שתף קטע נבחר

הבית חכם והמטבח הגאוני

יש לנו טלוויזיה חכמה בסלון שמתחברת למחשב ולנייד, יש לנו מזגנים שמחשבים את כמות האנשים בחדר ומה מזג האוויר בחוץ, אבל מכל חדרי הבית המטבח הוא זה שמאמץ לעצמו את רוב ההתפתחויות הטכנולוגיות ובקרוב אף נזכה לרובוט שף - הכירו את המטבח החכם

בשיתוף סמגל מטבחים

 

מהפכת הבית החכם מורגשת יותר במטבח מאשר בחדרים האחרים, כשבחלל אחד מתרכזים מכשירי חשמל רבים, פעילויות מורכבות ומשימות שהופכים את החדר הזה מ"הלב של הבית" ל"מוח של הבית. יתרה מזאת, כיום קיימים גם חידושים טכנולוגיים אחרים הקשורים בחומרים ומנגנונים המשנים את המבנה והפונקציונאליות של המטבח.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

רגע לפני שאתם משאירים את המטבח להכין את ארוחת הצהריים בעצמו, הנה כמה מההתפתחויות החדשות בתחום. חלקן, אגב, מוטמעות כבר עכשיו במטבחים. חלקן, כנראה, יהיו חלק מהנוף רק בעתיד.

 

מקררי העתיד ידעו להשתמש במים המצננים אותם ואף לנתב אותם למכשירים אחרים לשימוש ירוק, וגם לכוון את הטמפ' לפי המוצרים שאפסנו בו (מביתWhirlpool- ו-Miele ). הכיריים כבר עכשיו יודעות מתי הסרנו את הסיר ואפילו מה אנחנו מטגנים, ואפילו המזווה יודע לספר לנו מה עומד להסתיים ואיזה מוצר כבר פג תוקף – כולם,אגב, יתחברו לנייד שלנו וישוחחו עמנו על הארוחה הבאה שאנחנו מתכננים.

 

עכשיו, כדי להקל עלינו יותר, פותח רובוט-שף שיוכל לבשל בשבילנו וכבר בשנה הבאה נוכל לרכוש מטבח בו מותקן הרובוט שיודע להכין למעלה מ-300 מתכונים, לגמרי לבד.

 

חברת Moley פיתחה את הרובוט-שף הראשון, והיא עתידה להוציא אותו לשוק בעוד פחות משנה, במחיר שווה לכל נפש של 75,000 דולרים. הרובוט מחקה את תנועותיהם של שפים שהכינו בעצמם את כל המתכונים המוטמעים באפליקציית ההפעלה שלו, לכן תראו אותו לא רק מבשל אלא גם עוצר, מתמהמה או מרים רגע יד כדי לבדוק מה השעה.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)



אגב, מי שהמחשבה על רובוט אוחז בסכין מפחידה אותו (בכל זאת, מה אם הרובוט יתקומם כנגד הבעלים) – אל חשש. כל המתכונים מוכנים במעבדי מזון, בלי פעולת חיתוך, כדי למנוע תקלות כאלה.

 

אם כבר מציינים מכשירים חכמים, הרי שהעיצוב הוא חלק בלתי נפרד, וכיום הם מורכבים כך שיתאימו להסתרה בארונות, לצבעים שבחרתם למטבח, וכמובן קיימים מגוון שקעים להטענה, פאנלים שטוחים עליהם אפשר להקרין מתכונים, סרטונים וכדומה, נישות ייחודיות למכשירים ניידים ועוד. אחרי הכול, זה יהיה די טיפשי אם הבטרייה בנייד תגמר בדיוק כשאתם בודקים כמה ביצים צריך לעוגה.

 

המטבח החכם הוא כזה שבו "האינטרנט של הדברים" עובד שעות נוספות. כל מכשירי החשמל (וגם מכשירים שלא אמורים להיות חשמליים) מחוברים לרשת, שואבים, מספקים ומעבירים מידע ועושים לנו את החיים קלים ויעילים יותר.

 

בצורה כזו, תוכלו לבקש מהתנור מתכון מתאים לדג שקניתם, הוא לא רק יגיד לכם מה צריך להוסיף ואיך לתבל, אלא גם יתאים את תכנית הבישו הרלבנטית והחסכונית ביותר, וגם יוכל לדעת מתי העוגה מוכנה, לשדר לכם אות לנייד ולכבות את עצמו.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
 

התריסים בחלון יפתחו ויסגרו מעצמם בהתאם לשמש, והמקרר, בתגובה, יגביר או יחליש את עצמתו כדי לשמור על טמפ' מתאימה. כשתכניסו מוצרים למקרר, תאריך התפוגה שלהם יסרק, ואתם תקבלו התראה כשהוא עובר (לא עוד גבינות קוטג' עם עובש מלפני חמישה חודשים), ואפליקציות אחרות יעזרו לכם לאכול בריא בהתאם למה שתשלפו ממנו.

 

אם המטבח החכם נשמע לכם שתלטני מדי, אל דאגה. יש גם שפע של מוצרים אחרים שהחיבור שלהם לאינטרנט הוא למטרות צנועות יותר. Drop Scale, למשל, הם מאזני שקילה חכמות ומדויקות. הם יודעות להמיר מידות, לפוך גרמים למיליליטרים, ויודעות לתקן מתכונים בהתאם לכמויות. כך למשל, אם המתכון דורש 200 גרם חמאה ולכם יש רק 180, המאזניים מיד יתאימו את שאר הכמויות, או יציעו לכם אופציה חלופית לחמאה.

 

אם נשארתם רק עם 180 גרם חמאה, זה כי לא הורדתם את אפליקציית Neo Smart Jar. האפליקציה הזו של מעבדות SKE, יודעת לנהל מלאי במיומנות. הסורק שלה קורא תאריכי תפוגה, כמויות, מרכיבים תזונתיים ומה לא. ברגע שמוצר כלשהו מתקרב לסיומו, האפליקציה תתריע, ואף תתחיל לארגן לכם את רשימת הקניה הבאה.

 

חלק מהפיתוחים החדשים הם לא דיגיטליים, ולא מחוברים לשום רשת. למשל, מנגנוני פתיחה וסגירה חדשים לדלתות ומגירות. המנגנונים האלה פותחו במיוחד עבור מטבחים קומפקטיים. הדלתות נפתחות למעלה או הצידה על ציר כפול, ונשארות כמעט צמודות ומקבילות לחזית. כך אין צורך במרווח שיאפשר לדלת להיפתח מלוא רוחבה, וניתן להוסיף מקום אחסון גם בחללים עירוניים צפופים יותר.

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)
  

קיימים גם מקררים שמחולקים לקוביות, כך יש מגירה מיוחדת לירקות, במיקום אחר, קרוב למכונת הקפה, מקרר מגירה למוצרי חלב, באזור אחר יש את המקפיא וכך לא צריך לפתוח את כל המקרר בשביל משהו אחד. ואם כבר מקרר, הרי שהוא כבר מזמן זכה לצ'ופר בדמות מנורה פנימית, אבל מה עם הארונות? הרי בינינו, אנחנו חוטאים בזלילות ליליות לא רק מהמקרר, אלא גם מארון החטיפים. ברבים מהמטבחים החדשים מותקנים גופי תאורה זעירים וחכמים במקומות אסטרטגיים, כגון פינת הקפה, ארונות אחסון מזון ואפילו מדיח הכלים. כך תוכלו לבלות בלילה במטבח בלי להעיר את כל הבית, ובלי להתבלבל בין וופל שוקולד לוופל לימון, חלילה וחס.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
תשאלו את המקרר מה עוד צריך לקנות בסופר
צילום: shutterstock
מומלצים