שתף קטע נבחר

בעקבות הקריאה לדחות האולימפיאדה: איך הזיקה מסוכנת?

150 מומחים בינלאומיים פרסמו קול קורא לדחות את האולימפיאדה שצפויה להתקיים בריו שבברזיל בגלל נגיף הזיקה. פרופ' אליעזר שוורץ, מנהל המכון לרפואת מטיילים ומחלות טרופיות בתל השומר, מתארח באולפן ynet כדי להסביר למה המחלה מסוכנת

 


150 מומחים בינלאומיים פרסמו קול קורא לדחות את האולימפיאדה שצפויה להתקיים בריו שבברזיל בגלל נגיף הזיקה. פרופ' אליעזר שוורץ, מנהל המכון לרפואת מטיילים ומחלות טרופיות בתל השומר, בראיון לאולפן ynet, מסביר כי "מדובר במחלה שעוברת בעקיצת יתושים. היתושים הללו קיימים באמריקה הלטינית ומעבירים שם את המחלה, אבל הם קיימים בנוסף במזרח הרחוק, ביבשת אסיה, קיימים באפריקה, קיימים בחלקים מסוימים של אירופה ואפילו אצלנו.

 

"אם אנחנו מדברים על חצי מיליון איש שייצאו לאולימפיאדה, כמובן שצריך להזהיר אותם להימרח היטב נגד יתושים כדי שלא יידבקו אבל אנחנו יודעים שזה לא יכול למנוע לגמרי הדבקה במחלה, ולאחר מכן כשהם חוזרים לארצות המוצא הם בהחלט יכולים לעזור בתפוצת הנגיף".

 

פרופ' שוורץ לא שולל כי עלולה להתפתח מגיפה עולמית. "אנחנו נמצאים כבר על ספה של מגפה עולמית, זה כולל היום את ארצות רבות, כשישים ארצות, רובן במרכז ודרום אמריקה, באיים הקריביים, זה קיים על אש קטנה במרחב של אסיה והפסיפיק אבל הפוטנציאל הרבה יותר גדול.

 

"חשוב להפריד בין רמות הסיכון של אנשים. אם קיימץ מידת סיכון מינימלית, אז גם אם הוא יחלה והוא לא אישה בהריון זאת מחלת חום קלה ולא על זה נושא הדיבור. הנושא הוא מה יקרה עם אותם אנשים, חלקם יהיו חולים, חלקם ישאו את הווירוס בלי להיות חולה, הם חוזרים חזרה לארצות המוצא ויכולים להפיץ את המחלה. הנושא פה הוא שמירה על בריאות הציבור".






 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
מזהירים מפני התפשטות הזיקה בעולם
צילום: רויטרס
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים