שתף קטע נבחר

זינוק חד במספר התקפות הפישינג בעולם

מדו"ח של APWG עולה כי חל זינוק של 250% במספר ההתקפות מתחילת השנה. אז מה צריך לעשות כדי להגן על המחשב? קבלו 5 טיפים

עלייה חדה נרשמה במספר התקפות הפישינג ברחבי העולם מתחילת השנה. כך עולה מדו"ח חדש של ארגון Anti-Phishing Working Group (APWG). מהנתונים עולה כי ברבעון הראשון של השנה חלו יותר מתקפות מסוג זה מאשר בכל תקופה אחרת בהיסטוריה - כשנרשם זינוק של 250% במספר המתקפות. "אנחנו תמיד רואים נחשול פישינג בתקופת החגים, אבל מספר האתרים המתחזים המשיך לעלות מדצמבר אל תוך האביב הנוכחי", אומר גרג אהרון, חוקר בכיר ב-APWG. "העלייה הזו מהווה סיבה אמיתית לדאגה".

 

פישינג ("דיוג") היא טקטיקה שנעשה בה שימוש על ידי פושעי אינטרנט כדי לדלות מידע רגיש מאנשים. האמצעים העיקריים של הפישינג הם מיילים ודפי אינטרנט מתחזים, הודעות טקסט ומסרים מידיים באפליקציות שונות שנשלחים לאנשים תמימים במטרה לגרום להם למסור מידע דוגמת שמות משתמש, סיסמאות, מספרי אשראי ועוד. ההודעות המזויפות לרוב נראות אותנטיות מאוד.

 

 

כיוון שבשנים האחרונות יותר ויותר גולשים מבצעים פעולות פיננסיות שונות ברשת - קניות, גלישה לאתר הבנק לביצוע פעולות באופן דיגיטלי, תשלום חשבונות וכדומה - רבות מן המתקפות מבוצעות להשיג מידע פיננסי אודותינו.

 

באמצעות חמישה טיפים שמעניקה חברת אבטחת המידע ESET ישראל תוכלו גם אתם לזהות אם מנסים לעשות לכם דיוג:

 

1. לא נותנים סוכריות לזרים

כשאין ספק אין שום ספק שבעולם: לעולם אל תענו או תלחצו על לינקים או תספקו פרטים אישיים כלשהם בהודעות ממקור לא ידוע, לא משנה עד כמה ההודעה נראית לכם אמינה. בנוסף, הימנעו לחלוטין מהורדה או משמירה של קבצים שייתכן שמצורפים להודעות כאלה.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

הודעת מייל שדורשת שתעדכנו פרטים או תספקו אותם על מנת "להזדהות" היא קרוב לוודאי מזויפת. אם אינכם בטוחים נסו להשיג מידע נוסף על ידי ביקור באתר או נותן השרות שכביכול שלח לכם את ההודעה או ליצור קשר בטלפון או בכל דרך אחרת.

 

2. לא שולחים פרטים גם למכרים

אף פעם אל תשלחו פרטים אישיים כמו פרטי בנק, מספר כרטיס אשראי או סיסמאות בהודעות דואר אלקטרוני. כלל זה חל גם כאשר אתם שולחים או עונים להודעות אישיות במהלך שיחה עם אדם שאתם מכירים, בלי קשר לפישינג. אם מאיזושהי מסיבה אתם חייבים לשלוח את הפרטים האישיים שלכם לאדם או לגוף כלשהו, אל תעשו זאת באימייל. עדיף ורצוי לעשות זאת פנים אל פנים או לפחות בשיחת טלפון שנעשתה ביוזמתכם.

 

3. שמרו נפשכם מחלונות קופצים

נהוג בדרך כלל לקשר פישינג עם דואר אלקטרוני, אך הוא עלול להופיע גם במה שמכונה "חלונות קופצים" (Pop Ups) במהלך הגלישה באינטרנט. "חלונות קופצים" כאלה בדרך כלל מעוצבים בצורה כזו שהם ישדרו דחיפות או סכנה על מנת לגרום לגולשים ללחוץ עליהם מבלי לחשוב יותר מדי. היזהרו במיוחד מהודעות כאלה הטוענות שאתם תחת מתקפת וירוסים או סכנה אחרת ולעולם אל תלחצו על קישורים בהודעות כאלו.

 

4. משיכה חריגה? צרו קשר עם הבנק 

הודעות פישינג רבות מנסות להתחזות להודעות מטעם בנק שלכם. במקרים כאלו עדיף להיות בטוחים מאשר להצטער ולהתבאס מאוחר יותר. אם קיבלתם הודעה בנושא העברות או משיכות חריגות בחשבון הבנק שלכם, בדקו מיד את מצב החשבון העדכני ואת חיובי כרטיס האשראי שלכם וצרו קשר ישירות עם הסניף על מנת לברר אם אכן משהו כזה קרה. בכל מקרה, לעולם אל תתקשרו למספרי טלפון שמופיעים בהודעת האימייל עצמה – הם עלולים להיות חלק מההונאה עצמה.

 

5. ככה בונים חומה

הדרך הטובה ביותר למנוע מפני הודעות הפישינג להגיע אל תיבת הדואר שלכם מלכתחילה היא להתמגן עם תוכנת אבטחה הכוללת בנוסף לאנטי וירוס גם הגנה מפני תוכנות ריגול ואנטי ספאם. תוכנות כאלה מכונות בדרך כלל "חבילת אבטחה" והן מעט יקרות יותר מאנטי וירוס בלבד, אבל שווה להשקיע קצת יותר ולהיות מוגנים הרבה יותר.

 

ESET היא חברת אבטחת המידע החמישית בגודלה בעולם הנחשבת לחלוצת תחום האנטי וירוס, עם יותר מ-100 מיליון משתמשים מוגנים ופריסה במעל ל- 200 מדיניות ברחבי העולם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים