100 גר' קשיו

    1 כוס (200 גר') מים

    3 כפות (30 גר') עמילן טפיוקה

    מלח ולימון לפי הטעם

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     

    אופן ההכנה:

    1. משרים את הקשיו לילה לפני במים, ומסננים.
    2. מערבבים מים ועמילן טפיוקה בסיר, מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב.

       (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
      (צילום: ירון ברנר)

    3. מכניסים את הקשיו והמים הרותחים לבלנדר, טוחנים היטב.
       (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
      (צילום: ירון ברנר)
    4. מתבלים, מעבירים לקירור.

     

    גבינת פטה שקדים אפויה ומתובלת

    המרכיבים:

    1/2 1 כוסות (150 גר') שקדים טחונים

    50 גר' קשיו לאחר השרייה של לילה במים, מסונן

    2 שיני שום כתושות

    מלח גס, לפי הטעם

    פלפל שחור גרוס, לפי הטעם

    1/2 כוס מים (לעזור בטחינה)

     

    אופן ההכנה:

    1. טוחנים היטב בבלנדר את הקשיו והשקדים. אם התערובת יבשה ואינה נטחנת, מוסיפים מים.
    2. מעבירים לבד חיתול/ גבינה וסוחטים היטב כך שיצאו כל המים.
       (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
      (צילום: ירון ברנר)
    3. מתבלים עם שום מלח ופלפל.
    4. אופים כ-40 דקות בתנור שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות.

     

    חגי לפלר הוא בעל הבלוג ספורטאי טבעוני

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים