שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    הגודל לא קובע: מתכוני סרדינים
    הם קטנים ומלאים בטעם ואפשר לעשות איתם המון דברים למרות גודלם. חיים שלו מסביר איך בוחרים את הסרדינים הכי טובים ומגיש 4 מתכונים מנצחים

    אם אתם נמנים על קהל אוהבי הסרדינים, דעו שזוהי עונתם וניתן להשיגם ובשפע. טעמם הדומיננטי וערכם התזונתי הגבוה: סידן, חלבון ואומגה 3 הפכו אותו לכוכב בעונתו אבל לא רק.

     

    צילום :ירון ברנר

    צילום :ירון ברנר

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

    איך תדעו אם הסרדין טרי?

    • יש לוודא כי הגוון של הסרדין כסוף ומבריק,
    • יש לוודא שצורתו של סרדין טרי עגולה מעט ועיניו בולטות
    • יש לוודא שעורו קשה, ניתן לבדוק זאת על ידי לחיצה . אם הלחיצה תיצור שקע אזי הוא לא טרי ולכן לא מומלץ למאכל

     

    איך שומרים? אחרי שהסרדין נקי יש להעביר לקערה עם מי קרח, פלחי לימון ולשמור במקרר עד שמשתמשים.

    סרדינים ממולאים על האש (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    סרדינים ממולאים על האש(צילום: ירון ברנר)
     

    קרפצ'ו סרדינים

    המצרכים (למנה אחת):

    8-12 סרדינים (תלוי בגודל הסרדינים)

    קורט מלח גס

    פלפל שחור

    1/2 בצל סגול, קצוץ דק

    1 כפית חומץ הדרים

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     

    אופן ההכנה:

    1. מפלטים סרדין ללא עצמות וללא עור מניחים על צלחת (אין צורך ברידוד).
    2. זורים מלח ופלפל, מעטריפ בבצל הסגול ומזלפים חומץ הדרים מעל.

     

    המנה יכולה גם לשכב במקרר כ-4 ימים, לאחר מכן היא תוגש אח"כ כסרדין כבוש.

     

    סרדינים מטוגנים לצד רוטב שום עגבניות ומיונז

    המצרכים (למנה אחת):

    8-12 סרדינים (תלוי בגודל הסרדינים) נקיים מקשקשים ומזימים

    1 כוס קמח לבן

    1 כפית רוזמרין יבש טחון

    לרוטב עגבניות ומיונז:

    2 עגבניות טריות מרוסקות

    1 שן שום כתושה

    1 כפית מיונז

    קורט מלח

    1 כפית שמן זית

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     

    אופן ההכנה:

    1. הרוטב: מערבבים את כל המרכיבים בעזרת מטרפה.
    2. הדגים: מפזרים מעט מלח על הסרדין (אם הדג טרי הכי טעים קצת מלח וקמח וישר לטיגון).
    3. מערבבים את הקמח עם הרוזמרין ועוטפים כל סרדין.
    4. מכינים מחבת טיגון עמוקה עם שמן חדש, כשהשמן רותח מניחים דג אחרי דג (לא את הכל בבת אחת).

     

    סרדינים ממולאים על האש

    המצרכים (למנה אחת):

    8-12 סרדינים (תלוי בגודל הסרדינים) ללא אדרה, אפשר גם להוריד את הראש

    1 בצל קצוץ

    חופן כוסברה קצוצה

    חופן פטרוזיליה קצוצה

    1 שן שום כתושה

    2 כפות שמן זית

    מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     

    אופן ההכנה:

    1. מכינים תערובת מכל המצרכים למעט הסרדינים
    2. מערבבים הכל וממלאים כל סרדין בתערובת.
    3. מניחים על רשת על הגריל וצולים משני הצדדים כ-4 דקות לכל צד.

     

    סרדין פרפר

    המצרכים (למנה אחת):

    8-12 סרדינים (תלוי בגודל הסרדינים) מפולטים ונקיים

    גביע שמנת חמוצה

    6 גבעולים בצל ירוק קצוץ

    קורט פפריקה חריפה

    קורט מלח

    1 שום כתוש

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     

    אופן ההכנה:

    1. מטגנים את הסרדינים (אחד-אחד) בשמן עמוק עד להשחמה. מוציאים לנייר סופג.
    2. מערבבים את השמנת החמוצה עם בצל ירוק קצוץ, מלח, מעט פפריקה ושום כתוש.
    3. מגישים את הסרדינים עם המטבל.

     

    המתכונים באדיבות חיים שלו, מסעדת "השקד"

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: ירון ברנר
    סרדין פרפר
    צילום: ירון ברנר
    צילום: ירון ברנר
    סרדין ממולא
    צילום: ירון ברנר
    מומלצים